HUNTERS RACING TEAM

 

Ajelua
03.02.2002
Likolammen jäärata


Märkää oli...

Aamulla keli ei näyttänyt kovin hyvältä. Mittari plussan puolella ja kotipiha veden peitossa. Mutta jäälle lähdettiin silti. Volvo esiin hangesta ja käyntiin. Kuten aina, ensimmäisellä käyntiin ja jäälle.

Radalla oli jonkin verran sohjoa ja vettä, mutta rata oli ihan ajettavassa kunnossa. Sen sijaan miltei olemattomien penkkojen alla oli pelkkää sohjoa, johon auto uppoaa melkoisen perusteellisesti. Se ei kuitenkaan menoa haitannut, pitipähän vain ajaa tavallistakin paremmin.

Eipä aikaakaan, kun radalle ilmestyivät myös Jari Kuikka 300-sarjan BMW:llä ja Laulumaat Datsun Sunnyllä. Eli porukka oli kasassa. Valitettavasti Eero ja Juha Takasen Escort ei ihan ehtinyt valmistua täksi viikonlopuksi, mutta onneksi talvea on vielä edessä.

Autot toimivat hienosti. Mitään suurempia ongelmia ei ollut, ainoa harmi tuli, kun Datsunin akku pääsi valahtamaan laturin päälle ja akun kylki pääsi hankautumaan miltei puhki. Sen sijaan BMW ja Volvo toimivat virheettömästi.

Lumitöitä päästiin tekemään, kuten aina. Jussi ajoi hieman liian kovaa ensimmäiseen kurviin ja perä haukkasi penkkaan. Seuraavaksi penkka imaisi keulan ja sitten päästiin vähän työntämään. Lumi jäi kannattelemaan autoa pohjasta eikä renkaille löytynyt pitoja. Perä piti nostaa porukalla tielle, ennen kuin auto suostui liikahtamaan.


Volvo vauhdissa. Etualalta näkee radan kunnon...

Datsunia saatiin työnnellä useammankin kerran. Etenkin Mika pöläytti muutaman kerran näyttävästi penkalle. Keli oli sikäli vaikea, että märkä lumi imaisi saman tien auton penkalle, jos sinne rengas sattui osumaan. Sama asia yllätti Jyrkin, joka heti ajovuoronsa alussa leikkasi liian terävästi ja auto pyörähti vauhdikkaasti, jääden kuitenkin onnekkaasti radalle.

Joonas ajoi muutaman kierroksen Volvolla tasaisen varmasti. Mitään suurempaa ei tapahtunut ja miehen kommentit autosta olivat erittäin myönteisiä. Myös teamin epävirallinen jäsen Mari ajoi puolisen kierrosta. Bensan loppuminen pakotti lopettamaan, joten kallista remonttia ei tullut kenellekään.


Kuvat: Joonas Pokela