HUNTERS RACING TEAM

 

HISTORIIKKI
1998 - ???


Olisiko tässä kaiken alku: mäkiauto joskus vuonna 1 ja 2. Ja rikkihän se meni...

Virallisesti kaikki alkoi 13.04.1998, kun Uuraisten yläasteella järjestetyissä tikkakisoissa Huntteri, Juzzy ja Stefanus sekä Niemisen Mika olivat pällistelemässä. Toki yhteinen toiminta oli alkanut jo monia vuosia aiemmin. Jo 90-luvun alkupuolella touhuttiin kaikenlaista, lähinnä jääkiekkoa itse tehdyllä kentällä Iso-Uuraisella.

Tikkakisoissa kuitenkin syntyi ajatus oman urheiluseuran perustamisesta. Minkäänlaista varsinaista tarvetta omalle seuralle ei ollut, mutta kun kohlot saavat jotain päähänsä, niin se on menoa. Alkuun oli monia ehdotuksia seuran nimeksi. Noita nimiä ei kukaan enää muista, mutta hiljalleen alkoi hahmottua Huntersin nimi.

Se viittasi tietenkin porukan harrastukseen, yli puolet kun metsästävät. Kintaudentie tuli mukaan alueellisena nimenä. Nimeksi Kintaudentien Hunters ry. Vaikka vaarana onkin, että seura yhdistetään Kintaudelle ja sitä kautta Petäjävedelle. Pieni ja pippurinen yhdistys, jonka kautta on helppo (?) hoitaa suuria (?) rahavirtoja.


Kuva Uuraisten mestaruushiihdoista. Kannustusjoukot totta kai matkassa.

Toiminta seuralla oli aluksi kaikkea muuta kuin autourheilu. Parina kesänä kasattiin joukkue Uuraisten jalkapallopuulaakiin, sijoitukset viides ja toinen. Hiihtokisoja kierrettiin joskus ahkerasti, lähinnä Uuraisten kyläkisoja. Saavutukset olivat kohtuullisen hyviä, "mitaleja tuli kahmalokaupalla". Mainetta porukka sai myös itse tehdyillä suksilla, joilla osallistuttiin kunnan mestaruuskisoihin. Sivuluistoilla™ saavutettiin parhaillaan pronssia (!). Jalkapallopuulaakiin osallistuttiin omalla nimellä parina vuonna, joku muistaa meidät edelleen sieltäkin.

Legendaarisemmista tempauksista (niistä julkaisukelpoisista) mainittakoon osallistuminen Saarijärvellä katukonttauksen MM-kisoihin, sijoitus 12. Lisäksi käytiin 4H-piirin traktoritaitoajokisoissa Jämsässä, Juzzy jopa voitti koko koitoksen. Myös erilaiset saunaillat ovat olleet alusta asti seuran toiminnan peruspilareita eikä niiden määrä näytä ainakaan laantuvan.

Viime vuosina hiihto ja muukin yhteinen "oikea" urheilu on jäänyt vähemmälle porukan levittyä laajemmalle Suomenmaata. Tilalle on tullut elämysmatkailu, joka tosin välillä sivuaa myöskin erinäisiä urheilutapahtumia. Tosin '15 tehtiin pikainen paluu juurille, kun futispuulaakista haettiin taas hopeaa.

Vuonna '99 mukaan tuli autourheilu. Huntteri hurahti katsomisen lisäksi ajamiseen ja ajoi ensimmäisen kisansa kesäkuussa Karstulassa. Ensimmäinen oma kilpuri seurasi syksyllä. Syksyllä järjestettiin myös ensimmäinen harjoitusajo Pirkkalantiellä. Se päättyi kuuseen, kun Volvo ei pysynyt Juzzyn hallinnassa. Syyksi arveltiin kaasun hirttämistä, mutta varmuutta ei koskaan saatu. Siitä kuitenkin selvittiin varjeluksen avulla. Onnettomuus sattui tiistaina ja torstaina mies oli taas auton ratissa.

Jomppekin ajoi jokkista muutaman vuoden ajan (2003-2005), Huntteri malttoi sen touhun lopettaa vasta 2010. Muutamassa rallissakin ehti olla edustusta, tosin vain kartturin penkillä. Sitten tuli FIA-standardi 8856-2000, ja AKK:n alainen harrastaminen loppui kuin seinään. Eli tiimi palasi takaisin peltoautoaikaan, josta kaikki alkoikin.

 

Ja kai sitä jotain voisi kirjoitella näistä sivuistakin, historiaahan nekin alkavat olla. Vuonna 2001 oli yliopistolla it-kurssi, johon kuului harjoitustyönä kotisivujen teko. Silloin sivuilla oli kokoa viiden sivun ja kahden kuvan verran. Kurssi loppui ja harjoitustyö kelpasi, mutta muun tiimin pienoisesta painostuksesta johtuen sivut jäivät elämään. Ja tässä hiljalleen näitä on nyt sitten laajennettu. Toki jotain on jätetty poiskin; in memoriam viikon kysbä.