HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Santa Cruz de Tenerifelle

Reissun päällä:
Herra D
Herra W
Herra X
Mr. Ol'DB

13.12. tiistai Jyväskylä: Kun lähtee reppureissumatkalle suureen tuntemattomaan ja sen taa, niin on syytä tosiaan ottaa se reppu mukaan...

No niin, hassuttelut sikseen. Oikeasti sankarimme lähtivät Kanarialle. Miksi? Koska se on helppo lomakohde, enemmän kuin hyvä paikka hoitaa rommihommii ja myös kohtuullisen edukas, kunhan vain jättää valmispaketit ja sen semmoiset ebookersit väliin.

14.12. keskiviikko Santa Cruz de Tenerife: Norwegian Helsingistä Teneriffalle, hinta on Euroopan-lentojen hintahaarukan yläpäästä. Mutta one doesn't simply walk into paradise.

Tukikohtana Apartamentos Bruja, 7 yötä 486e. Ei mitenkään ilmaista, myönnän. Mutta varsin päheät oltavat tuolla rahalla saa.

15.12. torstai Santa Cruz de Tenerife: Päiväkävelyllä. Kävelyn pääasiallinen motiivi saattaa olla hyvän baarin löytäminen. Mutta liikuntaa se on siitä huolimatta. Ja hyvän syy takia jopa.

- Mitä yhteistä näillä on?
- Molemmissa on paskaa sisällä.

16.12. perjantai Santa Cruz de Tenerife: Joulupukilla on mennyt edellisiltana lujaa.

Santa Cruzista löytyy ruokaravintolaa ja kahvilaa jos minkämoiseen lähtöön. Yöelämää sen sijaan on harmillisen vähän, joten KPB jää nimeämättä.

Paremmat mestat juopotteluun löytyy viiden kilometrin päästä San Cristóbal de La Lagunasta. Sikäläinen KPB on se nimettömäksi jäänyt rommimiesten mesta.

Saattaa myös käydä niin, että jossain ammattilaisten paikassa ei ole tarjolla vessaa. Ja kun tiimiläinen yrittää siveellisesti käydä julkivirtsaamassa kadun varressa, niin paikalle porhaltaa poliispartio. Ei kuitenkaan hätää, edelleenkään yksikään tiimiläinen ei ole reissuillaan tutustunut paikalliseen putkaan.

Eikä tällä kertaa tarvinnut edes hoitaa tiimiläistä puhumalla pois mustan maijan takaloossista. Se on joskus toteutettu. Siitä ehkä joskus ilmestyvässä paljastuskirjassa.

Niin meinasitteko että näissä raporteissa kerrotaan läheskään kaikkea?

19.12. maanantai La Orotava: Jollakulla on pöksyt märkänä.

Kahden päivän etsimisen seurauksena oli todettava, että kaupungin kaikki autovuokraamot olivat jostain syystä kiinni. Mitään järjellistä selitystä tälle ei osattu keksiä. Mutjoo, piti mennä taksilla pohjoiselle lentokentälle hakemaan ajokki.

1.2 Huyndai oli halvin vaihtoehto, 74e /vrk. Siihen rahaan ei saanut räjähtävää kiihtyvyyttä vuoristossa. Vaan mihinkäs sitä on lomalla kiire.

19.12. maanantai Parque Nacional del Teide: Pico del Teide on oikeinkin käynnin arvoinen vuori. Jos/kun ette koskaan tule käymään Kuussa, niin täällä pääsee vähän fiiliksiin.

19.12. maanantai Los Cristianos (Playa de la Américas): Kun manolo laittaa lapset leikkipuistoon, niin ne myös pysyy siellä. Tai ehkä tällä halutaan pitää setämiehet ulkona? Ken tietää.

20.12. tiistai Santa Cruz de Tenerife: Romanttinen kynttiläillallinen.

Ehkä ette huomanneet, mutta kuvassa on etikettivirhe. Valkoviiniä ja punaista lihaa (=purkkinakkeja). Hyi hyi. Pöydän toisella puolella osataan sentään käyttäytyä, eli (euron) valkoviinin kanssa on kalaa (=purkkisardiineja).

21.12. keskiviikko Santa Cruz de Tenerife: Kappale kauneinta Kanariaa.

21.12. keskiviikko Santa Cruz de Tenerife: Saarenvaihto-operaatio.

Naviera Armas kuljettaa ihmisiä Teneriffan ja Gran Canarian välillä. Lauttamatka kestää n. 3 tuntia ja maksaa 32e /jamppa. Toinen firma eli Fred Olsen on hieman arvokkaampi.

Naviera kulkee myös manner-Espanjan ja Kanariansaarten väliä. Se voisi olla mielenkiintoinen elämysristeily.

Tosin Smyril Linen reitti Hirtshalsista Seyšisfjųršuriin olisi vielä mielenkiintoisempi (toim.huom.).

21.12. keskiviikko San Bartolomé de Tirajana (Playa del Inglés): Pihviravintolan hawaii ei kerännyt kovin hyviä arvosanoja. Ilmeisesti tasalämpöinen uuni on manoloille täysin ylitsepääsemätön asia.

22.12. torstai San Bartolomé de Tirajana (Maspalomas): Jarno? Messi?

Kts. edellinen raportti.

22.12. torstai San Bartolomé de Tirajana (Playa del Inglés): Kinukkien sekatavarakauppa myy myös haa-haa-hauskoja kortsuja. CE-hyväksyntää emme löytäneet. Isyysliitto nämä mahtaisi sen sijaan hyväksyä.

22.12. torstai San Bartolomé de Tirajana (Playa del Inglés): Jotkut ostaa (kesä)mökin Päijänteen rannalta tai Leviltä. Toiset ostaa (loma)osakkeen Inglesistä. Kolmannet vain haaveilee moisista. Neljännet ei edes haaveile.

Jos ei halua suunnitella ihan noin kauaskantoisia asioita, niin Apartamentos Calma tarjoaa majoitusta, 4 yötä 487e.

23.12. perjantai San Bartolomé de Tirajana (Playa del Inglés): Seuraa tärkeää asiaa nautintoaineista: vain luuserit luovuttaa, mutta jos sellainen pakokeino tulee ajankohtaiseksi niin Canarialla on AA-kerho.

24.12. lauantai San Bartolomé de Tirajana (Playa del Inglés): Kanarialla valmistettu lihapiirakka. Wau.

Historialuento: lihaisen piirakan tai lihapiirakan tiedetään olleen ihmisten ravintoa jo neoliittisella kaudella. Faaraoajan egyptiläisillä oli oma versionsa, samoin kuin antiikin kreikkalaisilla.

Suomalainen lihapiirakka eroaa merkittävästi maailmalla yleisimmin esiintyvistä versioista. Joidenkin tietojen mukaan sen valmistustapa juontaa Lähi-Itään ja etenkin Turkkiin, josta se olisi tataarien mukana kulkenut pitkin itäistä Eurooppaa ja lopulta Suomeen asti.

Tosin hoitaahan lihapiirakkakin jouluaterian virkaa. Täältähän luonnollisesti saisi myös paljon perisuomalaisemman jouluaterian kinkkuineen ja Turun sinappeineen. Se jäi nyt väliin.

24.12. lauantai San Bartolomé de Tirajana (Playa del Inglés): KPB? Koko perheen lomakohde? Tuo juttu tuolla rännissä on ostoskärry.

Massaturismin kääntöpuoli. Tämä on se, mikä jää jäljelle.

25.12. sunnuntai San Bartolomé de Tirajana (Playa del Inglés): Inglés kiteytettynä?

Tämä elämänviisaus löytyi suomalaiskortteerin lähettyviltä jonkin rommiukkojen vakkaripaikan vessasta. Ihan siinä vieressä on myös Inglésin ainoahko tissibaari, joka on oikeasti bordelli.

Kanarialla on sama meininki kuin manner-Espanjassa, eli prostituutio on harmaalla alueella laillisen ja laittoman välissä. Tyttöjä ei sakoteta, mutta heillä ei ole myöskään yhteiskunnan turvaa takanaan. Ihmiskaupan uhreja on paljon. Kannattaa pitää mielessä.

25.12. sunnuntai San Bartolomé de Tirajana (Playa del Inglés): Joulusauna.

8e /pvä. Tai ei ole varmaa tietoa, että saako täällä olla koko päivää. Kolme tuntia nyt ainakin.

25.12. sunnuntai San Bartolomé de Tirajana (Playa del Inglés): Vauvalle tutti suuhun aka Camel baby active. Tähän nerokkaaseen havaintoon on hyvä lopettaa tällä(kin) kertaa.