HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Kouvostoliittoon

Reissun päällä:
Herra W
Herra X
Herra Y
Mr. Hyaena

Vuonna 2014 maltalainen nettikasino Casumo halusi piilomainostaa ihtiään silleen modernikkaan tyylikkäästi. He loivat 'Tuhoa Tylsyys' -kampanjan ja -nettisivuston, joka puolestaan teetti kertakäyttöviihteeksi tarkoitetun gallupin kaikesta, mikä suomalaisten mielestä on tylsää.

Tylsin ruoka on avokadopasta, tylsin pukeutumistyyli on rap-skenellä, tylsimmät ravintolaketjut ovat ABC sekä McD, ja niin edelleen. Voitte halutessanne tsekata netistä. Älkää peljätkö, tulosten lukeminen ei saa teitä kyseenalaistamaan globaalia nykymenoa tahi ylipäätään muuttamaan elämäänne millään tavalla.

Samaisessa gallupissa Kouvola sai arvonimen 'Suomen tylsin kaupunki'. TOP-vitosen täydensivät Vantaa, Espoo, Lahti ja Kuopio. Ei yllätyksiä, sanoisin.

Tämän esileikin jälkeen pitäisi varmaan selittää, että miten tämä liittyy mihinkään?

Disclaimer: Kuva on pöllitty netistä, itse asiassa Armanin Twitteristä. Hää oli taas poiminut sen jostain muualta. Näinhän se nettimeemiskene toimii.

2.7. lauantai Jyväskylä: Jostain syystä Hesarin vanha uutinen tuosta gallupista pompsahti esiin jonkun tiimiläisen Facebookissa. Ja koska oltiin juuri pitämässä saunailtaa, niin siitähän se idea sitten lähti.

Tosin lähtijöiden yhteinen tahdonsuunta oli, että jos kerran Kouvolaan lähdetään, niin marraskuu on ainoa oikea kuukausi sen toteuttamiseen. Autenttisuus ennen kaikkea. Eli nyt pitää odottaa hetki.

2.11. keskiviikko Jyväskylä: Oho, tulipa äkkiä syksy. Se on näitä editoinnin ihmeitä.

4.11. perjantai Joutsa: ABC.

Hetkinen...

Joo, on se ABC.

Emme edelleenkään suosittele nimenomaista ketjua kenellekään. Mutta jos kerran Kouvolaan mennään, niin autenttisuuden nimissä pit stop piti hoitaa juuri täällä. Tosin emme pystyneet hoitamaan samaan ruokapöytään stressiäkäistä parempaa puoliskoa ja/tai E-koodeilla kyllästettyä ylivilkasta jälkikasvua.

Tai ehkä olisimme pystyneet, mutta emme halunneet. Olemme joka tapauksessa hyvin pahoillamme, koska moinen kieltämättä kuuluisi tähän kuvastoon.

Ruokalistalla suomalaista lihaa. Tai ainakin täällä prosessoitua. Elintarvikemaailma kun on siitä vekkuli, että sopivasti kikkailemalla lihan alkuperän pystyy peittämään. Eli jos tuotteessa ei lue 'lihan alkuperä: Suomi', niin ihan varma et voi olla.

Mutta S-ryhmähän ei tekisi tuollaista, koska sehän ajattelee vain meidän parasta.

4.11. perjantai Kouvola: Saapuminen meni jälleen iltaiseen, joten äkkiä kamat hotellille ja kohti saluunaa.

Historialuento: Speden Saluuna on Speden ja SalmisSimon vuonna '67 perustama kouvolalainen baari. Nimi tulee vuoden '65 TV-sarjasta 'Speden saluuna', josta on Maikkarin arkistoissakin enää tallessa vain yksittäisiä sketsejä.

Saman parivaljakon juottoloita oli muuallakin, kuten Simon Rysä Lappeen rannassa ja Raikulimaa Lemillä. Saluuna on kuitenkin ilmeisesti ainoa, joka eli muutamaa vuotta pidempään. Tosin Saluunakin siirtyi muille omistajille jo '71.

Tietynlainen pala historiaa siis. Suomalaisessa saluunassa ainoa oikea juomasuositus on lone star Jallu.

5.11. lauantai Kouvola: Kouvostoliiton betonihelvettimäinen imago lienee kaikille tuttu. Siitä olisi helpohko vääntää huumoria.

Mutta eipä tämä niin suurelti eroa muista suomalaisista kaupungeista. Tämmöisiä radanvarsikaupunkejahan ne ovat miltei kaikki. Ja hei, varsin monessa talossa on lasitetut parvekkeet. Sekin on jo jotain.

5.11. lauantai Kouvola: Paikallinen grilliskene oli positiivinen yllätys. Sekä hintataso että hinta/laatu on valtakunnan kärkiluokkaa.

Kuvan Nipan Grilli on ehkäpä se kuuluisin. On pienen kävelymatkan päässä, mutta jos sinne asti talsii niin torkkari on paikallinen erikoisuus (lihapiirakka balkanilla). Alun perin siinä oli katajansavumakkaraa. Tai on ehkä vieläkin? Ken tietää. Grillimaailma kun on täynnä legendoja.

Grilli-Kipsa on lähempänä keskustaa, myöskin erittäin suositeltava. Ammattitaitoinen henkilökunta tunnisti sekä makkispekkikset että taksarin.

Täällä päin hawaii on nimeltään 'americana'. Emme tykkää. Sen sijaan chicken hawaii löytyisi useammastakin raflasta. Sekin on tosin 'close but no cigar'.

5.11. lauantai Kouvola: Hotellin baariin ilmestyi Saabillaan Jukka Nousiainen heittämään keikan. Tämän parempaa tapaa aloittaa illanvietto ei ole.

Hotelli Turistihovi, 4hh 96e /yö. Netissä hotellin mukavuuksiin luetellaan mm. lämmitys. Ihan jo sen takia diili kiinni. Ja sitten jos hassuttelut jätetään välistä, niin iltasauna kuuluu hintaan, josta maksimaaliset plussat.

Anekdoottina Nousiaisesta sen verran, että mies oli vuonna 2014 Kanarialla vähissä varoissa. Hää pyysi somessa porukkaa lähettämään vapaamuotoisen summan rahaa lentolippua varten. Kiitokseksi hän lupasi tehdä ja lähettää soololevyn. Seurannut 'Huonoa Seuraa' valittiin useammassa musiikkijulkaisussa vuoden parhaaksi rock-levyksi.

Kannattaa käydä tutustumassa, jos mies esiintyy jossain lähistöllä. Ette meinaan tule pettymään. Sama koskee Räjäyttäjiä.

6.11. sunnuntai Kouvola: Kun on humpannut pari yötä pelkän lihapiirakan voimalla, niin aamuinen kaurapuuro maistuu yllättävän hyvältä. Vielä kun siihen saa kossusilmän, niin avot.

Kahvi + kaurapuuro 3e, kossunapsi 3.9e.

6.11. sunnuntai Kouvola: Paikallinen nähtävyys #1: keskuskirkko.

Livenä tämä on vielä rumempi kuin kuvissa.

6.11. sunnuntai Kouvola: Parhaan (subjektiivinen mielipide) yökerhon terassi. Eli kyllä täällä ihan aktiivisesti sitä betonihelvetti-imagoa rakennetaan.

6.11. sunnuntai Kouvola: Kouvolan turisti-infon tilat on tyhjillään ja vuokrattavana. Oh the irony.

6.11. sunnuntai Kouvola (Hillosensalmi): "Hopeinen kuu luo merelle siltaa..."

Paitsi että tuo loiste tulee auringon viimeisistä päivänsäteistä. Eikä tuo ole meri. Ja olen melko varma, että kuu ei ole hopeinen. Silta kuitenkin löytyy, Lapinsalmen riippusilta.

Tämä on siis Repoveden kansallipuisto. Ihan jees päiväkohde, jos on matkalla Kouvolasta Keski-Suomeen. Saa saastunut ruumis eheytyä luonnon helmassa.

--

KPB Pub 23. Ystävällinen palvelu, rento hintataso, muutama istumapaikka eikä mitään ylimääräistä. Se on siinä. Talon erikoisuutena 'Villen kossu' edesmenneen asiakkaan mukaan.

Hopeasija Speden Saluunalle. "Mutteri" eli Pyöreä Torppa on puolestaan hyvä paikka tutustua suomalaiseen karaokekulttuuriin, ja kaikkeen siihen mitä se edustaa.

Kunniamaininta myös House of Rockin halloween-teemabileisiin osallistuneille. Valtaosa oli panostanut asustukseen kiitettävän paljon. Kissanainen taisi olla tiimin suosikki. Tosin Lara Croft on se mun juttu.

Myö ei tietenkään panostettu mitenkään. Ite esitin olevani sarjamurhaaja, koska nehän näyttävät aina aivan tavallisilta ihmisiltä.

--

"Kouvola on kuin Lahti ilman Cheekkiä."
-R