HUNTERS RACING TEAM

 

II Ritoperän Kinkaasu -ralli
Alavuden UA 10.03.2007
Ritolan kylä tai-joku-semmoinen

Ajajat:
JP Flyktman
Jyrki Siekkinen

Auto:
Ford Fiesta

Jälleen Töysän mailla, tällä kertaa talvikelillä. Fiesta suurin piirtein siinä kunnossa, että voisi reitin ajella läpi ja pitää hauskaa. Varsinaisesti voitosta ei haikailtu, ainakaan vielä nykyisellä evoluutioversiolla.

Illalla paketti kasaan ja aamulla matkaan. Katsastuksessa Fordi jo näytti parhaan puolensa, kun jarruvalot loistivat poissaolollaan. Uusintakatsastuksen kautta mukaan kisaan, ei siinä lopulta muuta ollut kuin kytkin jumitti. Lisäksi pissapoika päätti toimia jatkuvasti, sille löytyi nopea apu pienestä lisäliitännästä.


Ruokahuolto pelasi hyvin koko päivän.

Eka pätkä. Pari kilsaa ajettu ja kone rökelti hienosti yhdessä risteyksessä. Vesihöyryäkin jätti jälkeensä aika paljon. Olisi ehkä ollut aiheellista pysähtyä kahtomaan mikä on tilanne. Pätkä kuitenkin raahauduttiin läpi.

Ennen kakkosta tutkittiin tilannetta. Neste oli konehuoneesta suhteellisen lopussa. Huoltoa ei tietenkään tässä välissä ollut. Paisuntasäiliöön tungettiin lunta sen sitä ehdittiin, olikohan jotain kymmenen minuuttia taukoa. Lähdön toimihenkilöt jo ystävällisesti opastivat missä voisi olla hyvä paikka keskeyttää.


Huolto. Kartturi tuskaisen näköisenä.

Huoltoon kuitenkin raahauduttiin. Lämppärin vesiletku oli räjähtänyt. Ei sinällään iso vika, mutta isot tuhot aiheutti sekin. Vuoto saatiin tukittua kotikonstein, kiitos KosSUA:n kilpailijaparille klemmarista.

Kolmosen lähdössä öljy jo kärysi suhteellisen tehokkaasti. Kuitenkin reitille, eihän sitä nyt suosiolla luovuteta. Hetken jopa ajeltiin siinä, mitä nyt takarenkaat suli alle. Loppupuolella pätkää alkoi kuulua epämiellyttäviä ääniä konehuoneesta. Matkaa oli maaliin reilu kilsa, kun tippui jo vajaille pytyille.

Viimeinen mäki oli enää edessä. Alkuun näytti ihan hyvältä, sitten alkoi puutumaan, ja puolessa välissä mäkeä alkoi olla selvää ettei tästä kyllä enää Fordi selviä.

Lopulta matkaa jäi maaliin 600 metriä. Taisi moottori antaa kaikkensa, mutta sekään ei ihan riittänyt.

Eli sinällään kisa meni jälleen kerran perseelleen, mutta onneksi oli varattuna hyvät tilat tiimipalaveria varten. Eli tällä kertaa saunottiin Onkilan lomamökeillä.


Kriisipalaverille oli varattuna hyvät tilat.

EDIT: Tais se tosiaan hiukkasen saada lämpöjä... männät ja kansi oli sulanut, samoin kuin nokkahihnan suojakoppa. Ou jee. Seuraavan kerran viivalla tänä vuonna, tai sitten ei?