HUNTERS RACING TEAM

 

Karnevaali JM
Suonenjoen UA 16.07.2005
Suonenjoen RC-rata

Ajaja:
Jyrki Siekkinen

Huolto:
Jouko Siekkinen
Anu Siekkinen
Tero Mösö
Lauri Virtanen
(Jouni Rein)

Auto:
Ford Fiesta


Ei jaksa nyt kovin montaa kuvaa laittaa.

Finnillä tuli ilmottauduttua, mutta viikko ennen kisoja siitä puuttui vielä linkit, penkitys ja testi. Oishan sen saanu valmiiksi, mutta ei innostanut raakileella lähteä liikenteeseen. Niinpä parissa illassa Fiesta nippuun ja sillä kapinoihin mukaan.

NTL Racingin keulahahmo tarjosi huoltoautoa, ja kyllähän noin hulppea kapistus kelpaa. Kisapaikalla päivä alkoi jälleen mitä parhaimmin. Kun ajelin autoa pois kärryltä, niin pukkas kopin täyteen savua. No eihän siinä hittojakaan, virrat pois ja konehuoneeseen ihmettelemään. Yksi kappale sähköjohtoja oli muuttanut muotoaan hieman tummempaan suuntaan.

Oli suhteellisen lähellä, etten survaissut ykköstä pesään ja ajanu autoa suoraan takasin kärrylle. Suonenjoen saldo kun on aiemmiltakin kerroilta mainio. Joskus jopa päässy lähtöviivalle asti, harvemmin kuitenkaan maaliin.

No kun auto pärähti edelleen käyntiin eikä lisää savua tullut, niin ilmottautumaan. Sillä välin huoltojoukot vahvistettuna Reinillä (kiitos!) paikansivat vian sumuvalolle. Ilmeisesti korin läpiviennissä terävä pellinreuna oli vuosien saatossa hangannut johdon puhki ja otti vähän oikosta siitä. Ja jälleen se perinteinen, eli eihän ne sähköt syksyllä niin ihmeellisiltä näyttäny muttei jaksanu alkaa kaikkia vetelemään uusiksi. Toista talvea ei nuo johdot kyllä enää elä. No joka tapauksessa uusi johto asemiinsa, erkkaa suojaksi ja avot. Katsastuksessa ei hämminkiä.

Evk aloitteli päivää. Alkuerästä kolme semeihin. Sen verran oli tervettä (?) itseluottamusta, että lähdön nähtyä vakaa päämäärä oli semeihin mennä. Oma alkuerä kolmas, rata kuudes tai jotain. Lähdössä myöhästeltiin, mutta muuten lähtösuora meni ihan kohtuullisesti. Edellä Simonen, rinnalla Joroisten pikku-Volvo.

Ekasta mutkasta kolmantena liikkeelle, vaikka jouduin turhan ulos painattamaan jotta sai puhtaan ajolinjan. Sisälinjalla käväisi joku rinnalla ja jätti merkin apparin oveen. Pysyi kuitenkin Fordi hanskassa, vaikka hetken mentiin nelipyöräluisussa. Siispä edelleen kolmantena. Jatkossa Volvo jäi siihen eteen pyörimään. Mutta kun molemmilla jatkopaikka hallussa, niin en pyrkiny ohi.

Turhankin paljon tuli jarruteltua siinä takana. Toisella kierroksella keskialueella tultiin jo sen verran takaa kolistelemaan, että iski pakottava tarve saada itekkin lisää vauhtia. Takasuoralla Volvon rinnalle ja viimeisessä mutkassa taisin hivenen osua? Ite puikkasin sisältä sitten ohi. Rytäkässä vielä joku Escortti tuli ulkolinjalla rinnalle, mutta kiihdytyksessä napsahti kakkospaikka.

Nolotti kyllä torpata viimeisessä mutkassa kisatoveria, mutta säälihän on toisaalta sairautta.

Semiin radalle kolme. Myöhästeltiin vielä enemmän kuin alkuerässä, jos se ylipäänsä on fyysisesti mahdollista. Mitään muuta ei sitten ehtinytkään tapahtua. Ei ennättänyt kaistanvaihtoaluekaan loppua, kun jo sisäradoilta tultiin kylkeen, ja ite vetäisin vielä seuraavan rinnalta mukaan häslinkiin.

Viimeisenä pääsi sitten jatkamaan matkaa. Auto haeskeli hivenen sinne tänne. Alkuun luulin että rengas meni, mutta ei se täsmännyt siihenkään. Toisen kierroksen alussa koitin vielä jotain nerokasta ekaan mutkaan. Rykäisi kuitenkin kesken kaiken auton kohti penkkoja, joten sai vielä keräillä kamppeensa sieltä ulkomutkasta. Niinpä loppui pyristely.

Takuuvarma viimeinen sija ja varikolle ihmettelemään tuhoja. Kuskin etukulmasta alatukivarren pultti oli tullut läpi palkista. Tai no takareunasta pultti vielä pysyi asemissaan, mutta kuitenkin renkaassa semmoinen kymmenen sentin edestakainen liikkumavara. Eipä ihme, että hieman nyki autoa sinne tänne. Saman tien saikin sitten perua yleisen. Taisi musta lippu tulla alun hässäkän aiheuttajalle, mutta se nyt ei suuresti vaikuttanut omalta osalta.

Alkuun v***tikin, mutta näitähän sattuu. Vauhti kumminkin alkuerässä riitti taas johonkin asti, se oli positiivista. Simonenkaan ei mahdottoman kauas karannut, tosin miekkonen taisi nostellakin jonnii verran eli näytti paremmalta kuin mitä oikeasti oli.

Huolestuttavaa sen sijaan oli tuo nukkuminen lähdöissä. Liekkö oli kesätunnelma päällä. Tällä kertaa ei kuitenkaan haitannut, alkuerässä sen sai anteeksi ja semissä lopputulos olis ollu sama, vaikka olis viivalta pompannutkin. Jatkossa koitettava kuitenkin olla taas hereillä. Toinen huolestuttava kehityssuunta on nyt tuo semilähtö. Kolmasti nyt putkeen suht helpolla semeihin asti ja sitten siellä tulee tössittyä. Liekkö Fiestan vai miehen ominaisuus? Sen sijaan Suonenjoen taikaa sai edes vähän murrettua, nyt alkuerä meni ihan sinällään putkeen.

Eli tämmöstä settiä kädettömällä tänään. Ei saanu Shell Reisingille tuotua sitä mitalia näytteille, taaskaan. Sinällään niinkuin se nyt koskaan olis haarukassakaan.


Vetokalusto perjantai-iltana.