HUNTERS RACING TEAM

 

Ford Escort "huntteri-wrc" (sivu 01)

Perinteisesti nämä huntteri-projektit on alkaneet yön pikkutunneilla ja saunan lauteilla. Yöllä tämäkin suunniteltiin, mutta ei sentään saunassa, vaan onnimajavan häissä. Koneentekijän kanssa tuumittiin, että olis kiva joskus ajaa ihan kilpa-autoilullisella laitteella jokkista.

Kannonkosken kansainvälisiin jokkiskisoihin tämä piti viedä, mutta tuli uudet FIA-standardit ja jäi iteltä tuo jokkis menneisyyteen. Jotain käyttöä tälle pitäis kai keksiä?

09/2007

Kaasaripakettina kokeilisi mopolaisia, lähinnä sen takia ettei aiemmin ole itsellä samanlaisia ollut käytössä. Näistä kuuluu kiitos herroille Sepponen ja Parkkila.

Ensimmäinen alakertaversio oli perus VW-Saab, joten Raak Racingilta tuli hankittua 94-Volsun männät. Suunnitelmat kuitenkin myöhemmin kasvoivat, joten nämä meni myyntiin. Raakilta tuli lisäksi venttiilit.

Lisäksi osia hankittu luonnollisesti myös wanhukselta (yläkerran hilppeet ja ö-pumppu), Jorkilta (imusarja), Siipolalta (pakosarja) ja Pöytikseltä (Taunus-lohko + Sierran startti). Loput irto-osat tuli Motonetiltä.

Aluksi oli tarkoitus lähteä liikenteeseen 1.6 kannella, mutta kun tämmöinen 2.0 iS-mallin kansi lopulta löytyi, niin vaihtui siihen. Kannen aihio tuli Heinolasta, joltain rokkiralliporukalta?.

Väittävät että nuo Fordin tarralla olevat öljyputket on hyvälaatuisia, nythän se selviää. Käyttöautolta löytyi moiset.

09/2008

Kone alkoi siis hahmottua ja koria oltiin vailla. Mutta onneksi meitin ongelmiin auttaa liki poikkeuksetta käynti mummolan tallissa. Sieltä löytyi tämä, joka tuli aiemmin ostettua Tepolta sprinttiaihioksi, mutta jäi sitten tuonne makoilemaan. Plussana tässä paikallaan ollut Quaifen aski, 5.83 perävälsä, 4 x levyt ja ihan pätevästi tehdyt reaktiotangot.

Joten tästä Kentti nokalta myyntiin, näistä jokkisaihioista pitää näemmä antaa putkitetut Kentin lohkot rallimiehille, kun ei ne muuten kehtaa tuhlata moiseen. Samoin tuli myytyä lukko, kun historiikkimies sitä niin himoitsi.

Tuli jo riisuttuakin valmiiksi, tästä on hieno jatkaa. Ja on ainakin takuulla ruma. Painavahan tää koppa on, mutta minimipainokin on toisaalta 840 kg.

Seuraava