HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Rigaan

Reissun päällä:
Herra C
Herra Y
Mr. Reiseführer
+ HELin valtuusto

9.4. torstai Riika: Tämä kulki koodinimellä 'poikien kevätmatka jonnekin'. Riika nyt vain sattui olemaan sopivasti lähellä.

9.4. torstai Riika: Tutustumnen paikalliseen kulttuuriin aloitettiin välittömästi. Toisin sanoen ensimmäiset oluet tilattiin heti lentokentän baarissa.

10.4. perjantai Riika: Jostain vanhan kaupungin alueelta löytyi kaupungin paras baari, Brasserie Bon Vivant. Belgepaikka, joten olutpuolesta ei tarvinne selittää sen enempää. Ruokapuolikin toimi. Makkaraa myytiin metrimitoissa, se oli aika tyylikästä.

11.4. lauantai Riika (tois pual jokke): Kaiteessa oli vielä joitain muistomerkkejä jäljellä. Aika moni noista on varastettu.

Samaisessa kaiteessa on paljon lukkoja, joiden avain on heitetty jokeen. Tämä on paikallinen tapa, jonka avioon menneet toteuttavat pitkää onnea saadakseen. Munalukko, tuo avioliiton symboli.

11.4. lauantai Riika: Näitä kiinnostavia museoita tuntuu löytyvän joka maasta, huolestuttavaa. Tämä kulki miehitysmuseon nimellä. Keskittyi toki eniten näiden kahden sekopään eli Aatun ja Josefin touhuihin.

11.4. lauantai Riika: Rommikolaa paikallisesta alkosta, prosentit 14,5. Miksei tällaisia juomia myydä Suomessa, olisi vähän toista kuin nää mehumallin breezerit?

11.4. lauantai Riika: Hotellin alakerrassa oli venäläisväestön suosima baari, bileet oli käynnissä käytännössä 24h. Ihaillen sai seurata menoa.

12.4. sunnuntai Riika: Aika vesirajaan on vaatetus nostettu. Onkohan tämä lady vai ladyboy? Taustalla jotain vanhahkoja pytinkejä.

12.4. sunnuntai Riika: Stalinin hammas. On se vaan järeä rakennelma. Lisäksi kannattaa ottaa haltuun Zeppelin-hallit, ja siinä se sitten oikeastaan olikin.

--

Turistien huijaaminen on täällä kansanhuvia. Lievimmillään on sitä, kun taksikuski antaa väärin takaisin. Härskeimmillään saatat saada kauppakeskuksesta lähtiessäsi poikaporukan varjostamaan tai pari tyttöä huijaa sinut feikkiyökerhoon, jossa lähtee rahat ja terveys. Olkaa tarkkana.

Slow food ja tarjoilijoiden nyrpeä suhtautuminen on vain tavan Baltiaa. Siitä ei kannata välittää.