HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Palermoon

Reissun päällä:
Herra W
Herra X
Herra Y

24.7. tiistai Palermo: Lähtipä pojat kerran Sisiliaan, ihan vain koska itse matkakohteella ei ollut tälläkään kertaa niin väliä. Matkalla kun on aina mukavaa, jos sitä itse matkustamista ei oteta huomioon.

Ryanair lennätti Birgan lentokentälle, lähelle Trapania. Varmaan ihan ok kaupunki sekin, mutta napattiin sitten kuitenkin Autoservizi Salemin bussi Palermoon. Hinta 10,60e, matkan kesto vajaa pari tuntia.

Perillä oltiin joskus kahden jälkeen yöllä, joten äkkiä reput hostellille ja kadulle tutustumaan paikalliseen menoon. Hostellin edustalta löytyikin näitä aitoja katubaareja. Eli niitä, joissa skootterit vilistävät viiden sentin päästä ohi. Alkuun skootterit jopa pelotti, mutta siihen tottuu yhdessä illassa. Eikä ne tahallaan törmäile.

Palermon majoituksen hoiti Hotel Firenze. Ekana yönä tyynyliinan välistä löytyi verta imeviä sisilialaisia satiaisia, mutta kun vaihtoi sänkyä niin homma meni ihan bueno. Hinta vajaa pari kymppiä yöltä.

25.7. keskiviikko Palermo: Tärkein asia tietysti ensin. Kerta oltiin Italiassa, niin ei kehdannut pyytää hawaii-pizzaa. Toivottavasti Maskotti antaa tämän meille anteeksi.

Muovihaarukka saattaa jo sen paljastaa: ei valittu sitä kaupungin hienointa ravintolaa. Juurikin sen takia pizza oli s***anan hyvää.

25.7.keskiviikko Palermo: Kun sisilialainen korjaa seinää, niin se on jämpti. Parrut oli varsin hennosti maassa kiinni, muttei uskaltanut mennä potkimaan. Olisi pian romahtanut puoli Palermoa. Näin EU:ssa.

25.7. keskiviikko Palermo: Kaupungin parhaan baarin arvonimi voitaisiin arpoa Club Energylle, ihan vain kaupungin kauneimman hymyn takia. Ei muista enää tarjoilijan nimeä, mutta jos tuonne eksytte niin siitä hymystä ei voi erehtyä.

Toinen tosi makee nasta mesta on rautatieasemalta korttelin verran sivussa oleva puiston tapainen (jossain Via Magionen lähellä), jonka reunamilla myydään asuntovaunuista ruokaa ja juomaa, ja puistossa istuskelee sadoittain palermolaisnuoria. Hieno meno, suosittelemme.

Kaljan saa halvimmillaan euron pintaan (660cl). Shotit (2cl) puolitoista euroa, tequilaa sai jostain paikasta euron shotti. Viiniä kaupasta reilulla eurolla pullo. Yökerhoissa toki hinnat pompsahtaa, mutta itse käytimme jälleen kerran etnisten kaupunginosien ja muiden utuisten kujien palveluksia. Kaikki on paljon jännempääkin silleen.

Yksi varoituksen sana tosin baarimaailmasta on kerrottava: karaoke on suosittua Sisiliassa. Muistakaa, minä varoitin. Vastapainona toki julkijuopottelu, baareissa polttaminen ja nämä muut sivistysvaltion ilmentymät ovat sallittuja.

Prostituutio on myöskin Palermossa erittäin näkyvillä. Via Abramo Lincoln on päivisin yksi kaupungin pääkaduista, mutta iltasella meno muuttui hivenen erilaiseksi. Täällä tuli myös (ensimmäistä kertaa sitten Reeperbahnin) todistettua, kuinka asiakas veteli Fiattiin nojaten iloista tyttöä rennosti kadulla. Moinen on kiltille suomipojalle aina yhtä muikea näky. Tosin toisin kuin Reeperbahnilla, Italiassa prostituutio on laitonta. Virallisesti siis.

Kondomiautomaatteja on myös liki jokaisessa kadunkulmassa. Katolinen maa ja kaikkea.

26.7. torstai Catania: Corleonen pikkukylä sijaitsee vain 50 km Palermosta etelään, mutta se jouduttiin jättämään tällä kertaa väliin. Lomat ovat aina liian lyhyitä.

Historialuento: Vanhan Cosa Nostran syntyperä ei ole selvillä. Moderni Cosa Nostra on kotoisin Corleonesta, josta syystä nimi esiintyy siinä Coppolan filmissäkin. Mussolini tukahdutti aikoinaan mafian Italiasta varsin tehokkaasti, joten pojat elelivät hissukseen Sisiliassa. Jenkit tekivät mafian kanssa sopimuksen, että jos nämä auttavat liittoutuneita, niin he saavat jatkaa omaa harrasteluaan kaikessa rauhassa. Ja liittoutuneethan sodan voittivat, joten... Historian luento päättyy.

Me valittiin mafiauran sijaan Catania ja Etna. Majoitus oli Agora Hostelissa, hinta samainen vajaa parikymppiä. Parvekkeelta avautui kuvan näkymä alakerran baariin. Ihan jees, ei tosin ole erikoisen halpa. Kellarissa menee puro, sitä pääsee kahtomaan kun huikkaa tarjoilijalle.

Kaupungin paras baari on kuitenkin se nimettömäksi jäänyt mustalaisten asuntovaunuleirin keskellä ollut kioskibaari. Sitä ei tosin voi suositella auringonlaskun jälkeen, meinas jo jänskättää. Tai jos rehellisiä ollaan, niin suorastaan pelotti. Onneksi se mafiajamppa pelasti meidät.

27.7. perjantai Etna: Näitä tulivuorikuvia on netissä ihan liikaa, joten jätetään nämä vähemmäksi.

Noin muutoin Etna on mahtava. Tulivuorikeskukseen (turistirysä) pääsee linja-autolla ja vuoren juurella kulkee junarata, jonka avulla hommasta pääsee helpolla. Myö hypättiin Land Roveriin, koska vuorelle opasreissuja tekevä Ernesto nappasi meidät jousille. Kuljetus vuorelle ja kolmen tunnin kävelylenkki länsirinteellä maksoi 35 euroa, sisältäen ciapatta-välipalan ja valkkaritarjoilun. Eteläeurooppalaiseen tyyliin aikataulutus ei ole se vahvin osa-alue, joten kannattaa varata aikaa.

27.7. perjantai Etna: No vielä yksi kuva. Herra W uransa huipulla.

27.7. perjantai Etna: No vielä yksi kuva. Mentiin sinne mihin aurinko ei paista, eli paikalliseen laavatunneliin. Näitä on vuorella paljon.

27.7. perjantai Catania: Metalliliitolla lienee sivukonttori Cataniassa. Nätit mannekiinit ainakin löytyy.

27.7. perjantai Palermo: Ja sitten takaisin Palermoon. Katukissat oli meille liian pelottavia, mutta tämmöiset baarikissat uskalsi päästää syliin asti. Siinä ideaa seduloihin.

28.7. lauantai Palermo: Klikkaamalla kuva isommaksi. Maailmalla on kaunista. Tai kuten Jope asian aikoinaan ilmaisi: 'peskää niitä Ladojanne, homot'.

--

Jonkin verran Sisilian turvattomuutta muistetaan Suomessakin toitottaa, ja se on täyttä paskapuhetta. Toisin sanoen ei mitään ongelmia, ei edes näppäreitä. Tosin aiemminkin turvallisimpia matkakohteita ovat olleet ne paikat, joissa mafia on kaiken taustalla. Silloin on paikallisilla narkkareilla ja junioreilla se uskottava pelote, jotta niitä turisteja ei hätyytellä. Kadunkulmissa oli kyllä aika ajoin 'kulman poikia', mutta turistien tappaminen on huono bisnes.

Etelä-Pohjanmaalainen grilli on edelleenkin se maailman vaarallisin paikka.