HUNTERS RACING TEAM

 

Ajelua
01.03.2005
Lamminmäen jäärata

Päivänä eräänä tuli mieleen, että kun koko poppoolla on tiistaina vuosi- / hiihtolomaa ja kun tallissa on syksyltä jäänyttä bensaa jokunen litra, niin mikäpä jottei tungeta jääradalle edes kerran tämänkin talven aikana. Ja kun porukka on helposti innostuvaa sorttia, niin piha-autoja pari kappaletta hangen alta esiin ja menoksi.

Naapuri sattui tulemaan neliveto-Golffilla sopivasti pihaan ja sillä sai Civicin nykäistyä kätevästi pihapiiriin. Fiesta nousi ihan ite, startilla pyörittäen. Hieman jotain romukopan pohjalla olleita ex-vara-kisatulppia Hondaan entisten tilalle, vähän lohkolämmitystä ja molemmat vehkeet lähti jopa käyntiin.


Kalusto oli koko talven valmiina odottamassa lähtöä...


...mutta onneksi on ahkeria äijiä, niin homma toimii.

Pääkallopaikalle ja eikun ajamaan. Aivan valtavaa vauhdin hurmaa ei silti noilla vehkeillä saanut. Vehkeissä yhteistehoa sen verran, että yksi Volvo jaksaisi ehkä kiivetä ylämäkeen. Lisäksi takapyöristä veto täysin poissa, ei näin.

Piikkigummeja ei ollut sopivilla vanteilla, eikä jaksanut lähteä pääsponsorin tykö niitä touhuamaan. Olisi vain hävinnyt se vähäkin teho, mikä koneissa saattoi olla. Kyllä kymmenisen vuotta vanhat nastarenkaat toimii, tai sitten ei.

Mutta on se vaan kumma, että kun tungetaan kaksi autoa kiertämään samaa rataa ympäri, niin saa siitä hupia ainakin hetkeksi. Nyt oli lisäksi bonusta se, ettei ollut noilla ropposilla ihan täysveristen jäärata-autojen tukkona.


Jussi teki omia manöövereitään. Ihan ei teho ja/tai pito riittänyt, että olisi mennyt yli penkasta.


Ja joutuihan tuota tekemään lumitöitä toiseenkin otteeseen. Kameramieskin osallistui kyllä, vaikkei sitä helppo ole uskoa.

Se kuuluisa viimeinen rykäisy kostautui jälleen kerran, kun Fiestasta katkesi alapallonivelen pultti. Aika legendaarinen vika sinällään, joka aiheutti sen, että kuskin puolen etupää purkautui hyvin nätisti ja auto jäi keskelle rataa.

Pari tovia vierähti, että saatiin romu pois jäältä käsivoimin, tosin Mondeon avustamana. Mutta nyt on pellolla odottamassa ensi viikonlopun kyytiä kotipihaan. Taisi nivel saada hieman kipeää syksyllä Hankasalmella, tai vielä luultavampaa on, että sai kipeää jo siviilipuolen töötissä, joka muotoili muutenkin kuskin kyljen uuteen muotoon.


Nyt sais halvalla pikkuvikaisen Fiestan...