HUNTERS RACING TEAM

 

Ajoharjoittelu
09.02.2003
Likolammen jäärata

Jomppe tarvitsi jokkisauton nuorten tutkintoon. Koska Mirafiori piti joka tapauksessa remontoida kevään mittaan, siitä ryhdyttiin rakentamaan kalustoa Äänekoskelle. Pari viikonloppua Vääräsmäkien hallissa tekivät ihmeitä ja Fiat oli valmis koeajolle. Tosin suurimmat suoristustyöt oli tehty jo syksyllä, joten nyt oli vuorossa vain peltien asentaminen.

Loukkumäellä käytiin laitattamassa piikkejä Fiatin vanteille. Lauantaina tehtiin vielä pieniä huoltoja autoon, kuten nesteiden ja vöiden laitto. Sunnuntaina sitten auto kärrylle ja Höytiältä Likolammen suuntaan. Paketti vietiin Takasten pihaan.


Etusuoran alkumutkat.

Eero kävi auraamassa traktorilla jääradan auki. Pienen suostuttelun jälkeen 13" renkaat saatiin käymään Fiatin alle ja auto päästiin siirtämään radalle. Jyrki suoritti ensin pienen lämmittelyn ja vetäisi sitten pari kierrosta testiä.

Auto käyttäytyi yhtä hyvin kuin ennenkin. Joten keulan remontti oli onnistunut. Tottahan kaikki mitattiin ristimitoilla ennen lopullista hitsaamista, mutta silti lopputulos on aina pientä sattumankauppaa. Kotipajatyyliin kun hommaa tehdään...


Ajolinjat alkavat löytyä...

Mutta tällä kertaa siis kaikki onnistui. Parin kierroksen jälkeen auto varikolle ja pelti auki. Kaikki näytti pelittävän hyvin, ainoastaan yksi syylärin klemmareista oli jäänyt hieman löysälle. Sen kiristäminen olikin ainoa huoltotoimenpide. Itse syyläri piti nesteet kiltisti sisällään myös ajon aikana. Siitä plussaa.

Jomppe toi paikalle TM:n, mutta joutui saman tien Fiatin rattiin. Vyöt oli kiristetty miehen mitoille jo edellisenä päivänä, joten turhaan näpertelyyn ei mennyt enää aikaa. Fiude kiersi rataa muutaman kierroksen ja otteet muuttuivat jatkuvasti varmemmiksi.

Jussi kokeili samalla aikaa Jompen pyörää. Jomppe vetäisi itsekin TM:llä muutaman kierroksen ja päivä alkoikin olla valmis. Samaan aikaan OP soitti, että hän ja Make ovat tulollaan Jyskälän suunnasta touhua ihmettelemään. OP tulikin ripeästi, mutta Makea ei paikalle kuulunut. Myöhemmin kuultiin, että hän viiletti serkun auton öljyjen vaihtoon.


JP:n Mazda toi diesel-poweria jäälle.

OP ajoi Mitsulla muutaman kierroksen samoin kuin paikalle tulleet JP Mazdalla ja VP B-Asconalla. Anselmi ja Eero pyörähtivät jäällä menoa katsomassa. Ketään muuta ei jäällä näkynytkään koko päivänä. Jussi ja Jyrki eivät tuoneet Volvoa ja Saabia jäälle, kun niille ei ollut vastusta luvassa. Niinpä bensat säästettiin parin viikon päähän, kun koko HRT:n poppoon pitäisi jäälle ilmestyä.

Lisää kuvia