HUNTERS RACING TEAM

 

PROLOGI:

30.8. perjantai Helsinki: Alkaa olla jo perinne aloittaa nämä reissut Omenahotellilla ja Kalliolla. Tällä kertaa käytiin ihailemassa Suomen ehkäpä laajinta karaokelistaa, esim. Elvistä on yli 15 sivua.

--

Tšekkikiertue, osa 1: Chomutov

Reissun päällä:
Herra C
Herra W
Herra X
Herra Y

31.8. lauantai Chomutov: Tšekkiä voi ihan hyvällä syyllä kutsua lager-oluen mekaksi. Täällä on myös suurin oluenkulutus maailmassa /asukas. Lisäksi tämä on niin pieni maa, että viikossa kiertää helposti neljä kaupunkia.

Mitäpä siis enää odottelemaan? Matkaan, veljet.

Ensimmäinen etappi oli Chomutov. Tämä on sitä historian oppitunneilta tuttua sudeettialuetta. Vaikka sudeetit karkotettiin toisen maailmansodan jälkeen, niin edelleen saksalla pärjää paremmin kuin englannilla. Sama pätee jossain määrin myös koko maahan.

31.8. lauantai Chomutov: Hotel Clochard teki viime tingassa oharit, joten pikavalinta majoitukseksi oli Hotel Ceský Dum. Ensinäkymä hotelliin oli tämmöinen.

Noh, lopulta seinässä oleva nimikyltti vain ohjasi toiselle puolelle korttelia, jossa oli pieni maalaishotelli. Todella viihtyisä paikka, voisi toimia etenkin pariskunnille. Miltei sviittitasoinen huone 15e /yö /jamppa. Erityispropsit hotellin emännälle, joka huolehti väsyneistä matkalaisista kiitettävällä tarmolla.

31.8. lauantai Chomutov: Jossain päin Tšekkiä olisi ollut joku Leijonien EHT-höntsäturnaus. Se ei kiinnosta ketään. Sen sijaan Sumutovissa oli JYPin European Trophyn peli paikallista Piratia vastaan, sinne siis. Istumapaikkaliput kustansivat viitisen euroa.

"Sorry, we don't have any alcohol during the game. Only beer or wine." tuumasi baarimikko kiteyttäen varsin hyvin tšekkiläisten kannan mietoihin juomiin. Kalja maksoi 1,04e, joten silläkin pärjäsi.

31.8. lauantai Chomutov: Paikallinen kisamakkara oli pakko kokeilla, paljastui paprikaiseksi ja hieman chorizon tapaiseksi. Tuo toinen on epämuodostunut makkara, tai sitten se on pihvi. Lisukkeena dijonin tapaista sinappia, kohtuu öykeätä valkosipulimössöä ja tietysti leipää, koska ollaan Keski-Euroopassa.

Niin, se peli päättyi 3-6. Paikalliselle fanikatsomolle propsit, hienoa kannustusta vaikka oma joukkue otti turpiin. Harmi ettei Hippoksella ole enää seisomakatsomoa.

31.8. lauantai Chomutov: 'Yhdelle' lähteminen sai tämän myötä uusia sfäärejä.

Kaupungin paras baari oli jäähallin nurkilta löytyvä Pivnice Tykev. Eli se keltainen rakennus jonka toisessa päässä on pizzeria, kyllähän te tiedätte. Tuntui olevan paikallisten suosiossa etenkin hyvän kotiruuan ansiosta. Olut 0,76e, halvin shotti 0,48e. Ja mikä tärkeintä, jalkapallopeli kuului perusvarustukseen.

Paikallinen ruoka on lihapitoista = hyvää. Keitetty peruna ja smetana näyttäisi myös olevan kovassa huudossa. Mausteita käytetään vähemmän kuin muualla itäblokissa, muuten ihan samaa kauraa.

1.9. sunnuntai Chomutov: Paikallinen kebu on aina kokeiltava, oli ihan hyvää keskieurooppalaista tasoa. Bonarina listalta löytyi myös vaihtoehto 'hawaii'. Tätä ei edes Maskotti ole keksinyt.

1.9. sunnuntai Chomutov: Cable skiing on hieno laji. Ainakin täällä kone tempaisi liikkeelle sillä voimalla, että tiimiläinen lähti ja suksi jäi. Muutenkin aika pirun raskasta touhua.

Paikallinen Wake Park tarjosi siis vesiliikuntaa 8e /tunti. Tämä on sitä moottoriurheilua.

1.9. sunnuntai Chomutov: Joku paikallinen potkulautakisa. Tapahtuman funktio ei kylläkään oikeen auennut, vaikutti kuin voitto ei olisi ollut tärkeintä. Käsittämätön ajattelumalli.

1.9. sunnuntai Chomutov: Lidl oli auki. Sieltä sai Grafenwalderia. Se maksoi 40 senttiä = pakkohan sitäkin oli bussia odotellessa maistaa. Oli muuten reissun ainoa import-olut sen lisäksi, että Prahassa tuli juotua kaupungin harvinaisinta kaljaa. Oli meinaan yksi Olvi unohtunut laukkuun.

Jollain paikallisella bussilla väli Praha-Chomu maksoi nelisen euroa /suunta, ei muista enää firman nimeä. Halvemmallakin olisi selvinnyt, mutta tuo ei pysähdellyt matkalla.

Bussimatka on muuten varsin hyvä paikka suorittaa itsetutkiskelua, ainakin henkisellä tasolla. Moni kulkee moisen takia jopa Intiaan asti, mutta samaan vireystilaan pääsee huomattavasti pienimuotoisemminkin. Tarvitaan vain halu ja pieni hetki aikaa.

Tai sitten voi vain lukea kirjaa. Niin minä tein.

Osa 2