HUNTERS RACING TEAM

 

ST-turnajaiset, finaali
Ahveniston AU 16.04.2005
Myllymäki, Hämeenlinna

Ajajat:
Jyrki Siekkinen
Jukka Leinonen

Auto:
Peugeot 205 GTi

Ja sitten opiskelijoiden ST-finaaliin Hämeenlinnaan. Lauantai-aamupäivällä liikkeelle ja semmoisen kolmen tunnin ajon jälkeen määränpää alkoi häämöttää. Lopulta itse Hämeen AMK:n rakennuskin löytyi. Ehdittiin juuri parahiksi samaan aikaan kun ensimmäiset järjestäjät alkoivat saapua paikalle...

Käväistiin siinä keskustan liepeillä ihmettelemässä ja lopulta ilmottautumaan sekä katastamaan auto. EA-laukku puuttui, mutta se ei onneksi estänyt lähtöön pääsyä. Olis kai pitäny jossain välissä lukea lajin sääntöjäkin ihan ajatuksella.

Sitten taas odottelua ja lopulta kisa pyörähti käyntiin. Itse oltiin aika lailla loppupäässä lähtijöitä ja lähtöaika oli 15.30. Kaksi minuuttia ennen lähtöaikaa sai reittikartan ja sitten vain menoksi.


Kilpurin karu kabiini.

Alussa oli taas hakemista, mutta ei ehkä ihan niin paljon kuin karsinnassa. Sen pidemmälle ei oikeastaan päästykään kisan merkeissä. Missattiin jakson välissä oleva AT-piste ja sen jälkeen homma oli 'hyvää yötä'. Siitä kun tuli sen verran virhepisteitä (1800), että kärkisijoille ei ollut asiaa. Sen enempää erittelemättä syyllisiä voidaan sanoa, että killisilmäinen kartturi mokasi homman. Elikkäs allekirjoittanut.

Vähän aikaa siinä tuumittiin, että lähdetäänkö suoraan kisakeskukseen. Kuitenkin päätettiin jatkaa mielenkiinnosta loppuun asti, se kun on tuo bensakin halpaa. Loppureitti menikin sitten fiilispohjalta. Ei oikein jaksanut panostaa siihen, että onko 14. vai 19.

Sikäli harmittaa, että reitti ei ollut mitenkään mahdoton. Kolmen kärkeen tuskin olisi ollut asiaa, mutta ihan noviisitkin olisi voinut mennä ihan suht virheittä reitin läpi. Me tosin yhdessä vaiheessa oikaistiin aika reippaasti, kun merkkejä ei teollisuusalueelta ruvennut heti löytymään. Sitä ei sitten tiedä, olisiko tuossa mennyt mistiin (ja kuinka pahasti), jos olisi ottanut ihan tosissaan.

Ja loppupuolella koukattiin reitiltä vielä uudelleen pois, kun olisi muuten joutunut kulkemaan jäähallin vieritse. Näin fanaattisina JYPpi-miehinä on edelleen liian karvaana mielessä kevään '93 tapahtumat Rinkelinmäellä, jotta voisi sen läheisyyteen mennä heilumaan. Ennen kisaa jo naureskeltiinkin, että ihan varmasti joutuu siellä käymään. Mutta nyt oli reilusti varaa koukata muualta.

Maalissakin leimattiin oma aikakortti. Ja kun kaikilla jakso-AT:illa käytiin, niin sikäli tultiin kisa läpi. Virhepisteitä varmaan suhteellisen mahtava määrä. Epäurheilijamaisesti ei kyetty palkintojenjakoa katsomaan, oli jo kiire Keskisempään Suomeen. Silti meni kisareissu yli kymmeneen. Kisa kun alkoi vasta kolmelta, niin väkisin venähti iltaan.


Maskotti sentään saatiin kohdilleen.


Voittajien kalusto. Tässä on oikeasti tyyliä!

Kisan voitti sentään yliopistollinen kisapari eli Oulun Yliopiston Timo Takkinen - Hannu Luukinen. Kalustona miehekäs UAZ.