HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Gdanskiin (a.k.a. Danzig kuten natsi sanois)

Reissun päällä:
Herra A
Herra C
Herra X
Herra Y
Herra Z

16.8. maanantai Gdansk: Tännekään ei mitään varsinaista asiaa ollut, mutta kun lennot maksoivat 12,50e per jamppa niin pakkohan se on jaksaa.

Ja elämysmatkailu alkoi samoin tein: rokkibaari, johon sisällytettynä puolalaisen rokin museo. Juomasuosituksena Krupnik, shottina. DJ soitti Hanoi Rocksia, josta plussaa.

Kaupungilta kannattaa tsekata myös Hotel Gdanskin panimoravintola. Siellä tosin olut kustansi 2,5e, kun muualla hintataso siinä 1,20e - 1,50e. Halvimmillaan olut maksoi 0,55e.

Ja jos kaksi tanskalaista poikaa kysyy tiimiläiseltä, että 'tiedätkös millainen paikka tämä on?', niin se on juuri sellainen paikka. Tosin homobaareissa on yleensä hyvä olutvalikoima. Ja jos drinksuista tykkää, niin näissä mestoissa ne yleensä tehdään oikein.

17.8. tiistai Gdansk: Speedway-areena, jossa tilaa vajaalle kymmenelle tuhannelle katsojalle. Matkaa areenalle vanhasta kaupungista noin 500 metriä. Ja Suomessa joku Motoparkkikin aiheuttaa liikaa melua?! Harmi ettei reissun ajankohtaan osunut kisoja.

18.8. keskiviikko Westerplatte: Joo, Siivet ja Korkeajännitykset on luettu penskana.

Historialuento: 1.9.1939 klo 4.45 alkoi Saksan hyökkäys Puolaan ja juurikin täällä. Westerplatten linnake ja sen 128 sotilasta sinnitteli viikon, joka oli puolalaisittain ihan kohtuu saavutus. Samalla täältä Aatu aloitti ikioman elämysmatkansa. Tavoitteena oli maailmanympärysmatka, mutta eihän se lopulta ihan putkeen mennyt. Historian luento päättyy.

Tosin jos Aatun temppu olisi onnistunut, niin mie en olisi semikarjalaisena koskaan syntynytkään. Sanoisin, että olen ihan tyytyväinen.

18.8. keskiviikko Gdansk: Hyvin myyttinen putiikki. Parempi ettei edes yritä selittää.

19.8. torstai Gdansk: Kun paikan nimi on Café Absinthe, niin juomavalintana on luonnollisesti jotain vihreää. Hieman trendimestan vikaa, mutta menihän tuo. Tosin tšekkiläiset ja sveitsiläiset absintit puuttuivat kokonaan, mistä miinusta. Juomasuosituksena Apsinthion 68.

19.8. torstai Gdynia: Gdynskie Muzeum Motoryzacji oli ihan mielenkiintoinen, tosin harmittavan suppea. Mutta jos Gdyniassa vierailee, niin eipä siellä oikein muutakaan ole.

19.8. torstai Sopot: Ja se pakollinen rantakuva.

20.8. perjantai Gdansk: Keitot oli täällä se paras anti ruokapuolella. Yhdeksän vuotta suomalaista peruskoulukeittiötä nähneelle ajatus tuntuu liki mahdottomalta, mutta uskokaa pois.

Paikalliset voileivät, eli zapiekankat, on kanssa ok.