HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Amsterdamiin

Reissun päällä:
Herra C
Herra Y
Mr. Reiseführer
+ HELin valtuusto

9.11. perjantai Amsterdam: A'dam, mikä ihana tekosyy. Tarinat kaupungista ovat niin muikeita, että pakkohan se oli käydä paikkaamassa aukko omassa sivistyksessä.

Kuvan myymälä todellakin myy kokalehtilikööriä, lehdet tulevat Boliviasta. Lisäksi samasta paikasta saa absinttia ja muuta pehmeää kurkunkostuketta.

9.11. perjantai Amsterdam: Alkuaikojen majoituksena toimi 150 neliön vuokrattava huoneisto. Vähän turhankin hulppea. Mutta toisaalta; jos alkaa johonkin, niin kannattaa tehdä se myös kunnolla. Tämä pätee myös tuhlaamiseen.

Loppumatkan majoitus hoitui Leonardo Hotelissa ja HEM Hotelissa. Ne olivat kuten hotellit yleensäkin: tylsiä. Tosin HEMissä oli aika paljon ruotsalaisia. Hunters tykkää moisesta.

Ensimmäisenä tutustuimme kaupan alan tarjontaan: paikallisessa Siwassa Amstel 24-pack 11,79e ja Duvel 6-pack 7 euroa. Nam ja maiskis.

Niksipirkka: Julkijuopottelu on sallittua, mutta lasipullot ovat kiellettyjä.

Pyöräilijöitä ja mopoilijoita kannattaa varoa, heitä on paljon ja tilannenopeudet ovat veikkosilla välillä aika huimia. Samalla voi kiinnittää huomiota siihen, että kukaan ei käytä kypärää. Tai no tuo on vähän liioittelua, näimme me kaksi kypärää.

10.11. lauantai Amsterdam: Hunter's Coffeeshop on yksi niistä kahviloista, joista ei välttämättä saa kahvia. Hui kauheata, miten paheellista menoa. Jos näissä käytte, niin kääntäkää se sisäinen päiviräsäsenne pois päältä. Smart shopit ovat sitten niitä, mistä saa sieniä ja vastaavia.

Niksipirkka: Kadulla ei saa polttaa kannabista. Mitä pidemmälle yö etenee, niin sitä vähemmän kukaan jaksaa asiasta välittää, mutta se ei tee asiasta laillista.

Punaisten lyhtyjen alueelta löytyi myös Hunter's Vodka Bar, jonka nimi nostatti heti odotuksia. Valitettavasti tällä kertaa nimi ei ollut laadun tae. Harkitsemme oikeustoimia hienon nimen väärinkäytöstä.

Muutenkaan punaisten lyhtyjen alue ei ole baarien puolesta mitenkään erikoinen. Paljon parempi alue löytyy Leidsepleinilta. On sielläkin sitä Hard Rock Cafe / Burger King -scheissea, mutta paljon myös viihtyisiä paikkoja.

Kaupungin parhaaksi baariksi valikoitui The Cave. Oikeaoppinen rokkimesta, sijaitsee pari katua sivuun Leidselta. Baarin pitäjä on varsin hyvin perehtynyt myös suomirokkiin, ja sillä pääsee välittömästi juttuun. 'Soita jotain suomalaista' -toiveeseen tuli vastauksena Children of Bodomia ja Hanoi Rocksia.

Pizzaa ja pastaa saa vitosella. Lisäksi on paljon argentiinapohjaisia pihvipaikkoja, joten ei täällä nälkään kuole. Isot kaljat alkaen 3,5 euroa. 0,25 on varsin suosittu tuoppikoko, joten halvalle hinnalle saattaa olla myös moinen selitys. Shotit vajaa 3 euroa ja ylöspäin. Baareissa polttaminen on tapauskohtaista: varsin monessa on vallalla 'smoking allowed - no tobacco'. Kerrankin tässä on selkeä logiikka, sillä onhan hampun tuoksu paljon miellyttävämpi kuin tupakan haju.

11.11. sunnuntai Amsterdam: Mitäpä olisi elämysmatka ilman kiinnostavia museoita? Tällä kerralla kierrettiin erotiikkamuseota, keskiaikaisen kidutuksen museota, vastarintamuseota ja lisäksi löytyi Amsterdam Dungeon. Kaikki ihan kivoja, mutta mikään ei noussut erityisen kiintoisaksi.

Yksi hyvä vaihtoehto ajan tappamiseen on myös Holland Casino Amsterdam. Sisäänpääsy vitosen, pieni tuoppi 2,70e ja Texas Hold'em -pöytään pääsee viidellä kympillä.

11.11. sunnuntai Amsterdam: Tämmöistä tarjousta ei Suomessa usein näe. Samasta paikasta sai myös 4 Sollia kympillä.

Tai sitten voi tietty maleksia sedulan jonossa, räntäsateessa, odottaen niitä ylihintaisia ja huonosti tehtyjä drinksuja. Voin myös vakuuttaa, että Damin ikkunaostoksilla on enemmän näkemistä kuin sedulan lihatiskillä. Valinta on teidän.

12.11. maanantai Antwerpen: EU-lainsäädäntö ei määrää, että juna-aseman olisi pakko olla ruma. Poikkesimme Belgian puolelle katsomaan, kuinka Antwerpen näyttää mallia.

12.11. maanantai Antwerpen: Kuvassa ei ole paikallinen Alko, vaan baarin kellari. Tai siis yksi pieni osa baarin kellaria. Olemme siis selkeästi Belgiassa.

Bier Central on paikan nimi, 20 hanaa ja 300+ pullo-olutta - kaikki trappistioluet luonnollisesti saatavilla. Mahdollisuus on myös ostaa Bier Centralin oma 'Bier Encyclopedie', hinta vitosen. Olemme siis selkeästi Belgiassa.

Samoiten rautatieaseman vieressä on Kelly's Irish Pub. Siinä missä Amsterdamissa semmoinen yli 20-v itäeurooppalainen maksaa 50e, niin Kelly'sissä aito 18-v skottilainen kustantaa 10e. Riippuu sitten henkilöstä, että kummasta nauttii pidempään.

Niksipirkka: Älkää lantratko viskiä jäillä tai vedellä, se on semmoista pikkurillihommaa. Ostakaa ennemmin sen verran hyvää viskiä, jotta se uppoaa neattina.

Lähempänä sitä jotain katedraalia on sitten De Rots. Alakerrassa rokkibaari, yläkerrassa rokkikauppa. Pikaisella vilkaisulla T-paidoissa löytyi Korpiklaania ja levypuolella Poisonblackia, joten ei ihan huonosti.

Kaupungin parasta baaria ei kuitenkaan tässä yhteydessä nimetä. Se tuntuisi jotenkin väärältä, kun Belgia kuitenkin on oluen kuningaskunta. Joten menkää ja etsikää mieleisenne.

Hintataso on hivenen halvempi kuin Hollannissa. Baarissa saa isoa tuoppia parhaimmillaan alle kolmen euron. Lähikaupasta jäi mieleen Hoegaarden 6-pack: 6 euroa.

13.11. tiistai Antwerpen: Reissun pääasiallinen tarkoitus oli tämä. Within Temptation vetäisi sinfonia-orkesterin, ex-jäsenten ja vierailevien esiintyjien tukemana keikan loppuunmyydyllä Sportpaleis-areenalla. Kokonaisuus oli nimeltään 'Elements'.

Puitteet huikeat, visuaalisuus huikeaa, tunnelma loistava, biisilista... no joo, no jaa. Jos metallisena pidetty bändi vetää omalla 15-v juhlakeikallaan Bruno Mars-coveria peilipallojen pyöriessä taustalla, niin jotain on pahasti pielessä.

Ne tuntuivat tykkäävän, jotka ovat tutustuneet bändiin Radio Novan kaltaisilla paskakanavilla. Me pidemmän linjan diggaajat olimme enemmänkin hämillään, emmekä olleet ainoita. Ihan ok keikka silti, hetkittäin jopa maaginen. Mutta kyllä 'Black Symphony' olisi ollut se keikka, joka olisi pitänyt nähdä. Hitto.

'Ice Queen' soi toki. Sen myötä terveiset neiti Vilukissalle.

14.11. keskiviikko Den Haag: Ja sitten junalla takaisin Damiin. Meno-paluu maksoi ~65e ja homma toimii kuin junan vessa. Mistä tulikin mieleen, että näissä junissa oli tosiaan se perinteinen junan vessa. EU:ssahan tässä ollaan.

Niksipirkka: AMS-BRY -junia kulkee tunnin välein. Lipputoimistossa ei tarvitse tietää mihin junaan on menossa, sillä lippu on voimassa kuukauden päivät. Lipun voi toki ostaa myös itse junasta. Ja kyllä, junat pysähtyvät Schipolin lentokentällä.

Junassa saa juoda omia juomia, tosin ei sitä kovin moni tuntunut harrastavan.

17.11. torstai Amsterdam: Kuvassa on Volvo. Tuo toinen on Hollannin Itä-Intian kauppakomppanian lippulaiva, nimeltään 'Amsterdam'. Tai siis replika, sillä alkuperäinen alus upposi neitsytmatkallaan 1749. Volvo sen sijaan ei uppoa koskaan.

16.11. perjantai Amsterdam: Tämä kuva ei tarvinne lisäselvityksiä.

17.11. lauantai Amsterdam ArenA: Lauantai pyhitettiin jalkapallolle. Ensin eksyttiin Ajax Youth Academyn kerhotiloihin, jossa litkittiin kaljaa ja yritettiin näyttää asiantuntevilta. Siinä samalla katseltiin Ajaxin ja Willem II/RKC:n A-junnujen peli. Ajax voitti 3-1.

Illan pääepistola oli kuitenkin N. Moisander vs. N. Mäenpää... eikun siis Amsterdamsche Football Club Ajax vs. Venlose Voetbal Vereniging Venlo. Aikamoinen Daavid/Goljat -taisto siis. Ja koska oikeassa elämässä Daavid ei koskaan voita, niin Ajax vei 2-0.

Litmanen oli pelissä promoamassa omaa dokkariaan. Jostain syystä hän sai suuremmat suosionosoitukset kuin tiimi. Emme kuitenkaan protestoi, koska Kuningas on Kuningas.

Mieshuoria ei tiimiläisistä tule, mutta onhan tämmöisellä stadionilla käyminen kieltämättä elämys. Palveluiden sujuvuudessa olisi suomalaisilla seuroilla paljon opittavaa.

17.11. lauantai Amsterdam: Hi-hih, härski sana.

18.11. sunnuntai Amsterdam: Yritettiin löytää vodkamuseota, mutta tämä pervon näköinen jamppa tuli ja tukki tien. Saint Nicholas on nimi, ja jampan kunniaksi on järjestetty paraati vuodesta '34. Nykyisellään paraati kerää >300 000 lasta reittinsä varrelle, ja v***uuntuneet vanhemmat vielä siihen päälle.

18.11. sunnuntai Amsterdam: Tässä vaiheessa tuntui hyvältä ajatukselta lähteä kotiin. Porukka alkoi nimittäin hyppiä ihan seinille. 2 Unlimitedia tuli myös jo kuultua, joten kaikki tärkeä olikin jo siinä.

18.11. sunnuntai Amsterdam: Ennen lähtöä nautittiin kuitenkin vielä hawaii pizzat. Maskottikin voi siis nukkua yönsä rauhassa.

--
Loppukaneettina: ei se Dami ole niin ihmeellinen kuin legendat kertovat. Mutta ainahan tarinat ovat isompia kuin itse totuus.

Toisin sanoen jos haluat rennolle kaljanlipitysreissulle, niin valitse Belgia tai Tšekki/Slovakia. Jos taas haluat kavereiden kanssa oikein kunnolla ryyppäämään, niin valitse Venäjä tai Reeperbahn.

Niksipirkka: paras paikka lipittää kaljaa on toki Huntersien mökki, mutta sinne on vaikea saada kutsua eikä avecceja hyväksytä kuin poikkeustapauksissa (ulkonäköperuste).

Tyttökauppaa puolestaan on kaikkialla maailmassa, eli sitä varten ilmansuunnalla ei ole niin väliä. Jos taas olet lähdössä perhelomalle, niin suunnalla ei ole edelleenkään mitään väliä, sillä reissu on jo valmiiksi pilalla.

Niksipirkka: jos Damin tyttöikkunassa loistaa sininen valo, niin niillä tytöillä on pieni yllätys. Tai siis 'tyttö' ja 'pieni' ovat 'tässä' mielessä varsin häilyviä käsitteitä. Tässäpä 'hauska' jekku, millä voi yllättää tietämättömän matkakumppanin.

Joten A'dam on teikäläisen paikka vain, jos haluat nauttia kaikenlaisia nupinturvottajia. Vaan hauskaahan sekin on, en minä sillä.