HUNTERS RACING TEAM

 

Leipävasu-JM
Karstulan UA 14.10.2001
Vallitien JM-rata

Ajaja:
Jyrki Siekkinen

Huolto:
Juha-Pekka Flyktman
Olli-Pekka Kaikuaho
Jouko Siekkinen
Anu Siekkinen

Kameraryhmä:
Jussi Siekkinen
Joonas Pokela
Antti Onkila

Auto:
Skoda 120


Tämmöisellä kalustolla oltiin liikkeellä.

Tällä kertaa vetoautoksi löytyi Napun Volvo, joka ei ollut aivan sieltä taloudellisimmasta päästä. 2.4 -litrainen kone kulutti vetokäytössä ihan omiksi tarpeiksi. Mutta perille päästiin. Kärryn ominaisuutta hoiti Shellin traileri.

Matkassa, ja katsastuksessa ei ollut mitään mainittavaa, tosin taakse piti laittaa vähän teippiä, ettei autosta olisi ollut suoraa yhteyttä ulkoilmaan. Sitten vain odottelemaan muiden luokkien päättymistä.


Tällipäällikkö.

Oma alkuerä oli vasta loppupäässä suuren numeron ansiosta, joten katseluaikaa jäi vaivaiset nelisen tuntia. Mutta lopulta kuitenkin päästiin tositoimiin. Auto oli laitettava jo hyvissä ajoin käyntiin, koska kone toimi kunnolla vasta lämpimänä.

Ja sitten lopulta viivalle. Ähtärin alkuerä oli antanut jo pientä luottamusta omiin ajotaitoihin, joten jalka ei tärissyt aivan niin paljon. Mutainen lähtöpaikka ei kuitenkaan aloittelijalle ollut se kaikkein paras ja Sokota jäikin hetkeksi viivalle sudittelemaan. Lisäksi tuli nykäistyä kakkonen liian äkkiä päälle ja auto hyytyi hetkeksi.


Lähtö. Löydätkö muuten Skodaa kuvasta?

Joten viimeinen sija oli varmassa hallussa, mutta oltiinpahan kuitenkin letkassa mukana. Ekassa mutkassa otin linjan Kokkolan Datsunin takaa, mutta sepä painoikin jarrut pohjaan jonkin edessä tapahtuneen takia. Eihän tämmöinen nössipoika semmoiseen ehtinyt reagoida ja perään mentiin samalla vauhdilla.

Samalla Datsun heitti tuulilasiin kunnolla hiekkaa, ja sen puhdistamiseen meni tovi jos toinenkin. Joten muut pääsivät karkuun. Kun lopulta lasi oli taas ajettavassa kunnossa, päätin ajella lähdön loppuun ilman suurempia tavoitteita (eipä muuhun ollut rahkeita alun perinkään).


Lähdössä jäin viivalle sutimaan, mutta pääsinpä sentään letkaan mukaan.

Ensimmäisen kierroksen lopussa kuitenkin Hiivatti alkoi lähestyä uhkaavasti ja siitä pääsinkin ohi lähtösuoralle tultaessa. Välieräpaikka alkoi siintää silmissä. Takasuoralla vielä samainen Datsun mietiskeli hetken aikaa ja pääsin rinnalle. Lievän (!) taistelun jälkeen nousin neljänneksi ja pystyin sen sijan jopa pitämään, vaikka kypärän sisällä kylmäsi niin perhanasti.

Neljäs sija toi välieräpaikan. Siinä rauhassa odoteltiin varikolla välierien alkua, kun yhtäkkiä kuuluttaja alkoi kuuluttamaan kuskeja viivalle. Eihän sinne ehtinyt, vaan tuli se jokkismiehen erikoinen eli myöhästyminen. Samasta lähdöstä myöhästyi kaksi muutakin kuskia ja sen yhden ainoan lähdön jälkeen tuli kymmenen minuutin tulostauko. Eli "hieman" pisti ihmetyttämään maalaispoikia, mutta joka tapauksessa olisi pitänyt tarkemmin seurata tulostaulua.


Alkuerän maaliintulo. Kaksi autoa lähdön aikana ohitin, sijoitus neljäs ja suoraan välieriin.

Silloin v***tti suhteellisen perusteellisesti, mutta oli tapauksesta jotain hyötyäkin. Jatkossa tuskin oma lähtö pääsee samalla lailla yllättämään ja ainakin Karstulassa tietää pitää hommaa ihan eri lailla silmällä. Joissain kisoissahan seuraavan lähtönsä tietää heti edellisen päätyttyä (tyyliin Pieksämäki ja Suonenjoki), joten tätä ongelmaa ei ole.

TULOKSET

Yleinen
01. Martti Leppänen ViiUA Team Hautra VW
02. Ilpo Vesterinen KonnMK/UA Realisointi Fiat
03. Mikko Kylmälahti JyvUA VW
04. Jussi-Pekka Piispanen OUA Mökkiloma Fiat
05. Petri Keisanen PihtUA Metsäkolmio VW
06. Ari Oinonen KarstUA Korjauspalvelu Fiat
07. Tapani Kalmukoski EUA Siltaturkis Fiat
08. Timo Viitaniemi VesUA Team Hautra Fiat
17. Veini Siekkinen LMM Saab Super
26. Ari Linna KokUA Volvo 244
 
Etuveto / Kardaani
01. Markus Sutinen SiilinUA Nissan Sunny
02. Toni Malinen PiekUA Säiliöhuolto Datsun
03. Pasi Myllyvirta KarstUA Ekin Opel
04. Ari Linna KokUA Volvo 244
05. Juha Viljasalo KarstUA Auto ja Purkaamo Ford
06. Teppo Flyktman UuUA Ford Escort
07. Kari Liimatainen HAU Karikon Ford
08. Tommi Tuurala Mäntän UA Torvelo Racing Volvo
09. Veini Siekkinen LMM Saab Super
19. Tero Huisman UuUA Autohuolto Corolla
 
Nuoret / Naiset
01. Mika-Matias Huttula JärvisUA Metsä Fiat
02. Heli Lindroos JyvUA Konepaja VW
03. Jari Salminen TohUA VW
04. Isto Sandelin JyvUA Elmu Team VW
05. Ville Lohkoi SiilinUA Fiat 850
06. Tero Saarinen KarstUA Auto ja Tili VW
07. Matias Sutinen SiilinUA Nissan Sunny
08. Anilla Kuusisto KvanUA Autopurkaamo VW