HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Narvikiin

Reissun päällä:
Herra Y
Ms. Tiikeri

Auto:
Volvo 940

13.7. torstai jossain-jossain: No hitto miksei. Viimeksi jäi yksi kiinnostava paikka siinä Lofoottien juurella käymättä, korjataan virhe. Siitä tuonnempana.

Lisäksi (keskustalainen) ministeri patisteli ihmisiä keskittymään kotimaan matkailuun. Sen kunniaksi välittömästi ulkomaille.

13.7. torstai Haparanda: Mutta nyt siis alkuun. Tai ei ihan. Lidlissä on jo käyty ja liikuttu useampi sata kilometriä pohjoiseen. Mut silti.

Liikkuvaan vessaan aka matkailuvaunuun ei sentäs vielä selkäranka taipunut, joten majoitukset kuosiin. River Motell & Vandrarhem on enemmänkin campingalue, mutta päärakennuksessa on myös pari huonetta. Double 46e /yö.

Huoneesta oli tällainen näkymä. Tavallaan harmittaa, että tuli lopetettua tupakoiminen. Nyt olisi ollut hyvä mesta aamusauhuille. Eikä päässyt paikan baariinkaan yhdelle, kun oli ajovuoro aamulla. Hitto.

Lisäksi mestoilla olisi ollut jonkin sortin harrasteauto- ja rokkitapahtuma. Minulle se on välitön lupaus samanhenkisestä juomaseurasta. Ja mikä vielä tärkeämpää, rokkihenkisistä neidoista. Mutta kun ei vain enää kiinnosta. Sitä vain katsoo sängyssä tabletilta Redacted Tonightia. Miten tässä näin kävi?

14.7. perjantai Narvik: Kalastamiseksi tämä enimmäkseen meni. Se paikallinen iso laituri on paikallisten suosiossa. Siitä tuntuu saavan ja kuulemma saa useampaa kymmentä eri lajia. Ammamiehet käyttää vihreää viehettä.

Itse en tietenkään saanut juuri mitään. Tuttu tunne jo sinkkuvuosilta. Ja tähän se vitsi sillin tuoksusta, jonka voi norjalaisittain kääntää turskaksi. Hee he hehe. Olenpas minä hauska. En tosin halua, että minua pidetään koomikkona.

15.7. lauantai Narvik: Onneksi on olemassa semmoisiakin meren eläviä, jotka eivät pääse karkuun nälkäistä turistia. Paljon huonommillakin eväillä on joskus tullut karkotettua nälkää.

Rauhallinen mesta, kertakäyttögrilli, simpukoita, pieni pihvinpala, leipää, kasviksia. Siitä on hyvä kahden hengen piknik tehty.

15.7. lauantai Narvik: Ja loput voi ostaa lähimarketista. Tosin ruisleipä ja meloni on Suomesta, khao poon puolestaan Laosista. Mutta kaikki muu on Norjasta. Toisin kuin voisi kuvitella, norjalaisessa kaupassa on joitain kilpailukykyisiäkin hintoja.

15.7. lauantai Narvik: Edellisen kuvan keittiö on täällä. Astrupgården Room & Apartments, twin 63e /yö. Tosin kerrossängyn patjat voi heittää huoneen lattialle ja aikaansaada doublen. McGyver täällä moi.

Alakerrassa on baari. Peruslager 10e /stobe. Hui.

15.7. lauantai Narvik: KPB Narvikguten Pub. Vaan eipä tästä ole sen kummempaa kerrottavaa. Niin. Olutta täältä sai. Gambinaa ei saanut.

On se ilmojakin pidellyt.

16.7. sunnuntai Harstad (Trondenes): Mutta sitten.

Historialuento: 40.6cm SK C/34 aka Adolfkanone(n) aka Adolf Gun. Alunperin suunniteltu '30-luvun Saksassa Kriegsmarinen käyttöön ja H-luokan taistelulaivoihin. Eli siis teknisin termein v***n iso tykki v***n isossa botskissa.

Noh, H-laivoja ei lopulta koskaan valmistettu. Tykkejä oli kuitenkin jo muutama valmiina, joten niitä päätettiin käyttää rannikkotykkeinä. Kahdeksan lähetettiin Norjaan ja kolme ensin Puolaan ja sittemmin Ranskaan. Tämä on ainoa, jota suuri yleisö pääsee, tai on koskaan päässyt, ihmettelemään. Viimeisen kerran tällä on ammuttu 1957, mutta on siinä kunnossa että sillä voisi edelleen laukoa menemään.

Pääsymaksu 10,50e. Trondenesin linnoitus on edelleen Norjan armeijan aktiivikäytössä, joten mestoille pääsee vain ohjatuilla kierroksilla joita on kesäaikaan ainakin pari kertaa päivässä. Kokoontumispaikkana toimiva parkkialue oli hieman konstikas löytää, mutta ajaa vain tietä niin pitkälle kuin pääsee. Siellä jossain se on.

16.7. sunnuntai Harstad (Trondenes): Yksi ammus painaa 600 kiloa ja sen pystyi ampumaan 56 kilometrin päähän. Laivakäytössä ammukset olisivat olleet yli tonnin, ne pystyi linkoamaan yli 40 kilometrin päähän. Kyllä saksalainen osaa.

17.7. maanantai Kemi: Ja sitten ei olekaan enää mitään nähtävää aka 'käy levolle pienoinen, kaiken on jo silmäs väsyneet nähneet'.

Levolle voi käydä vaikka Hostel Villa Kemissä. Double 59e /yö. Tämä on yksi ehdottomasti parhaista hostelleista missä Suomessa olen nukkunut. Hintaan kuuluu sauna, biljardi ja pienimuotoiset aamiaistarpeet. Ehdottoman suositeltava.

--

Se oli siinä. Perusreissu, perusraportti.

Koitan tsemppaa näiden kanssa.