HUNTERS RACING TEAM

 

JM Nuorten tutkinto
15.02.2003
Äänekoski

Tutkintoon valmistautuminen alkoi jo kuukausi etuperin, kun Fiatia ryhdyttiin keulan osalta hakkaamaan entiseen loistoonsa. Laite valmistuikin hyvissä ajoin ja Jomppe pääsi ilmoittautumaan tutkintoon.

Piikkirenkaat laitatettiin Fiatin vanteille Loukkumäen rengaskoneella ja autoa päästiin testaamaan Likolammella. Kun kaikki toimi hienosti, oli kaikki valmista lauantaiseen koitokseen.

Lauantai-aamuna tulikin pienoinen yllätys, kun pakkasta oli 27 astetta. Niinpä Fiatia ei ryhdytty käynnistelemään, vaan se työnnettiin tallista trailerille Jeepin perään. Shelliltä hieman bensaa ja pyräys Äänekoskelle Jukan toimiessa kuskina. Tutkinnon kirjallinen osuus oli Hotelli Särkässä. Fiat lastattiin pois kyydistä ja Jukka lähti takaisin Uuraisille.


Pollari kertomasa, että peruutus sujui hyvin.

Kirjallinen osuus kesti viitisen tuntia. Sillä aikaa Jyrki hääräsi Fiuden kimpussa vaihtaen mm. piikkirenkaat alle. Rohjo ei alkuun meinannut kylmässä käydä nätisti, mutta pienen käynnistelyn jälkeen se suostui raksuttamaan tasaisesti.

Kirjallisessa kokeessa ei kellään ollut ongelmia, vaan kaikki saivat läpyskän kouraansa. Nuoret siirtyivät sen jälkeen jäälle ajokokeeseen. Paikalla oli neljä kuskia. Jompella oli pienin numero ja hän pääsi tuleen ensimmäisenä. Auton valutus lipun perässä ja taskuperuutus sujuivat hienosti ja mies pääsi tutustumaan varsinaiseen rataan.


Corolla vie letkaa ja Jomppe turvallisen matkan päässä.

Kun kaikki olivat onnistuneesti tehneet ajokokeet, päästiin yhteislähtöjen kimppuun. Ensimmäisessä Jomppe onnistui hyvin ja kun muut arastelivat lähtönsä kanssa, eroa syntyi hetkessä pari autonmittaa. Mutta kun tarkoituksena oli vain saada tutkinto taskuun, mies ryhtyi himmailemaan lähtösuoran aikana. Niin GT-Corolla painoi ensimmäisenä rataa kiertämään ja tutustumaan tutkinnon järjestäjien asettamiin kompiin. Jompelle näytettiinkin heti alkuun tekniikkalippua ja hän lipui hiljalleen varikolle.

Toisessa lähdössä Jompella oli hieman liikaa kierroksia ja mies jäi sudittelemaan. Samainen Corolla painalsi tukka putkella kärkeen ja Jomppe peesiin. Nämä kaksi painalsivat kärjessä ja ehtivät kolmen kierroksen aikana ottaa jopa kiinni viimeisenä ajelleen Volsun.

Onnistuneiden yhteislähtöjen jälkeen oli selvää, että kaikille napsahti kortti. Toisena uuraislaisena Kivelän Jukka ajoi Kivelän Repeltä lainatulla Asconalla. Viime talvena samaisessa tutkinnossa Virtasen Toni hajotti Asconan motin perusteellisesti, joten Jukka otti ajon niin varman päälle kuin mahdollista.

Sittenpä päivä oli onnistuneesti pulkassa. Tuoreet kortit taskussa Fiat kärrylle ja takaisin Uuraisille.


"Täältäkö niitä kortteja saa?"