HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Tukholmaan

Reissun päällä:
Herra C
Herra W
Herra X
Herra Y

4.6. lauantai Itämeri: Jo toisen kerran kuukauden sisään joutui matkaamaan Turkuun, mikä on huolestuttavaa. Onneksi satamaan pääsee yhtä helposti kuin lentokentälle, joten Turku jäi äkkiä taakse. Sataman P-alueella kelpaa automaattiin vain kolikot, joka on harvinaisen turkulainen tyyli hoitaa asioita.

Mutta suuntana siis Tukholma ja tiistainen Ruotsi-Suomi EM-karsinta. Herra X otti jälleen reissunjohtajan vakanssin haltuunsa ja koko maailma huokaisi helpotuksesta. Tai jos ei nyt koko maailma, niin ruottalaiset ja HRT ainakin.

Yölaivalla ei ole oikein tekemistä. Pajatsoa voi tietysti hakata.

5.6. sunnuntai Tukholma: Laivasta poistuminen meinasi hieman venähtää. Herätyskin oli päällä, mutta kuka nyt semmoisia kuuntelee. Onneksi siivooja tuli huutelemaan ovelle, joten päästiin maan kamaralle. Muuten olisi joutunut koukkaamaan Maarianhaminan kautta.

Hostelliin pääsi kirjautumaan vasta klo 15 ja kun laiva oli maissa jo klo 7, niin oli hyvää aikaa ottaa lepiä läheisessä puistossa. IhQ kreisibailaus kun vaatii veronsa.

5.6. sunnuntai Tukholma: Kungsträdgårdenissa oli käynnissä vuosittainen ruokafestivaali, joten käytiin sielläkin pyörähtämässä. Ilmaisnäytteitä ei ole, mutta ihan jees ruokaa tarjolla.

5.6. sunnuntai Tukholma: Ja sitten päästiin jo majoitukseen. Tällä kertaa makuualustaksi valikoitui Långholmenin yhdistetty hotelli/hostelli, rakennettu vanhaan vankilaan. Meille oli varattuna tuollaiset kahden hengen sellit. Joku ilkeämielinen voisi todeta, että vihdoinkin Huntersit päätyi sinne mihin kuuluvatkin. Mutta ei hätää, ei meitä yhdet kalterit pidättele.

Ihan ok paikka, vähän fiini ehkä. Aamiaispöydässä krapulaiset suomalaiset herätti suurta hilpeyttä aina-niin-tyylikkäissä ruottalaisissa. Kiitämme hyvää appelsiinimehua, moitimme kotikaljan puuttumista.

Toinen mielenkiintoinen majoitusvaihtoehto olis ne rannan laivahostellit. Ainakin Den Röda Båten jäi mieleen, ja on niitä muitakin. Toki vähän halvemmalla selviää, jos valkkaa jotain perinteisempää.

6.6. maanantai Tukholma: Ruotsin kansallispäiväkin nasahti sopivasti reissun aikatauluun. Muuten kiva päivä, mutta Systembolagetit oli kiinni. Käytiinkin sen sijaan katsastamassa paikka, johon JAS 39A Gripen -hävittäjä syöksyi elokuussa 1993. Liittyyhän sekin Ruotsin historiaan. Ainakaan kansallispäivänä paikan päällä ei ollut suuria yleisömääriä.

Muistomerkki helpottaa paikantamista, siinä missä paperilennokki kuvastaa miltei täydellisesti Saabin valmistamaa lentokonetta. Jopa ruottalaiset kuvanveistäjät vittuilee saabisteille.

6.6. maanantai Tukholma: SkyView tarkoittaa hissiä, joka nousee ulkoseinää myöten Globenin katolle. Turistihelvettihän tämä on, mutta sellaiseksi ihan ok ajanvietettä. Hinta jotain 13 euroa.

6.6. maanantai Tukholma: Södermalmin alueella oli maanantaina jonkun sortin katumusiikkifestari. Tämä bändi taisi olla Mad Lee Riot, joka soitti yllättävän hyvää musiikkia. Ja hieno keikkavani pojilla on, tosin kuumana päivänä rumpalilla voi olla hiki.

Tällä kertaa ei mikään baari noussut ylitse muiden. Medborjarplatsenin seuduilta löytyy kuitenkin ne parhaat. Bar WC tietty kolahti nimensä takia. Gröne Jägarenista / Kelly'sistä sai olutta 2,4 eurolla, joka alkaa Ruotsin hinnoissa olla jo ihan kohdillaan.

7.6. tiistai Solna: Sitten valmistauduttiin jo itse tunnelmaan. Ruottalaiset oli ennen peliä suhteellisen itsevarmoja. Ja kieltämättä olihan pelin henki jo etukäteen aika selviö. Mutta koska me ei olla (tiimin nimestä huolimatta) gloryhunttereita, niin menihän tämä ottelu sarjaan 'pakko nähdä'.

Ja sitä väriäkin voi tunnustaa.

7.6. tiistai Solna: Skytteholmin idrottsparkenissa aloiteltiin ilta fanipelillä Camp Sweden vs. SMJK. Peli päättyi 1-1 (0-1). Herra X esiintyi Suomen paidassa. Alkuperäinen aikomus oli, että kentälle mies joutuu vain jos kaikki muut vaihtoehdot pettävät. Mutta niin vain jamppa pelasi laidalla isot minuutit eikä ollut edes osallisena takaiskumaalissa.

Itse tapahtumana fanipeli on loistava. Vittuilua faniryhmien kesken, taskulämmintä kaljaa ja hemmetin hyvätasoista futista. Hunters suosittelee.

7.6. tiistai Solna: Sitten illan pääepistolaan. Herrar X och Y oli omalla paikallaan eli SMJK:n fanikatsomossa. Herra C lähti resetillä tansseihin ja nappasi lipun katukaupustelijalta. Hinta vähän ennen pelin alkua 10 euroa. Sillä pääsi yläkerran katkarapuosastolle, jossa oli edustettuna 1 suomalainen ja 1000 ruotsalaista.

Herra W ei halunnut keskelle ruottalaiskatsomoa, vaan tyytyi katsomaan peliä läheisessä kebabbilassa. Samaan pöytään istahti myös jokunen Firman Boys -jamppa, jotka hetken tutustumisen jälkeen oli oikein mainioita heppuja. Sekopäitä, mutta mainioita sellaisia.

FB-jätkät koitti kovasti opettaa suomipojalle huliganismin hienouksia, mutta Hunters Hooligans saa odottaa ainakin vielä itseään.

Pelissä suomalaiset yritti parhaansa ja sehän ei kovin pitkälle riittänyt. Turpaan 5-0. Nolla-viis siitä viis, fanikatsomosta lähti silti hyvää ääntä. Järjestäjät provosoi vielä hienosti alussa soittamalla Viron kansallislaulun, joten vastavetona kuului 'Kaarle Kustaa nussii huoria' -chäntin kaltaisia mestariteoksia kovaa ja korkealta. Hieno meininki.

7.6. tiistai Tukholma: Niinpä grillin kautta nuolemaan henkisiä haavoja. Tällä kertaa valikoitui listalta myyttinen annos, jossa rullan sisään tungettu kokolihapihvi, perunamuusia ja katkarapusalaattia. Helvetin hyvää.

Tukholmalaiset tunkee aivan joka paikkaan muusiaan. Kebabannostakaan ei tahdo saada ilman tuota keltaista mössöä. Aivan varmasti pizzerioissakin on yhtenä täytevaihtoehtona perunamuusi. Ihme sakkia. Joten koti kutsuu. Henkinen koti olisi Göteborgissa, mutta fyysinen koti voitti jälleen. Joten Keski-Suomi ohoi.

8.6. keskiviikko Itämeri: Päivälaivalla ei ole oikein tekemistä. Sega Rallya voi tietysti hakata. Laivamatkat C-hytissä kustansi 8 euroa meno-paluu per jamppa, joten kerrankin pelaamiseen jäi rahaa.