HUNTERS RACING TEAM

 

Ford Escort 2200 (rF/JM) "Huntteri-WRC #1"
kortti: Arto Hyttinen '93

2.2 OHC (Taunus), 41 Dellortot (mopot), Quaife 4-v loota, 5.83 perä.

Vanha äffäläinen, ollu monellakin vetomiehellä. Viimeiseksi ralliksi jäi '02 AKU-ralli, puikoissa Flyktman ja Lahtinen. Tuli saunan lauteilla ostettua Tepolta '07 tai '08. En muista oliko tälle jotain visiota ennen WRC-aikaa. Tai siis konkreettista sellaista.

Lopulta tosiaan hakattiin viimeiset tallista löytyneet FoMoCo-hilppeet (= ne parhaat) kiinni koriin. Muutenkin osilla oli meriittiä: imusarjan oli Raatikainen tehnyt aikoinaan the Farkku-Ankkaan, pakosarja oli aito Marnelainen jolla Harjun Antti voitti Kardaanikunkun Nokialla jne. Hammastangollakin oli joskus voitettu jotain.

KK osti jossain vaiheessa väkisellä hirveeseen ylihintaan. Oma ajoura oli jo siinä vaiheessa päättynyt, joten samapa tuo. Viivalla '11 Kardaanikunkussa. Eikä se mennyt kuin elokuvissa. Moision tekemä moottori toimi testeissä kuin unelma, melkeen vois väittää että Teeriharjulla ei ole moista OHC:ta nähty ennen eikä jälkeen. Sen sijaan trailerimatkalla Kannonkoski-Kaanaa tapahtui jotain. Kisassa meinaan motti ei toiminut lauantaina sekuntiakaan, kuitenkin selvästi jatkoon.

Seuraava juonenkäänne oli se, ettei kone käynyt oikein sunnuntainakaan. Alkuerässä vielä kakkonen, välierässä sitten rymistelyä ja katsomoon. Autosta 17 tarjousta, Kokemäelle Suomisten hellään huomaan.

Vituttaa vieläkin. Senpä takia H-WRC #2 on tekeillä.

'14 jälleen Kunkussa viivalla, jollain Hyvinkään miehellä. Sunnuntain keräily koitui kohtaloksi. Tosin voimansiirto oli jo vaihtunut kerran ja motti kai kolmesti. Vitun jyväjemmarit.

Tässä oli tosiaan BDA:n kanget, eli se ei ole pelkkää varikkolegendaa.