HUNTERS RACING TEAM

 

17. Ähtärin Ähellys
Ähtärin UA 14.09.2002
Torakkakankaan JM-rata

Ajajat:
Joonas Pokela
Kari Malinen

Auto:
VW Kupla

Kisaviikonloppu alkoi jo lauantaina, kun Malinen lähti kokeilemaan Fiatin vauhdin riittävyyttä Virroille Jäähdys-JM:ään. Kisapäivä alkoi huonosti, kun katsastuksessa jarruvalot eivät toimineet. Nopeasti selvisi, että pääsylinterillä oleva kytkin oli hajonnut eikä palauttanut tappia. Kytkintä yritettiin elvyttää erinäisillä toimilla (mm. mustekynän jousella), mutta ei siitä kalua enää saanut.

Huutoniemiltä löytyi 133-Fiuden kytkin, muttei siitäkään ollut apua. Viimeisenä keinona etsittiin huoltoautosta erinäisiä kytkimiä, muttei mikään niistä sopinut. Kolme tuntia meni kätevästi ja yleisen alkaessa oli pakko luovuttaa. Jäipähän auto ehjäksi...


Jompen alkuerä.

Näillä eväillä sunnuntaille. Lauantai-iltana uusi auto kärrylle ja aamulla kohti Ähtärin Torakkakangasta. Aamupäivä meni ilman suurempia erikoisuuksia. Etuveto-Kardaanit aloittivat kisat ja niiden jälkeen oli nuorten vuoro. Jompen ensimmäinen lähtö meni harjoitteluksi ja viides sija toi varman keräilypaikan.

Keräilyssä mies sitten ampaisikin kärkeen. Ensimmäiseen kurviin mies meni liian kovalla vauhdilla ja rataan muodostuneet urat tekivät tepposet. Auto kimposi kahdelle pyörälle ja Jompen oli pakko kääntää rattia vasemmalle, jottei auto kaatuisi. Sen seurauksena auto palasi takaisin normaaliin olotilaansa, mutta ulkopenkka kutsui. Auto kiipesi osittain penkan päälle ja muut karkasivat. Aikanaan Volski irtosi penkasta, mutta kohtuullinen raivoaminenkaan ei enää auttanut.


Jompen keräilyerä.

Yleisen puolella Malinen lähti alkuerässä hakemaan kahta suoraa finaalikarsintapaikkaa. Kahden kärkeen ei alussa ollut asiaa, sijoitus muodostui neljänneksi. Takalenkillä kuitenkin johtanut Härmän 133-Fiat kaatui ja keräsi koko pakan kasaan. Karikin joutui pysähtymään, mutta pääsi kuitenkin ensimmäisenä jatkamaan matkaa. Muut keräilivät kamppeitaan sen aikaa, että mies ehti lähtövoittoon.

Finaalikarsinnassa oli jatkopaikat neljälle parhaalle. Malinen jätettiin alussa viidenneksi ja takasuoralla yrittäessään ohittaa edellä mennyttä Toyotaa mies pyörähti. Niinpä jatkomahdollisuudet menivät samoin tein ja mies vain ajeli maaliin auto säästäen.

Muista tutuista Peltomäki ajoi tasaisella ajolla nuorten kakkoseksi. Etuveto-kardaaneissa Kukonlehto voitti D-finaalin nousten jatkoon. Virtasen Antilta loppui ajot tässä vaiheessa, sijoitus 15. Kimmo jatkoi C-finaalissakin vauhdikkaasti ja oli lähellä jopa toista voittoa, mutta joutui tyytymään kakkospaikkaan ja 11. sijaan. Moilasen Janne tuli heti perässä maaliin ja oli 12.

Yleisessä ei finaaleihin tuttuja mennyt. Kukonlehto menetti pelin finaalikarsinnoissa vetarin katkettua. Virtanen puolestaan pyöräytettiin jatkopaikalta. Hokan Jarin ajot loppuivat heti alkuun, kun mies ei ehtinyt alkuerään viivalle. Napun, Kivelän Jukan, ja Virtasen Tonin yhteisprojekti-Daihatsu ei toiminut missään vaiheessa päivää täydellä teholla, joten menestystä ei tullut. Samanen ajoi vain yhden lähdön hermostuttuaan katsastukseen.


Nuorten finaali.

Peltsin Volsusta oli yksi vieras tarjous, mutta suoja piti. Puttoset puolestaan saivat ostettua Ähtärin DX-Corollan. Sen sijaan Peltsin yrittämä 133-Fiat ei tarttunut haaviin.

TULOKSET

Yleinen
01. Juha Suutarinen AL-Härmä Sulos VW
02. Rami Luuri KuortUA Pitkis-Kone VW
03. Ismo Ylinen AL-Härmä VW
04. Petri Kuoppala LappajUA Povesra Fiat
05. Pasi Perälä KvanUA Autopurkaamo Fiat
06. Tuomo Mäkelä ÄhtUA LP-Motorsport Fiat
 
Etuveto/Kardaani
01. Timo Rantala AL-Härmä Ruosteenesto Mazda
02. Jukka Heino UUA Kulj. Marjamäki Ford
03. Pasi Kaihlamäki ÄhtUA Toyota Corolla
04. Tomi Pihlajamäki LapUA Gasthaus Tiitu Datsun
05. Juha-Pekka Manninen ÄhtUA SK-Motorsport BMW
06. Timo Liikala JärvisUA Puulaakso Toyota
07. Tero Huisman LMM Autohuolto Toyota
11. Kimmo Kukonlehto KannMK/UA Lada
12. Janne Moilanen UuUA Ford Escort
15. Antti Virtanen LMM HB Jokkis Team Volvo
 
Nuoret
01. Janne Kuoppala LappajUA Povesra Fiat
02. Antti Peltomäki ÄkiUA Peltsi Racing VW
03. Markus Paananen EUA VW
04. Markus Lehtonen KarstUA Köpö Racing Ford
05. Juha Saari LapUA Maanrakennus Ford
06. Jukka Aho JärvisUA Koneurakointi Fiat
 
Naiset
01. Anilla Kuusisto KvanUA Autopurkaamo Fiat
02. Kirsi Pollari KvanUA Ida VW
03. Johanna Huutoniemi ÄhtUA Essi VW
04. Heli Kangosjärvi KuortUA Automaalaamo VW
05. Mia Kentala KokUA Klan Katsastus Fiat
06. Heli Lindross JyvUA Konepaja VW