HUNTERS RACING TEAM

 

Ajelua
03.11.2002
Iso-Uurainen


Tässä on sitä jotain...

Tämän vuoden jääratakausi päästiin aloittamaan jo hyvissä ajoin eli marraskuun alkupäivinä. Tämän mahdollisti teamin kesäinen hankinta, kottero. Sunnuntaina sitten oli ensimmäinen mahdollisuus laittaa rotisko todelliseen testiin ja suunnaksi otettiin Iso-Uuraisen jää. Matkaa Pirkkalan tallilta kertyi kokonaisuudessaan 500 metriä ja perillä oltiin. Jää oli pienen lumikerroksen peittämä eli kutakuinkin paras mahdollinen.

Kotteroon rakenneltiin kesän ja syksyn mittaan jarrujen, bensansyötön, ohjauksen ja pyörän kiinnikeiden osalta. Nyt oli siis aika testata, oliko noista korjauksista mitään hyötyä. Kaikki toimi yllättävänkin hyvin, ainoastaan kaasutin edelleen jökki päästäen lävitse liian vähän bensiiniä.

Niinpä vanha kaasutin lepikkoon ja kotteron mukana tulleesta varakoneesta kaasutin tilalle. Ongelmat tuntuivat poistuvan saman tien ja ei kun armotonta menoa.


Jussi vauhdissa...

Liki lumeeton ja tasainen jäänpinta mahdollisti ajamisen pitkin ja poikin jäätä. Tosin ajelu rajoitettiin rannan lähistölle ja pois virtauspaikoista turvallisuuden vuoksi. Iso-Uuraisella kun riittää pinta-alaa, vaikka ajaisi vain rannoilla...

Kottero tuomittiin jo mopoksi tehojen vähäisyyden takia, mutta jäällä tuon toteamuksen joutui tunnustamaan vääräksi. Vehje liikkuu todella iloisesti. Myöskin muut ominaisuudet tulevat kunnolla esiin vasta jäällä ajettaessa. Tarkoituksena oli ajaa vehkeellä tämä talvi ja laittaa se sitten myyntiin, mutta eipähän tuota malta hävittää. Sen verran uskomaton lotisko se on.

Ajamista on mahdoton kuvailla, se pitää kokea itse.


Pieniä huoltotoimenpiteitä ohjaukseen.