HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Mikkeliin

Reissun päällä:
Herra W
Herra X
Herra Y
Mr. Ol'DB

Auto:
Volvo 940

28.9. perjantai Mikkeli: No hitto miksei.

Majoitus Visulahti Campingista. Neljän hengen ja kahden makuuhuoneen saunallinen mökki reilut 50e /jamppa /vkl. Sauna tosin on maailman pienin, mutta takka on varsin tunnelmallinen. Ehkä sen takia poltettiinkin noin puolet läheisen puuliiterin sisällöstä. Sori siitä.

Alempi kuva on yhdistetty tulo- ja lähtökuva. Siinä välissä kämppä saattoi näyttää varsin erilaiselta. Kyllä te tiedätte.

29.9. lauantai Mikkeli: KPB ehdottomasti KB. Ratkaisevana perusteluna historia, perinteet, asiakaskunta, juomavalikoima ja mitä näitä nyt on. Tarina kertoo, että nimi olisi lyhenne KeskusBaarista.

Siinä vieressä oleva Wilhelm Public House on vain ja ainoastaan perinteinen yökerho/discohelvetti, mutta siellä on vanhaan tupakkakoppiin tehty karaokebooth. Suorastaan muikea. Tutustumisen arvoinen.

30.9. sunnuntai Mikkeli: Voi herranjumala mikä liskojen yö.

Olemme siis ilmeisesti keski-ikäistyneet. Voi paska.

--

Etelä-Savossa on aivan valtaisan mukavia ihmisiä. Majoituksessa ei hermoiltu ja checkoutin ajankohta oli täysin vapaavalintainen. Baareissa välttyy siltä perinteiseltä egojen mittelyltä kokonaan, kunhan baaritiskille ei vain erehdy tekemään sitä keskisuomalaista häröpalloa. Jokaisesta kadunkulmauksesta tahi tupakkanurkkauksesta löytyy keskustelutaitoinen ihminen, jolla on jopa verbaalisesti jotain annettavaa. Ja ne keskustelut vaihtelevat '70-luvun progesta paikallisen kirjaston palveluihin. Varsinainen YLE Puhe.

Lisäksi yleisin kysymys on 'miksi te Mikkeliin tulitte'. Tuota kuulee harvemmin turistikohteissa.

Ja jos joku tiimiläinen sattuisi nukahtamaan baarissa pöytään, niin porukan ulos heittävä portsari on sekin erittäin ihmisläheinen ja kysäisee ohimennen haluaisiko seurue taksin yökerhon pihaan sekä neuvoo lähimmän snägärin. Olen itse yleensä vittuilevan asiakaspalvelun kannattaja, mutta onhan tämä nyt aivan mahtavaa.

Antakaa siis Etelä-Savolle mahdollisuus. Oma uskoni Savoon on meinaan osittain palautettu. Ja se on paljon se.