HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Kaunasiin

Reissun päällä:
Herra D
Herra X
Herra Y
Herra Z
Mr. Ol'DB

Seuraavaksi Huntersin Kesäteatteri esittää improvisoidun näytelmän 'Kaunas kutsuu':
Hra X: "Mites äijät, lähdettäiskö Liettuaan?"
Hra D: "Onkos siellä jotain elämyksellistä?"
Hra X: "On. Kai."
Hra Y: "Onkos kalja halpaa?"
Hra X: "On. Kai."
Hra Y: "Mie oon mukana."
Hra D: "Eipä kai siinä, aina se kotiolot voittaa."
Hra Z: "Herättäkää sitten, kun ollaan perillä."

26.11. perjantai Kaunas: Mukaan matkalle saatiin vielä yksi vahvistus, joten eikun Kaunasin katuja tallaamaan. Roskaaminen on kielletty, esim. tupakantumpin viskaamisesta saa 20e sakon. Saman sakon saa pääkadulla myös siitä, että ylipäätään sauhuttaa. Kadulla juominen ei ole kiellettyä, mutta paikallisille se kertoo heti, että asut sillan alla.

Yleisen pahennuksen aiheuttaminen on siis todella helppoa. Vanhemmille ihmisille tuntui riittävän Jägermeister-pipokin.

26.11. perjantai Kaunas: Majoitus hoitui tällä kertaa Kaunas Apartmentsin kämpällä. Neliöitä ~70, hinta ~50e /yö, sijainti 30m pääkadusta ja 700m vanhasta kaupungista.

Amme ja nurkkakioskin pakasteinen hawaii-pizza riitti toisille. Muut nauttivat jostain ihan muusta.

27.11. lauantai Kaunas: Paikallinen ruoka jäi tällä kertaa vähemmälle huomiolle. Leivonnaiset sun muut oli ainakin maittavia. Yöruokailua varten ei keskustassa ollut oikein muuta paikkaa kuin Hese, katuruokaa ei ollut ainakaan näin talvella.

Taksilla pääsee toki laitakaupungille, jossa on grilliä ja kebabbilaa tarjolla. Ja herra Z veti tosiaan koko reissun ajan sitä nurkkakioskin pakastehawaiia. Gourmet.

27.11. lauantai Kaunas: Joku paikallinen neuvoi paikallisen juoman. Otetaan tuoppi olutta ja uppotukki-tyyliin pudotetaan pohjalle shotti paikallisen panimon (Stumbras) bitteriä. Kulkee nimellä 999, maku mieluiten Red. Paikallisille deekuille menee kuulemma kuin häkä.

Stumbrasin tuotteet oli kokonaisuudessaan hyviä, kannattaa kokeilla. 999 Green ja Krupnikas etunenässä.

28.11. sunnuntai Vilna: Perjantaina tutustuttiin paikalliseen Dmitriin, joka kertoi Kaunasin olennaisimmat mestat. Sunnuntaina tuli sitten viestiä, että kyydissä pääsis käymään Vilnassa. Joten eikun matkaan.

Kuvassa joku paikallinen pytinki. Etualalla patsas, johon jokunen suomalainen aikoinaan kävi kusemassa ja nosti kansallisen tason äläkän. 'Sweet', kuten Cartman sanois.

28.11. sunnuntai Vilna: The Museum of Genocide Victims sijaitsee entisessä KGB:n rakennuksessa. Eniten käsiteltiin partisaanisotaa, jota paikalliset kävi 1944-53. Alakerrassa on entisöitynä KGB:n aikaiset sellit, kuulustelutilat ja teloituskammio. Näyttelyssä ei varsinaisesti kaunistella asioita, mikä on aivan oikein. Kuvaaminen on nykyisellään kokonaan kielletty.

28.11. sunnuntai Kaunas: Kickeristä ei voi koskaan kävellä ohi. Lauantaina hävittiin katkerien vaiheiden jälkeen Suomi-Saksa -maaottelu 4-5. Sunnuntaina saatiin peliin vain yksi portugalilainen, joten herra Y kokeili hetken Christina Ronaldona olemista. Suomi-Portugali päättyi 4-4.

29.11. maanantai Kaunas: Saksalaisten sotavankien, olikohan vuonna '48, rakentama silta on ihan menomestojen vieressä. Kaupungin ulkopuolella on sitten Yhdeksäs Linnake, jossa on mellestänyt vuorollaan kaikki miehittäjät. Se jäi nyt meiltä paitsioon.

29.11. maanantai Kaunas: Paikallisessa viinakaupassa myytiin Chivas Regalin vieressä tällaisia yhden desin vodkapaukkuja, hinta 72 senttiä. Maultaan varsin lähellä tiimin virallista drinkkiä, "kampiveiviä".

Baareissa olut 1 - 2e, shotit 1.5 - 2.3e. Baareista BO kannattaa tsekata, löytyy vanhan kaupungin sivukujalta.