HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Hà Nộihin

Reissun päällä:
Herra W
Mr./Ms. Oli-sinne-kai-menossa-muitakin

17.11. sunnuntai Jyväskylä: Tiimiläinen sai lähestymisen työkaverilta, joka kyseli halukkuutta lähteä Vietnamiin katsomaan maan ensimmäistä F1-osakilpailua. Tiimiläinen vastasi myöntävästi. Jos olisi vastannut toisin, niin et lukisi nyt tätä tekstinpätkää.

Lähtöpäivä 27.3., kisa 5.4. ja paluu 14.4. Kätevä paketti. Vähän muutakin kuin Khamhoungin kylä, josta tiimin Aasia-jaoston toinen osapuoli ei enää tunnu lähtevän mihinkään.

16.3. maanantai Jyväskylä: Voihan v***n v***n vittu. Eli pieni ihminen globaalissa maailmassa, koodinimi HRT-1.

COVID-19 aka SARS-CoV-2 aka coronavirus aiheutti jännitystä kevättalven mittaan. Sekä maailmalla että tiimiläisessä, koska Vietnamin ikioma F1-osakilpailu oli etenevissä määrin vaakalaudalla. Lennot HEL-DOH-BKK-HAN-DOH-HEL ja osa majoituksista oli luonnollisesti hankittuna jo hyvissä ajoin. Kisalippujen suhteen porukka oli ollut kaukaa viisas ja jättänyt ne vielä toistaiseksi ostamatta. Tosin se ei tainnut lohduttaa paljoakaan.

--

Vähän aikajanaa:
xx.11? Ensimmäinen ihminen sairastui Kiinan Wuhanissa.
30.12. Wuhanilainen lääkäri Li Wengliang varoitti ihmisiä SARSin kaltaisesta uudesta sairaudesta, ilman Kiinan valtion lupaa. Mies sai pekkaa ja penaltia.
7.1. Kiinan viranomaiset blokkasivat häshtägin #WuhanSARS.
8.1. Kiinan viranomaiset ilmoittivat uudesta coronaviruksen muodosta.
21.1. WHO julkaisi aiheesta ensimmäisen tilanneraportin.
30.1. WHO ilmoitti, että corona on kansainvälinen kansanterveysuhka.
7.2. Li Wengliang kuoli samaiseen sairauteen.
12.2. Chinese Grand Prix (19.4.) siirrettiin hamaan tulevaisuuteen.

--

Ja sitten p***a osuikin kunnolla tuulettimeen. Tai siis yskä. Tätä oli mielenkiintoista seurata tiimin voimin siitä näkökulmasta, että yhden tiimiläisen loma on uhattuna.

--

7.3. Vietnam ilmoitti testaavansa kaikki maahantulijat viruksen takia.
8.3. Gulf Air Bahrain Grand Prix (22.3.) päätettiin ajaa tyhjille katsomoille.
8.3. Qatar esti 14 maan kansalaisten maahantulon. Mukana oli Thaimaa, Kiina ja Filippiinit. Suomi ei ollut tässä listassa.
9.3. Vietnamin valtio kielsi viisumivapaan maahantulon kahdeksasta Euroopan maasta, ml. Suomi. Samoin e-viisumeiden antaminen lopetettiin toistaiseksi. Oli epävarmaa, ehtisikö matkalaisemme hakea normaalin viisumin Helsingin suurlähetystöstä ennen reissuun lähtemistä.
9.3. Israel laittoi maahan tulevat ulkomaalaiset kahden viikon karanteeniin. (tosin fasistiseen ja apartheidistiseen valtioon nyt ei kannata mennä muutenkaan)
9.3. Iilimadot... aka vakuutusyhtiöt ilmoittivat, että matkavakuutuksista ei korvata mahdollisesta karanteenista matkailijalle syntyviä kustannuksia, kuten uusia lentoja.
10.3. Vietnam lopetti väliaikaisesti antamasta viisumeita ulkomaalaisille, jotka olivat vierailleet viime aikoina Covid-19:n esiintymisalueilla. Helsingin suurlähetystö mainitsi näiden maiden joukossa Kambozhan, jossa tiimiläinen kävi tammikuussa.
11.3. Pekingiin menevät ulkomaalaiset joutuivat 14 päivän karanteeniin.
11.3. Vietnamin GP:n järjestäjät tapasivat F1-johtoa. Asiasta ei tiedotettu enempää.
11.3. WHO julisti taudin pandemiaksi.
11.3. Vapaan maailman vaarallisin narsisti Donald Trump esti Schengen-alueelta tulevien pääsyn Yhdysvaltoihin. Kiinalaiset liikemiehet saivat edelleen liikkua.
11.3. NBA keskeytti kauden.
11.3. Pohjoismaat kielsivät yli 500 hengen kokoontumiset.
11.3. Intia keskeytti viisumivapaan maahantulon sekä viisumeiden myöntämisen.

12.3. torstai Jyväskylä (Varikko): Välihuomio, Kauppalehden nettisivut ovat joskus ihan mukavia katseltavia. Tällä kertaa mukavuus riippui paljolti siitä, että kuinka paljon oli vuosien saatossa ehtinyt laittaa rahojaan osakemarkkinoille.

Ainakin tiimin kommunistijaoston hampaita nauratti.

Äkillinen vapaapudotus tuntuu jännältä, eikö? Vanha ohje kertoo, että kun kaduilla virtaa veri niin kannattaa sijoittaa. Nyt kaduilla jo virtasi, mutta ei juuri muu kuin käsidesi. Eli mikä avuksi? Sijoita vähän, ota pikavoitto, ja jää odottamaan sitä suurta pudotusta.

--

12.3. NHL, MLS, MLB, La Liga, Serie A, DEL sekä iso joukko muita eurooppalaisia palloilusarjoja keskeytti tai lopetti kautensa.
12.3. Eesti julisti hätätilan ja sulki miltei kaiken paitsi rajojaan.
13.3. Australian Grand Prix (15.3.) peruttiin.
13.3. Maailman pahin roistovaltio USA teki laittomia ilmaiskuja Irakissa sekä duunasi normaalia paskaansa ympäri maailmaa. Jotkut asiat eivät muutu koskaan.
13.3. Kendoliiga ja kaikki muutkin suomalaiset palloilusarjat lopettivat kautensa.
13.3. Bahrainin GP ja Vietnamin GP siirrettiin hamaan tulevaisuuteen.

--

V***n v***n v***u, osa 2. Tuskin sinne maahankaan pääsee.

--

13.3. Qatar Airways tarjosi tiimiläiselle voucheria.
13.3. Tsekki sulki rajansa, molempiin suuntiin.
14.3. Rajojen sulkemisia ja karanteenikäskyjä alkoi tulla liikaa tähän listattavaksi. Poimintana Saksa, Tanska, Norja, Liettua ja Latvia.
15.3. Eesti sulki rajansa ja lisäksi eristi Saarenmaan kokonaisuudessaan.
16.3. Finnair, SAS ja Norwegian käytännössä keskeyttivät toimintansa.
16.3. Suomi ilmoitti olevansa poikkeustilassa, ensimmäistä kertaa sotien jälkeen. Seurauksena oli valmiuslain käyttöönotto.
16.3. Tallink ja Viking Line alkoivat vähentää liikennöintiään.
16.3. Saksa sulki bordellit.

--

Ei h***tti. Nyt on maailmanloppu lähellä.

--

17.3. Tiedotusvälineissä keskustellaan onko Suomessa tarpeeksi hengityskoneita.
17.3. Venäjä sulki rajansa.
17.3. Vietnam asetti maahan tulevat ulkomaalaiset kahden viikon karanteeniin.
17.3. EU sulki ulkorajansa.
18.3. Suomi sulki rajansa.
21.3. Suomessa kuoli ensimmäinen eläkeläinen koronaan.
22.3. Vietnam sulki rajansa kaikilta ulkomaalaisilta 'until further notice'.

--

Se oli sitten siinä.

--

23.3. Tiimiläisen työnantaja ilmoitti, että lomaa ei voi siirtää. Ei ole töitä, mitä tarjota. Ymmärrettävää.

--

27.3. Donald Trump oli edelleen Yhdysvaltain presidentti. Tämä ei ehkä liity suoraan aiheeseen, mutta on kuitenkin yksi maailmanlopun enne. Ja ei, Hillary Clinton ei olisi ollut yhtään sen parempi.

27.3. perjantai Jyväskylä: Mutta joo. Mitä tehdä, kun on kolme viikkoa lomaa ja maailma on kiinni?

Meillä päin tuo on retorinen kysymys.

29.3. sunnuntai Jyväskylä (Sulku): Lohdutuspalkintona voi saada kavereilta ja heidän perheiltään ruokaa ja seuraa. Kuten kateus, joskus säälikin pitää ansaita.

Ja onneksi joillain ihmisillä on suurempi hoivavietti kuin tiimiläisillä keskimäärin.

31.3. tiistai Jyväskylä (Sulku): Ja aina voi hakea lohtua karkaamalla muistoihinsa selaamalla vanhoja reissuvideoita. Gambinan voimalla luonnollisesti. Lähiöloma vaatii lähiöjuomat.

3.4. perjantai Jyväskylä (Varikko): Äkkiseltään voisi luulla, että kurssien lasku aiheutti akuutin ruokakassavajeen. Mutta hei, vain idiootti heittäytyisi markkinoille velkarahalla. Eikö?

Sen sijaan tämä on normaali sinkkumiehen krapula-aamiainen. Vaihtoehtoja on kolme:
1) Kuvassa on kaikki, mitä edellisillalta on jäänyt pöydälle. Leipä on kuivakka, olut ei.
2) Lautasella oli huntterismiehen luoma munakas. Olut on tuore, joskin huoneenlämmin.
2b) Muuten sama kuin ed., mutta olut on Hiace-lämmin.
3) Olut on jääkaappituore tahi parveketuore. Lautasella oli pasta-pekoni-kerma-herne/maissi/paprika-yrtit-mausteet -krapulamättö. Paljolla chilillä, koska chili ja rasva parantavat krapulan.

Ohjeen saa kysymällä.

3.4. perjantai Jyväskylä (Jyskä): Che, auta meitä.

4. huhtikuuta alkaen Suomessa meni baarit kiinni. Kaikki baarit. Koko maassa. En syytä ketään, mutta hallituksessa oli mukana lestadiolaispuolue. Just sayin'.

Ja ettei asiat olisi jo tarpeeksi huonosti, niin sulkeutuminen tapahtui puolilta öin. Olisivat edes odottaneet valomerkkiä.

Che, lohduta meitä. Eli kotioloissa yhdet sille. Tai monta.

No joo, neoliberalismi sikseen. Kun pandemia sitä vaatii, niin valtiovallan pitää toimia. Se on tiimin virallinen mielipide. Koskien sekä ylinopeuksia että ravintoloiden aukioloja. COVID hoidettu, BMW/Audi/Jaguar vielä hoitamatta.

Mutta silti; Che, auta meitä. Nyt olisi paikallaan yksi 'ikuinen vallankumous'.

--

Suomalaiset alkoivat hamstraamaan. Siis jopa normaalia enemmän. Kuitenkin henkilökohtaisesti käsittämättömin asia koko tässä p***amyrskyssä oli, että kaupoista loppui vessapaperi eikä alkoholi.

6.4. maanantai Jyväskylä (Varikko): Ei tämä ole kuitenkaan niin paha. Ja tähän voi lisätä muitakin itsepetoslausekkeita.

Ja oikeastikin konstit on monet. Netissä on sellaisia nettikauppoja, jotka myyvät kaikkea jännää. En sano sen tarkemmin, mutta Saksa on hieno maa.

Inforuutu: EU:n sisällä on melkoinen vapaamarkkina-alue, ja kuriiripalvelut kuljettavat vaikka mitä. Jos haluat kuitenkin olla hyvää pataa suomalaisen veroviranomaisen kanssa, niin ilmoitat kiltisti mitä ulkomailta ostat.

Ja tähän räkäistä naurua. Never stop the madness ja anarchy forever. Katsotaan uudestaan sitten, kun valtiota kiinnostaa ne meitä rikkaammat aggressiiviset verosuunnittelijat.

"Anarchism does not mean bloodshed; it does not mean robbery, arson, etc. These monstrosities are, on the contrary, the characteristic features of capitalism."
- August Spies

Historialuento: August Spies oli yhdysvaltalainen päätoimittaja ja radikaali työväenluokan puolestapuhuja. Hänet tuomittiin ja teloitettiin syyttömänä vuonna 1887 ns. Haymarketin tapauksen jälkimainingeissa.

1.5. sekä 4.5.1886 työläiset vaativat Chicagossa mielenosoituksella kahdeksan tunnin työaikaa. Se meni rähinäksi kun poliisi käski ihmisiä hajaantumaan ja joku heitti poliisien keskelle dynamiittia. Yksi poliisi kuoli heti, jonka jälkeen poliisit aloittivat summittaisen ammuskelun, tappaen neljä työläistä ja myös omiaan. Työläiset vastasivat tuleen ja lopulta yhteensä seitsemän poliisia menetti henkensä.

Spiesin ja kolmen muun samaan aikaan hirtetyn väitetään laulaneen hirttohetkellä L'Internationalea. Hitto miten komea tapa lähteä. Vappua vietettiin ensimmäisen kerran 1890 ja se oli alun perin Haymarketin tapauksen takia teloitettujen marttyyreiden muistopäivä.

--

Alla on muuten tiimin ensimmäinen unboksausvideo. Luultavasti myös viimeinen, koska sellaiset ovat turhaa p***aa.

Kontentista puuttuu iskevä vesileima, pari häshtägiä, tiimiläisen naama, emoji ja kaikki muukin moderni shitti.

RoniBack ja kaikki muutkin turhan tiedon tubettajat, lopettakaa kiitos. Ja te Minecraftia postaavat tubettajat, kuolkaa syöpään. Kiitos.

7.4. tiistai Jyväskylä (Sulku): Ja kun tylsyys meinaa iskeä, niin voi vaikka siivota lipastojaan. Ja löytää vanhaa kamaa menneiltä reissuilta.

Tämä hotelli oli Alicantessa. Se auringonlasku aallonmurtajalla istuen ja tölkkisangrian säestämänä elämän irrationaalista järjettömyyttä pohtien oli yksi niistä paremmista hetkistä ihmislapsen elämässä.

Tarkemmin ajatellen tiimiläisten kanssa on koettu paljon hienoja hetkiä. Ja vielä joskus mennään uudestaan Afrikkaan. Niin keski-ikäisiä meistä ei saa koskaan tulla, ettei sinne uskaltaisi.

8.4. keskiviikko Jyväskylä (Varikko): Ja sitten kun lipastot on siivottu, niin voi tuijottaa ulos. Ja imeä itseensä lähiötunnelmaa. Useamman kerran on suunniteltu äärimmäistä elämysmatkaa, jossa oltaisiin kuukausi omassa lähiössä ja kämpältä saisi poistua vain lähikauppaan ostoksille.

Pitäisi ehkä harkita enemmän, mitä suunnittelee. Tai oikeammin ilmaistuna, v***n v***u.

Osa lähiöläisistä tarjoaa tosin hyvää viihdettä. Erityispropsit sille naiselle, joka kolmen päivän ajan huusi parvekkeeltaan katkeamatonta tajunnanvirtaa. Oma lempparini oli "Uhraatteko te lapsia siellä? Eikö teillä ole sielua?". Harmi että rouva taisi saada lääkityksen kuntoon jossain kohtaa. Tai sitten meni ääni.

#vainghettojutut.

9.4. torstai Jyväskylä (Sulku): Social distancing on juttu. Mutta sitä noudattaen voi silti pitää grillijuhlat.

Vahvuus 3+1 oli hyvinkin valtiovallan antamien ohjearvojen sisällä. Sen kunniaksi voi laittaa pöydälle sitä parempaa Iittalaa. Jota muuten valmistetaan nykyään mm. Vietnamissa.

Too soon?

9.4. torstai Jyväskylä (Sulku): Ja one more trip on the memory lane. Jokainen noista viinapulloista muodostaa oman tarinansa. Vasemmalta lukien Ukraina, Kiina, 30-v synttärit, Venäjä, Liettua sekä kuvan ulkopuolella Laos ja Hunters Wine joka tulee Uudesta-Seelannista. Etiopian-pullo meni rikki useampi kämppä sitten. Harmittaa vieläkin.

Jotkut naiset ovat sanoneet, että tyhjät viinapullot eivät voi olla sisustuselementti. Voi niitä naiiveja otuksia. Täydet viinapullot ne vasta sisustuselementti ovatkin.

11.4. lauantai Jyväskylä (Varikko): Tältä näyttää gourmet. Sous-chef on luonut illallismenuun koodinimellä 'maailman makuja ja erikoisuuksia jääkaapin alahyllyltä'.

Hyvän aterian salaisuus on, että aterian kuorruttaa läpinäkymättömällä kerroksella ketsuppia. Ja viimeistelee kokonaisuuden oliiviöljyllä maustetulla tomaatti-sipulisalaatilla. Nyt tosin ei ollut tarjolla sipulia eikä oliivia.

12.4. sunnuntai Jyväskylä (Sulku): Sorsa. SORSA. SORSA!

Olisi omat siivet lentää minne vain, ja silti se pysyttelee ghettolammessa. V***n idiootti.

14.4. tiistai Jyväskylä (Kuokkala): Ja karanteenikevään lopuksi tarkastetaan miten hyvin kuuri on tehonnut.

Btw, oikea vastaus on noin 10 kg.

18.4. lauantai Jyväskylä (Varikko): Mutta onhan tällainen hassuttelu lopetettava kunnon bileillä.

P.S. Huomioiden kuitenkin kymmenen hengen kokoontumisrajoitus.

P.P.S. Ei tiimiläisellä yli kymmentä kaveria kyllä olisikaan, että sikäli.

Kiitos yhdistetyille keittäjille ja vieraille. Isännällä kun ei ollut muuta tarjottavaa kuin kaakaota, niin nyyttikesteiksihän nämä menivät. Eikä nyt puhuta jatkoista.

--

Aikomuksena oli nostaa raportin yhteydessä esille Najah Ahmed Yousif. Et ole hänestä koskaan kuullut, mutta hän kritisoi aikoinaan kotimaansa eli Bahrainin F1-kisoja sosiaalisessa mediassa. Lähinnä tyyliin, että miksi maassa on tarve järjestää propagandakisat, vaikka maassa on puutetta esimerkiksi ihmisoikeuksista? Sen jälkeen hän on hengaillut lähinnä vankilassa ja häntä on pahoinpidelty fyysisesti sekä seksuaalisesti. F1 on hieno järjestö, Bahrain on hieno maa.

Ja sen jälkeen voisit ottaa haltuun vaikka Gary Webbin elämäntarinan. Ja Mais Abu Ghoshin. Ja Patrice Lumumban. Ja Natalja Estemirovan. Ja Marielle Francon. Ja Chris Hanin. Ja Ruth Firstin. Ja jatka niin kauan kunnes ymmärrät, että kyynisyys on defenssi.

--

Mutta jokaisella viruksellakin on hopeareunus. Suomipop Festivaalit on peruttu vuodelta 2020. Ai että.