HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Dubrovnikiin

Reissun päällä:
Herra W
Neiti S

6.8. keskiviikko Dubrovnik: Täällä sitä katsellaan A-luokan maisemia (=Adrianmeri) B-luokan reissussa (=pariskuntamatka). Semiköyhien lentoyhtiö Norwegian hoiti kuljetukset.

Historialuento: Tunnetko Ragusan tasavallan? Ei, se ei ole sama asia kuin Ragusan kaupunki tai maakunta Sisiliassa. Ai et tunne? Noh, ei se mitään.

Täkäläinen Ragusa tunnetaan myös Dubrovnikin kaupunkivaltiona, joka toimi Venetsian tasavallan vastavoimana 1358-1808. Lopulta Napoleon käväisi lopettamassa tämänkin palan eurooppalaista historiaa.

Myöhempinä aikoina kaupunki oli '91-'92 piiritettynä vajaan kahdeksan kuukauden ajan serbien toimesta, ja oli siellä makedonialaisiakin riehumassa. Yli 80 siviiliä kuoli ja 16000 joutui evakkoon. Kansainvälisesti merkittävämpi asia oli kuitenkin vanhalle kaupungille tulleet vauriot. Näin se maailma rullaa.

Kusalo Guesthouse, 2hh ~50e /yö. Kallis, mutta kodikas. Lapsia juoksee jaloissa häiritsemässä ja sellaista. Tosin jotkut ihmisethän pitävät lapsia ihan söpöinä. Paino sanalla jotkut.

6.8. keskiviikko Dubrovnik: King's Landing. Tosin kun tietokoneet päästetään jylläämään, niin kovin paljon autenttisuutta ei jää jäljelle.

Game of Thrones on sarjana vain suuren budjetin saippuaoopperaa, mutta Emilia Clarke saa soitella ihan milloin vain. Yritinkin jo soitella sinne päin, mutta 0100100 ei todellakaan löydä kaikkea.

6.8. keskiviikko Dubrovnik: Tästä kuvasta tulee mieleen Harry Enfield and his Chumsin vanha sketsi.

Koska tämä on turistihelvetti, niin pääsylippu muureille maksaa 13e. Aika suolainen. Joten siinä vaiheessa kun kysyvät ammattia, niin sanokaa olevanne opiskelijoita. Eivät kaipaa asiakirjoja sen tueksi. Tämä siis jos haluatte katsomaan maisemia. Emme pakota.

7.8. torstai Dubrovnik: Strap-on-Men. Joskus on tullut kuultua tämmöinenkin ääntämismuoto.

Joltensakin kuvaavaa omasta aivokuoresta, että moinen tärkeä tiedonmurunen on jäänyt mieleen. Ja sekin kertonee jotain, että se piti raporttiinkin sisällyttää.

7.8. torstai Dubrovnik: Kun kroatialainen rakentaa vessan, niin se on jämpti.

Pitkällisissä pohdinnoissani olen tullut siihen tulokseen, että sisäänpäin avautuvan vessan oven kehittäjä täytyy olla mies. George Carlinia mukaillen kun yksikään nainen ei ikinä suunnittelisi noin v***umaista keksintöä.

8.8. perjantai Dubrovnik: Yöelämä on yökerhojen ulkopuolella hieman valjua, joten kannattaa panostaa päiviin. Šetalište Nika i Meda Pucican varrella on pieniä kalliorantoja ja niiden lomassa hyviä baareja. KPB on Levanat. Myös vesijetteily on jees, 50e /30min.

Ja nopeana irtohuomiona: tätä kuvaa katsellessa tulee mieleen, että pariskuntamatkoissakin on kieltämättä puolensa.

Vaikka onhan sekin hienoa katseltavaa, kun Huntteri aamuvenyttelee vastaavalla tavalla jonkun rottahostellin vessassa. Vastaavaa vaatetusta ei tosin ole nähty. Vielä. Ja toivottavasti ei nähdäkään. Maailma ei kestäisi sitä eroottisuuden määrää.

Edellinen | Seuraava