HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Aarhusiin

Reissun päällä:
Herra C
Herra D
Herra X
Herra Y
Mr. Ol'DB
Mr. Skiigge Böy 2012

27.4. perjantai jossain Odensen liepeillä: Juuttien kutsua on vaikea vastustaa. Niinpä ensin flygande koneella Kastrupin kentälle, ja sieltä tågande marssilla Århusiin. Tai siis Aarhusiin, koska kaupunki vaihtoi nimeä viime vuonna. Å ei ilmeisesti ole mediaseksikäs.

Julkijuopottelu on Tanskassa sallittua, niinpä myös junassa voi vedellä omia juomia. Ravintolakärrykin kulkee tasaisin väliajoin ohitse, ihan vain jos unohti ostaa juomaa matkaan eikä ravintolavaunuun kykene raahautumaan.

Ehkä tämän takia kuvaajammekin intoutui tämmöiseen taiteelliseen kuvaan. Sillä kun kuvasta ottaa värit pois, se on automaattisesti (teko)taiteellista (paskaa).

Julkijuopottelun myötä alkoi myös Tanskan matka kohti aitoa sivistysvaltiota. Tai kuten tiimin arvosteluasteikolla asia ilmaistaisiin: 1/3.

27.4. perjantai Aarhus: Kaljan hinta vaihtelee kohtuu paljon. Kaupoista halvinta oli tämä sakemanni-Siwan olut, litrahinta euron. Ei häävi makunautinto, muttei nyt sentään mitään Koff/Karjala -tasoa.

Baareissa olutta saa paikasta ja tuopin koosta riippuen 1,2 - 8 eurolla. Tanskassa kun kokoja riittää (0,25 0,33 0,4 0,44 0,5 0,568 0,75 etc). Shotit (yleensä 2 cl) alkavat reilusta eurosta. Happy houreja kannattaa suosia, niitä on paljon. Köpiksen kaduilla jaetaan myös flyereitä, jotka toimivat juomakuponkeina. Eli saa sitä alkoholia ilmatteeksikin.

Ja tokihan Tanskassa saa kioskeista viinaa 24/7. Tämän myötä ollaan jo lukemissa 2/3.

28.4. lauantai Aarhus: Kyllä voikin baarilla olla hieno nimi. Tämän takia paikkakunnalle kai tultiinkin. Tai sitten tästä ei ollut mitään tietoa, vaan sattui vain osumaan kadulla vastaan. Tai sitten oppaana toiminut SB12 tiesi paikan jo ennakkoon. Ken tietää (barbie ei).

Hunters vei tietenkin voiton Aarhusin baariskenessä, johan nimikin velvoittaa. Toinen maininnan arvoinen paikka voisi olla RisRas, ihan vain jo sen takia että soittolistalla oli Isaacin Chocolate Salty Balls. Myös musatoiveita otettiin vastaan, tiimillä tällä kertaa tulessa Tenacious D:n Tribute ja (jostain käsittämättömästä syystä) Coolion Gangsta's Paradise.

Jos taasen haluat muistella, että miltä se sankka tupakansavu tuntuu ilmastoimattomassa baarissa, niin Harmonien on ehdoton. Siellä voi myös pelata pöytäfutista ja katsella, kun nuoret tytöt tilaa pöydän täyteen shotteja. Yllättävän eroottinen näky itse asiassa. Joutui kopioimaan tempun, mutta meidän tekemänä se ei ollut enää ollenkaan niin eroottista.

Baareissa saa luonnollisesti polttaa, tosin tämä on baarikohtaista. Toisin sanoen löydettiin myös yksi kapakka, jossa pakotettiin käyttämään tupakkakoppia. EU sanoo, että tupakointi baareissa on kiellettyä, mutta onneksi EU:ta ei oteta kaikkialla niin tosissaan.

Baaritupakoinnin myötä Tanskan matka kohti aitoa sivistystä päättyy kiitettävään lopputulokseen 3/3. Tanska-Suomi 3-0. Jossain annetaan ihmisten itse päättää asioistaan.

28.4. lauantai Aarhus: Koska Maskotti ei ollut mukana, niin uskallettiin hullutella ruokavalintojen kanssa. Niinpä hawaii-pizzan tilalla kiskottiin hawaii-burgerit. Ei ollenkaan hassumpi, Byens Burgerista löytyy likimain Aarhusin parhaat. Pihviä sai 100-300 grammaisena, tai sitten tosimiesten 700 g versiona.

Noin yleisemmin katseltuna kaiken maailman smørrebrødit on Tanskassa se juttu. Muuten ruokapuoli on suht normaali. Kebabbiloita on joka nurkalla ja se parempi ruoka on hyvin lihapitoista. Ja possuhan toimii aina.

28.4. lauantai Aarhus: Olisi täällä ollut Naismuseokin. Emme käyneet.

Hävyttömät pyysivät oikein pääsylippuja moisesta. Eli olisiko siellä sisällä ollut maksullisia naisia?

28.4. lauantai Aarhus: Sen sijaan mentiin puistoon harrastamaan liikuntaa. Personal trainer on luonnollisesti tukena ja turvana. Tässä olisi täydellinen kuva jollekin kuntosalille, tämmöisiä v***n onnellisia ihmisiähän niissä mainoksissa on aina.

29.4. sunnuntai Nyborg: Maisemat on Tanskankin maanteillä kohtuu mahtavat.

Aarhus oli yllättävän hieno kaupunki. Jos teikäläisen mielestä pohjois-Saksan kaupungit on muuten mukavia, mutta hieman liian isoja mestoja hahmottaa, niin tätä kannattaa kokeilla. Toimii perhepaikkana, pariskuntalomana tai ihan pystybaari-ihmisille.

Aarhusilla on Tanskassa maine 'yksinkertaisten ihmisten paikkana', joten tiimikin viihtyi oikein meiniosti.

29.4. sunnuntai Christiania: Köpiksessä on yksi nähtävyys, joka on vain pakko nähdä. Onhan ne Merenneidot ja muut Tivolit ihan kivoja, mutta Chrisse on se juttu. Sillä kaikissa maailman kaupungeissa on patsaita ja tivoleita, ja aika monessa on myös red light district. Mutta vain Chrissessä on green light district, Pusher Street. Nimi kertoo kaiken.

Pusher St.:n kolme sääntöä menevät: 1) Pidä hauskaa, 2) Älä juokse, 3) Älä kuvaa. Ja siinä se sitten olikin. Mutta älä huoli, suomalainen nakkikioski on monin verroin vaarallisempi paikka.

Ei Christiania meille kaljankittaajille tarjonnut mitään ainutkertaista, mutta on hienoa nähdä paikka jossa vittuillaan länsimaiselle yhteiskunnalle aivan suoraan ja päin naamaa. Tosin jos aiot osallistua moiseen vittuiluun niin muista, että Tanskan lain mukaan kayan ostaminen ja myyminen on kiellettyä.

30.4. maanantai Kööpenhamina: Köpiksen baareista jäi mieleen Jernbanecafeen, jossa sai hyvän oluen lisäksi myös kuvan kaltaisia elämänviisauksia. Toinen otollinen kohde voisi olla Café Nemoland.

Kaupungin parhaan baarin arvonimi menee kuitenkin Billy=Billigille. BB oli itse asiassa aivan kaamea pintoliitomesta, jossa ei normaalisti viihtyisi sekuntiakaan, mutta se tatuoitu tarjoilija... ei siis edelleenkään reissua, ettei huntteri rakastuisi.

1.5. tiistai Kööpenhamina: Ja sitten laukut kainaloon ja takaisin kotiin. Tiimin elämysjaosto vajoaa jälleen arjen synkkyyteen, vain palatakseen joskus ja jossain. Muistakaa: me olemme kaikkialla emmekä missään.