HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Ko Pha Nganille

Reissun päällä:
Herra W
Mr. Hyaena

1.1. sunnuntai Slobojen ilmatilassa: Lentokoneessa voi vaikkapa kuunnella edesmenneen neron aiheeseen sopivaa ja rentouttavaa musiikkia.

Hei ho, taas mennään. Testiryhmäämme saatiin hyvä edustus poikamaista charmia, tervettä seikkailunhalua ja moraalista joustavuutta, vaikka itse tarinan kertoja joutuikin jäämään (koti?-)Suomeen. Katsokaas kun se on tuo Thaimaa enemmänkin semmoinen poikamiesten lomakohde (toim.huom).

Qatar Airwaysin siivillä ensin Dohaan moikkaamaan hattivatteja ja sitten ah niin ihanaiselle Krabille. Se on siis sitä turistiosaa Thaimaasta. Muunlaista osaa ei enää olekaan.

Qatarin palvelu ja viihdetarjonta on edelleen mainiota (huom. Finnair). Kaikki ruoka on tehty muslimioppien mukaan (huom. ks-piirit ja etenkin Mr. Halal-Aho).

Ainoa negatiivinen huomio tulee siitä, että vaihtoaika Dohassa kasvoi syksyn aikana varaushetken kolmesta tunnista kuuteen. Joillekin moinen pilaisi koko loman. Joillekin toisille vastaava on vain pikkujuttuja. Kai se tulee siitä, kuinka tasapainossa on itsensä kanssa.

Ja hei, odotellessa voi käväistä vaikka Burger Kingissä. Pihvi on takuulla 100% nautaa.

2.1. maanantai Krabi (Nuea Khlong): Kone kenttään. Jos sitä nyt olisi tarpeeksi kaukana sohjosta ja naapureista.

Tässä kohtaa lienee paikallaan sanoa, että Krabi Town itsessään on oma asiansa. Kun joku sanoo menevänsä lomailemaan Krabille, niin hää itse asiassa tarkoittaa Ao Nang Beachiä. Tai Ao Phra Nang Beachiä. Tai Railay Beachiä. Tai jotain lähisaarta. Tavallaan sekavaa, mutta teillähän on kaikilla all-inclusive varattuna jo etukäteen. Sanokaa vain taksille hotlan nimi ja se on sillä selvä.

Jos ei halua välttämättä maksaa taksihintoja, niin lentokentältä pääsee turistimestoille myös bussilla. Osta lippu luukulta, härvää härvää, ja mitä pikimmiten oletkin bussin perukoilla. Kätevää. 2e. Bussikuski saattaa jopa soittaa majoitukseen etukäteen ja pudottaa oikeassa paikassa pois. Palvelu siis pelaa.

Aonang SR View Bungalows, twin 27 /yö. Kallis, koska Krabi.

2.1. maanantai Krabi (Ao Nang): Ikivanhojen thai-perinteiden mukaisesti löydettiin kadunkulmasta pedofiili. Tai ainakin hää näyttää ihan moiselta.

Me emme syrji ketään seksuaalisen suuntautumisen perusteella, joten ostimme jäbältä burgerit. Jättihiilihydraattinen-mättöheartbreaker-babyloninjauho-ikinäennähnytpäivänvaloanautapihvi -annos 7e. Suosikaa kuitenkin oikeasti paikallista. Ruokaa.

3.1. tiistai Krabi (Tonsai Beach): Siellä se paratiisi on. Tonsaita voisi joku jopa kuhtua hipimmäksi mestaksi. Lähellä on myös Railay beach, joka on sitten se massaturismin riemuvoitto aka backpackerismin musta aukko.

Botski Railaylle 3e /menopaluu, botski Tonsaille 3e /suunta. Rantojen välillä kulkee alle kilsan mittainen mehtäpolku, joten kannattaa hyödyntää halvempi hinta.

Vuori... eikun kalliokiipeilyä voi harrastaa kohtuukustannuksin. Oluenlipitys aurinkotuolissa tuntui kuitenkin olevan suomijuntille semmoista ominaisempaa touhua. Muuta täällä ei sitten tehdäkään.

3.1. tiistai Krabi (Railay Beach): Kallis hawaii. 11€ rantaravintolasta, jota tiimin lisäksi kansoitti todennäköisesti hiukka eri tuloluokassa painivia venäläisiä. Ihan vain päätellen siitä, että heillä on varaa tuoda h... anteeksi edustusvaimokin kotoa asti.

--

Tässä vaiheessa oli ohjelmassa Raya Diversin organisoima kolmipäiväinen sukelluskurssi. Sieltä ei ole kuvia, koska... noh, koska sieltä ei ole kuvia.

--

7.1. lauantai Krabi (Ao Nang): Vedetääs loppu-Krabi nopeasti pakettiin:

- Panda sanoo moi.
- Phi Phi -saarilla on vapaampi huumepolitiikka kuin jossain muualla.
- Ko Phi Phi Lee on se ranta, jossa kuvattiin The Beach.
- Slumber Partyn tunnus on lammas, mutta se ei ole sellainen juhla. Pilkun jälkeen baarin hoitama jatkokyyditys maksaa 12e ja kuljettaa puoli kilometriä huorabaarikadulle. Joku voisi pitää tätä huijauksena, olkoonkin että hintaan sisältyy seuraavan päivän darrabucket.
- Sabina on tyttöbaari, jonka vessassa saattaa kävellä vastaan seksinkipeä saksalainen lesbo, joka kaipaa aasialaista tyttöseuraa. Sarjassamme 'kaikenlaisia ihmiskohtaamisia'.

KPB Jose's Guesthouse. Pitäjä on Matsi-baarin entinen omistaja. Keskisuomalaiset pitävät aina yhtä.

8.1. sunnuntai Ko Pha Ngan: Tylsä mesta, kuten kuvasta näkyy.

Tosin kaikki eivät tätä kieltoa noudattaneet. Hiluxin lavalla aussijäbä esitteli meille ylpeänä vasta hankkimaansa kokaiinipussia ja rantajuhlissakin ganja tuoksui erittäin vahvasti. Sarjassamme 'kaikenlaisia ihmiskohtaamisia'.

Kaikkea on siis todellakin saatavilla. Omalla vastuulla, kuten aina. Me emme dissaa ihmisten oikeutta kokeilla kaikenlaista, mutta thaikkuhallinto ei liene samalla sivulla tässä asiassa.

"I'm glad mushrooms are against the law, because I took them one time, and you know what happened to me? I laid in a field of green grass for four hours going, 'My God! I love everything.' Yeah, now if that isn't a hazard to our country ... how are we gonna justify arms dealing when we realize that we're all one?"
- Bill Hicks

Minibus + bussi + lautta Krabilta 23e, kesto n. 7h. Sama lautta kiertää kaikki alueen suuremmat saaret, joten voi hypätä pois silloin kun siltä tuntuu.

11.1. keskiviikko Ko Pha Ngan: Okei, ei täällä ole oikeasti kovinkaan tylsää. Ja lisäksi täällä on varsin trooppista. Jos haluaa tutustua saareen ihan oikeasti (eli muuhunkin kuin baariskeneen), niin kannattaa ehdottomasti vuokrata mopo. Täällä on varmasti paljon nähtävää.

Matkaryhmämme onnistui kiertämään paikallisen monsuunin ihan sattumalta olemalla joka päivä oikeassa paikassa. Vedenpaisumukset aiheuttivat aika paljon tuhoa, lisää voi lukea netistä.

12.1. torstai Ko Pha Ngan: Waterfall Partyssa saattaa kuvatkin suttaantua. Johtuu ihan vain siitä, että tenutus jatkuu aamukasiin asti. Tai siihen asti, kunnes sandaali hukkuu. Ei muuta kuin kunnon pillerihumpat elikkäs vaikkapa Ørjan Nilsenin 'Amsterdam (Original Mix)' soimaan ja bailaamaan.

Seuraavana päivänä testiryhmämme toinen jäsen lähti ostamaan uusia flip-floppeja. Tätä asiakaspalvelua ei Suomessa näe. Valitettavasti.
Kauppaneiti: "Aa, it's fat boy again!"
Mistermister: "I lost my shoe to the river."
Kauppaneiti: "Yes, you are fat and dumb!"

Fullmoon Party on sitten se toinen isompi kuuluisampi parempi kausijuhla.

12.1. torstai Ko Pha Ngan: KPB Escobar. Voi helkuta että on nerokas nimi.

Tämä kuva on naisten vessasta. Ihan vahingossa eksyi hän.

Mistermister: "Excuse me, what's the password for the wai-fai?"
Baarineiti (ei sellainen): "gofuckyourself"

14.1. lauantai Cha Am: Lautta + tuninki tuk tuk + juna 29e.

Junassa on tunnelmaa. Ainakin jos matkustaa 7.5h kolmosluokassa. Jossain vaiheessa oli pienehköjä kuumotuksia, mutta onneksi Cha Amin kontaktimme (kuvassa) herättää välitöntä kunnioitusta.

15.1. sunnuntai Cha Am: Kah, pikkuserkku.

Ehdottoman suositeltava tapa kuluttaa aikaa on lähteä mesoamaan läheiseen vuoristoon. Sieltä löytyy lepakon luolaa ja kaikkea.

15.1. sunnuntai Cha Am: Tässä on se ihan aito lepakkoluola. Pojat on parhaillaan lähdössä yöjuoksulle. Ihan kuten mekin.

"Holy priceless collection of Etruscan snoods, Batman!"
-Robin

17.1. tiistai Cha Am: Noniin, nyt on leidari pöydällä.

KPB Honey Bar, löytyy paikalliselta huorabaarikadulta. Tosin voi täällä ihan vain juodakin. Tämä on meinaan niitä mukavia tyttöbaareja, joissa saa olla rauhassa jos ilmoittaa haluavansa vain ryypiskellä.

20.1. perjantai Cha Am: Manolopizzerian hawaii, 6e /medium ja 8e /large. Paikallinen pizzeriayrittäjä hieroi pakkomielteisesti mahaansa ja tihrusteli pizzoja pyörittäviä tyttösiä. Selvä manolo.

Tämä oli happy pizza. Emme tulleet koskaan tietämään, että mikä tästä teki erityisen iloisen, paitsi tietysti se tosiasia että tämä on hawaii. Aasiassa on parempiakin happypizzoja, if you know what I mean.

22.1. sunnuntai Pattaya (ah!): Minibus + lautta 1e. Tämä siksi, että vastikään reittiliikenteen aloittanut lautta Hua Hinista oli juuri tällä hetkellä turisteille ilmainen. Normaali hinta reilut 30e.

Lautta suorastaan lentää. Ja laatta.

KPB Windmill a Go Go Club. Matkaseurueessa oli yksi hahmo, joka ei ollut kokenut kyseistä klubimaista ajanviettokohdetta. Toisaalta myös edellisen reissun kiltein mies oli kotona, joten tutkimusryhmä pystyi rauhassa nauttimaan klubin tunnelmasta. Joka ilta.

Timppaa ei Bodega Barissa kuulemma enää näkynyt. Harmi (toim.huom.).

Niksipirkka: Jos aasialainen neiti sanoo nimekseen Tim, niin siitä ei kannata sen kummemmin vielä huolestua. Jos nimi on Jenny tai Rose, niin sitten ollaankin todennäköisesti leidarien seurassa.

Thaimaan yleisin naisennimihän on 'Loo Juu Lon Taim'. Että silleen.

24.1. tiistai Pattaya: PL Residence, twin 19e /yö. Kämppä on siis kuvassa vasemmalla. Tuo vieressä oleva gangstajengin mopokauppa avasi ovensa ysiltä. Se tarkoitti, että venttiiliä alkoi välittömästi kenkuttamaan. Tai eihän siinä, mutta kun losottamiselta ei ole nukkunut ennen aamuseiskaa, niin yöunet missä pelaa?

24.1. tiistai Pattaya: Eli jos demonstroidaan konkreettisemmin, niin nukahdat seiskalta ja heräät ysiltä. Tältä se näyttää.

Toisen lakana on toisen iltapuku.

25.1. keskiviikko Pattaya: The million years stone park & Pattaya crocodile farm. Ei. Ei ei. Aasiassa on joitain vastuullisiakin eläintarhoja. Tämä ei ole yksi niistä.

Tai jos se huumatun tiikerin hakkaaminen on sinun juttu, niin sitten meillä ei liene paljoakaan juteltavaa. Enkä nyt välttämättä puhu neiti Tiikeristä.

26.1. torstai Pattaya (ah!): Kommareilla on parempi tarjoilu.

Birds & Bees Resort ja samassa osoitteessa sijaitseva Cabbages & Condoms Restaurant on ihan vinkeä mesta. Paikkojen tuotot menevät Mechai Viravaidya Foundationille. Tsekatkaa netistä.

28.1. lauantai Bangkok: Sitten pariksi päiväksi Khaosan Roadin tunnelmaan. Tosin tämä kuva on tuubista.

Sea Life Bangkok Ocean World. Kalliskallis. Sinällään kuitenkin ymmärrettävää, koska ylläpitoon mahtanee kulua jokunen rämpylä.

28.1. lauantai Bangkok: @Hua Lamphongin aulabaarin hawaii. Jossain vaiheessa tämä oli maailman paras hawaii. Pakko sanoa, että ei ole enää.

29.1. sunnuntai Bangkok: Ylhäällä vuodelta 2015, alhaalla vuodelta 2017. Tämän verran se armeijan ylivalta vaikuttaa.

Khaonin KPB edelleen Nat Guesthouse & Bar.

Kahtokaapa joskus Khaosanin poliisiasemalla jonottavien länkkäreiden määrää. Ja osuu se joskus meillekin. Khaosan-neitsyeltä lähti meinaan lompakko taskusta. Baarimamma hoiti kuitenkin lompakon seuraavana päivänä takaisin, tosin rahat jäi vähemmän yllättäen matkalle.

Matkavakuutus toki hoitaa menetykset sataseen asti. Hyvä opetus silti.

30.1. maanantai Bangkok: Paikallinen kauppakeskus. Taskun pohjalla olleet loppurämpylät polttelivat kovasti, mutta harmi kun nämä eivät mahtuneet ruumalaukkuun.

31.1. tiistai valtamerten yllä: 50 shades of grey, airways edition. Vain saippua puuttuu.

1.2. keskiviikko Jyväskylä: Kotona odotti jäätyneen näköinen Volvo, luminen parveke, ilman isäntää jäänyt imuri ja (miltei) tyhjä jääkaappi.

Tiimikavereita ei jätetä. Sohjoon palaamisesta kylläkin v***uillaan.

--

Nyt tässä ei ole mitään ovelaa loppuosiota.