HUNTERS RACING TEAM

 

Ajelua
16.02.2003
Likolammen jäärata

Teamille pälkähti pitkästä aikaa, että jäällä voisi oikeastaan käydä autoja rääkkäämässä. Edellisenä sunnuntaina tosin käytiin Mirafiorilla muutama kierros ajamassa, mutta se oli vain testiä eikä todellista jääradan hyödyntämistä.

Niinpä Siekkiset lähtivät varovasti koittamaan ruotsalaisten laivojen käynnistämistä. Ja kuten arvata saattaa, ei siinä suurempia ongelmia ollut kun molemmat pärähtivät käyntiin. Volvo tosin oli hautautunut laanille sen verran perusteellisesti, että tielle pääseminen meinasi olla työn takana. Multa ja piikit lensivät kaaressa, mutta auto nousi lopulta kuopastaan.


Antti näyttää mallia...

Saab irtosi helpommin, kun sitä oli irroteltu jo edellisenä viikonloppuna. Siihen kun piti akun maajohto parannella, niin samalla rohjoa liikuteltiin lumen seassa. Antti puolestaan käynnisteli Ladaansa jo lauantaina ja sen Nikke kuljetti jäälle. Jomppe toi TM:n ja porukka oli kasassa.


Pakollinen taukojumppa.

Escorteja Jomppe ei vielä tuonut, mutta ehkä niidenkin aika vielä koittaa. Temmi kuitenkin lähti kiertämään rataa iloisesti. Muutkin teamin jäsenet lämmittelivät hieman autojaan ja sitten hiljentyivät hetkeksi tekemään viimeisiä pakollisia huoltoja.

JP saapui paikalle seuranaan Anssi. Mazda kiersi totuttuun tapaan rataa varsin vauhdikkaasti, kunnes pääsuoran päässä oikea-vasen yhdistelmä yllätti ja japsi ponkkasi vauhdilla penkalle. Kalustolle ei tullut tuhoa, mutta auton hiissaaminen takaisin radalle vei hetken aikaa. Lopulta virallisen hinurin eli Saabin ja yleisön yhteistyöllä Mazda palautui järven jäälle.


Jussikin innostui ajamaan kahva edellä.

Eerokin saapui jäälle menoa ihmettelemään ja viihtyikin hyvin. Sen sijaan muita autokuntia ei paikalle saapunut, vaikka keli oli mitä mainioin. Mixu kävi tosin heittämässä parit kierrokset juuri katsastetulla Corollalla.

Laulumaiden poissaolon selitti juuri tuo Mikan saama ajopeli. Sen sijaan Kuikasta ei ole kuulunut pitempään aikaan mitään. Takasen Juha ja Loukkumäki eivät muuten vain jäälle tulleet ja Kivelän/Virtasen porukka vasta toipui edellisen päivän Talvirallista.

Muuten ajot sujuivat hyvin, mutta murhetta toi Antilta puhjennut piikkirengas. Kumin sisäpuoli oli jo edellisellä omistajalla nirhautunut heikonlaiseksi eikä se nyt tämän pidempään kestänyt. Onneksi teamillä on muutama vararengas ja niistä Antti saa korvaavan rinkulan alle.

Muuten ongelmia ei ollut ja etenkin Jussi oli tyytyväinen päivän menoon. Volvokin tuntui toimivan entistä paremmin. Jyrkillä oli hieman totuttautumisongelmia Saabin olemukseen, mutta lopussa auto siirteli penkkoja jo vanhaan malliin.


Se ääretön voima...