HUNTERS RACING TEAM

 

Volvo 142 DL

Haettaessa kesällä 2003 Jussille keltainen 242-Volvo, tämä yksilö kiinnitti huomion. Vaikka konehuoneesta puuttui joitain hilppeitä, pyörivä kone ja siistit ulkokuoret takasivat sen, että autoa kysäistiin sen omistajalta. Homma saatiinkin niputettua kätevästi samaan kauppaan keltaisen kanssa. Haku sovittiin myöhemmälle syksyyn, samalla kertaa ei lähdetty kahta autoa tuomaan.

Lopulta innostus auton hakemiseen kasvoi niin suureksi, että ryhdyttiin toimiin. Mukaan lähti Make, joka maasturillaan nykäisi auton pois kuopastaan. Hakureissu sinällään oli varsin legendaarinen, auton ympärille kun oli tullut hevosaitaus ja elikot tuntuivat olevan varsin kiinnostuneita miesten touhuista.

Kovin suurta tulevaisuutta Volvo ei Karikkorinteellä saanut, autosta irrotettiin ratti sekä 15" renkaat ja loppuosa jouti myyntiin. Muutaman vähemmän totisen kyselyn jälkeen Äänekoskelta tulivat hakijat. Auton tekniikka meni putkirunkoisen härvelin rakennusosiksi ja muullekin korille tuntui löytyvän käyttöä.

Tapahtuipa myyntiprosessissa semmoinenkin ihme, että tontilla kävi ostajaehdokas joka ei lopulta ostanut mitään. Aiemmin on paikalla käynyt vain yksi samanlainen porukka, jotka eivät kelpuuttaneet silloista Escortia. He tosin sitten ostivat siitä edestä 128-Fiatin, joka löytyi tallista.