HUNTERS RACING TEAM

 

Road Trip: Cortina d'Ampezzo-Samnaun

Reissussa edustettuna:
Herra C + sekalaisia serkuksia

Aito road trip on elämän suola.

20.6. torstai Jyväskylä: Kauas on pitkä matka, tässä tapauksessa siis Padaniaan. Ja tämänhetkisissä fysiikan laeissa on se ikävä puoli, että matkakohde lähestyy vain matkustamalla. Joten porukka Škodaan (valitettavasti ei takavetoiseen) ja matkaan.

22.6. lauantai Minden: Eritasokanaali on nähtävyys. Ei varmaankaan kaikille maailman ihmisille, mutta suomijunteille ainakin.

23.6. sunnuntai Dachau: Uunit. Tämä on yksi niistä paikkakunnista, joiden nimi tulee vielä pitkään kuulostamaan kolkolta.

Historialuento: Konzentrationslager (KZ) Dachau oli natsien prototyyppi, perustettu '33 vanhaan ruutitehtaaseen. Massatuhoamiset aloitettiin '41 ja leiri vapautettiin '45. Yhteensä leirissä menetti henkensä yli 30 000 natsien vainoamaa + yli sata SS-miestä jotka liittoutuneet (jenkit) teloittivat paikan päällä.

23.6. sunnuntai Garmisch ja Partenkirchen: Jos äskeinen nimi veti vakavaksi, niin tämä tuo hymyn huulille. Tästäkään paikasta ei kukaan suomalainen tiedä mitään muuta kuin sen mäkikisan. Mutta sekin riittää.

23.6. sunnuntai Alpit: Se perinteinen reissukuva. Vastaava löytyy miljoonien ihmisten kuva-arkistoista.

24.6. maanantai Cortina d'Ampezzo: Tuttu hyppyrimäki. '56 olympialaisista ja '81 Bondista (For Your Eyes Only) tuttu. Nykyisin mäki on käyttökiellossa, eli toimii vain monumenttina.

25.6. tiistai Cortina d'Ampezzo: Vuorilla kiipeily Cliffhangerin hengessä on täällä paikallaan. Ei voi suositella heikkokuntoisille, mutta näkymät ovat huimat.

Dolomiittien Via ferrata on historiallisesti varsin merkittävä reitti, eikä vähiten ensimmäisen maailmansodan taisteluiden takia.

28.6. perjantai Ischgl: Tällaisia mainoksia lisää Suomeen.

Tämähän on siis se Ibiza-pohjainen yökerhoketju. Mutta sen varmaan tiesittekin.

28.6. perjantai Alpit: Ischglin ja Samnaunin välin voi taittaa perinteikkäästi tietä pitkin, tai jos korkeat paikat eivät kammota niin voi oikaista vuoren yli.

Samnaun on verovapaa alue since 1892, nykyisellään ainoa laatuaan Sveitsissä. Tax freetä voi siis harrastaa myös merta edempänä.

30.6. sunnuntai A2: Autobahnin perusolemus.

Saksalla on pirun hyvä tiesysteemi, sitä ei käy kiistäminen. Suomessa vain on luotu liian haavemainen kuva sen loistokkuudesta.

2.7. tiistai Tukholma: Viimeinen etappi. Koti-Suomessa odotti voipunut olo, joten pyykit koneeseen ja nukkumaan. Tätä monikaan ei muista raporteissaan kertoa.

Helsinki-Stockholm-Helsingbor-Rødby-Gremersdorf-Schwarzenbruck-Umhausen-Cortina d'Ampezzo-Ischgl-Samnaun-München-Triptis-Hamburg-Kolding-Stockholm-Helsinki = 7 maata ja 5963 km.