HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Rukalle

Reissun päällä:
Herra Y
+ diplomaattiseurue

Tämä reissu oli päässyt niin sanotusti unohtumaan, mutta onneksi kaksi päivää ennen arvioitua saapumisaikaa kollo kovapäätä muistutettiin asiasta. Mitään ei pidä koskaan tunnustaa, joten menox sano Annien äidin tytär. Ja onhan nämä ex tempore -lähdöt varsin piristäviä.

Nämä turistihelvetit eivät ole niitä kaikkein houkuttelevimpia kohteita, mutta viikon ilmainen mökkimajoitus houkutteli liikaa, joutui siis sortumaan. Tai siis ei se mikään oikea mökki ollut, lomaosake ainoastaan. 2-kerroksinen rivitalo, jota jostain syystä mökiksi kutsutaan.

20.1. sunnuntai Rukankylä: Onpas tunnelmallista. Tietty olisi vielä tunnelmallisempaa, ellei viereiset lomaosakkeet pistäisi ilkeästi silmään. Onneksi oli off-season, joten muut kämpät olivat tyhjiä. Kyllähän mökillä pitää pystyä päästämään se sisäinen naturistinsa valloilleen. Myös ulkosalla.

20.1. sunnuntai Rukankylä: Siihen se tunnelmallisuus sitten päättyikin. Holiday Club, Restel, S-Ryhmä ja muut vastaavat ovat tämänkin vallanneet.

"Tiiäksä hei, me tehtiin kaikkee fantsuu tänää. Ekaks käytiin Kuusamon Tropiikissa, jossa on se uus Ängri Böörds Activiti Parkki. Tullessa piipahettiin Riipiselle josta ostettiin savukalasäilykkeitä, vähä aitoa Lappia tuliaisiksi kotiin tiäksä. Sit käytii snoukkaa, vejin semmosen frontside360-backslide740-ukemitatamin ettei kukaan oo nähny. Nyt Rantasipiin syömään vähä texmexii ja sitte johkin tunnelmalliseen raflaan juomaan minttukaakaota ja sit hotellihuoneeseen nukuttamaan lapsia, hih."

Mikä tässä on vikana? Aivan niin, kaikki.

Mutta matkatkoon kukin miten haluaa, jätetään kanssaihmisten paheksunta kukkahatuille. Toisen unelmaloma tuottaa toiselle oksennusrefleksin. Tosin sen sanon, että Rukahovissa oli oikeasti käynnissä meksikolaiset viikot. ?! Siinä sitä on suomalaista eksotiikkaa saksalaiselle lapinmatkaajalle.

21.1. maanantai Rukankylä: Omatoimimatkailijat tuovat omat juomat mukanaan (Virosta). Tosin tölkistä muotoutuu vinskämin mäntä jos unohtaa juomat autoon, koska Kainuussa on kylmä. 'Serve chilled' ei varmaankaan tarkoita ihan tätä. Juomiskelpoista silti, sikäli mikäli sidukka ylipäätään sellaista on.

21.1. maanantai Rukankylä: Omatoimimatkailijat tuovat omat ruuat mukanaan (Lidlistä) (tosin perunat Ylipäällikön perunamaasta). Sörsselit folioon, rutkasti itsetehtyä mausteöljyä perään ja grillin päälle hautumaan. Ei haittaa vaikka unohtaisi pidemmäksikin aikaa. Serve chilied ja nam.

22.1. tiistai Rukankylä: Tämmöinen löytyi vessasta (baarin, ei mökin). 'Jyrskäytä kerran ilmaiseksi' -tarjous on kieltämättä ihan vieno. Tässä toki pitää tarkoituksella unohtaa vanha viisaus 'there's no such thing as a free lunch'.

Sananen myös yöelämästä. Colorado Bar & Grillissä soittolistalla Bloodhound Gangin 'Ballad of Chasey Lain' (luonnollisesti sensuroituna versiona), pintoliitoporukkaa ja bilistä 12e/h. Zonessa on karaokea, mutta se voisi olla siitä huolimatta Rukan paras mesta. Ainakin siellä saa tanssia pöydillä. Tiimi oleilee useammin pöydän alla, mutta nyt ei kokeiltu miten suhtautuisivat siihen.

Hinnat ihan normaaleja turistihintoja. Rukanportissa Bosti-Baarissa olut 4,5e, nyppylän päällä alkaen 6,5e. Screwdriver 8-8,5e, Jallushotin (*) taisi saada kutosella. Ennemmin voisi kuitenkin suositella Kuusamon keskustaa, ainakin jos alla on joku muu kyyti kuin taksi. Siellä ainakin Viljo ja Karhunkierros on ihan jees.

22.1. tiistai Rukankylä: Maskotille terveisiä, saa siihen pizzakebuun menemään rahaa muuallakin kuin Norjassa.

Normaalimman kokoista pizzakebua saa 7,5 eurolla. 'Oikeaan' ravinteliruokaan saa varata useamman kympin.

23.1. keskiviikko Käylä: Sitten kun Rukan meno alkaa ahdistaa, niin kannattaa lähteä etsimään paikkoja kuten Juuma tai Kuolio. Toisin sanoen hypätä hetkeksi pois siltä tylsältä päätieltä ja etsiytyä kinttupolkujen kuljetettavaksi. Harvemmin sieltä mitään unohtumatonta löytyy, mutta aikaa saa tapettua varsin mainiosti.

Oulangan kansallispuisto on myös varsin mainio. Ainakin Kiutakönkäällä käväisee kätevästi päiväseltään.

Kuvassa näkyvä Käylän Osuuspankki on myös aivan must-see.

23.1. keskiviikko Rukankylä: Yhteenvetona voisi sanoa, että eihän tämä se meidän paikka ole. Lopetamme siis nillityksen ja jätämme mestan niille, jotka sitä arvostavat. Onneksi ihmiset ovat erilaisia. Maisemat ovat toki hienoja, ei sillä.

Näihin aikoihin täällä olisi hyvä lasketella, jos sellaista harrastaisi. Rinteissä on tilaa ja tarjoilijoita on enemmän kuin asiakkaita. Näyttäytymistä varten pitää sitten tietty odottaa high seasoniin asti.

23.1. keskiviikko Kuusamo: Pitihän myös Riipisen matkamuistomyymälä sisällyttää paluumatkaan, kerta tässä turistihelvettitematiikalla mentiin. Tosin on tässä käyty ohikulkiessa aiemminkin, euron munkkikahvin takia. Säilykkeet on alihankintana tehtyjä eikä suuria erikoisuuksia löydy, tämä poronkieli on jo sieltä eksoottisemmasta päästä. Nam.

Kylmäsen tehtaanmyymälät ovat suositeltavampia. Sekin jalostamo kun tekee muutakin kuin niitä hampurilaisia. Tosin kannattaa hieman valikoida, esimerkiksi kermaisessa savuporokeitossa on huimat 8% sitä poroa. Mutta myymälöissä on hyvääkin lihaa tarjolla, tällä kertaa esim. pakastettuja karhuntassuja. Nam.