HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Yyteriin

Reissun päällä:
Herra Y
Mrs. Tiikeri
Mr. Riiviö
Mr. Pop

Auto: Volvo 940

6.6. lauantai Noormarkku: Jos olet matkalla otsikon kohteeseen keskisestä Suomesta, niin jätä Porin keskusta väliin, käänny Noormarkusta tielle 2701 ja aja rannalle pohjoisen kautta. Kaikki on komeampaa siten. Näet jopa meren.

Joo, tuo on se sama Volvo kuin joissain aiemmissa raporteissa. Vaikea sanoa paljonko on tullut kilometrejä, kun menossa on kolmas mittaristo. Minun aikana. Vanha taksi.

6.6.. lauantai Pori (Yyteri): First things first. Yyteri Resort & Camping on osa Suomi Campingin ketjua. Eli tämä on juuri se camping-alue, joka tulee Yyteröinnistä mieleen.

Koska sai parin peruuntuneen matkan lennoista voucherit, niin oli varaa ottaa oikein saunallinen 4hh mökki. 123e /yö.

6.6. lauantai Pori (Yyteri): Mutta annetaan hiekan vielä odottaa. Autenttinen thairuoka houkutteli enemmän.

Kävipä joskus niin, että Isanista tuli viime vuoden lopulla kokki vuodeksi Suomeen tekemään sitä aitoa ja oikeaa thai(isan)ruokaa ja tienaamaan vähän eläkerahoja. Mutta sitten tuli COVID, meni ravintola kiinni ja jamppa jäi limboon jossa tuet olivat pienet ja vapaa-aikaa turhan paljon. Eikä kotiin perheen luo tarvitse edes haaveilla pääsevänsä.

Tuohon tilanteeseen pieni irtiotto arjesta meren rannalla voisi tehdä terää. Joten otettiin jamppa kyytiin ja näytettiin, että Suomessakin on meri ja ranta samassa yhteydessä. Vastavuoroisesti sai nauttia koko reissun ajan varsin hyvistä sapuskoista. Kovasti olisin halunnut maksaa valtaosan ruokatarvikkeista, mutta se ei kuulemma ollut mahdollista.

Mama-nuudeleista saa tuunaamalla todella hyviä. Aina voi oppia uutta. Kuvassa on kuitenkin thai suki, eli thaimaalainen versio hot potista.

6.6. lauantai Pori (Yyteri): Mutta sitten. Täällä on vielä vähän hiljaista, mutta kyllä se tästä lähtee.

Yyteri Maraton loppui hetki aiemmin ja ihmiset lähtivät takaisin sosiaalidistantoitumaan. Se sopi meille oikein hyvin. Koko viikonlopuksi oli vielä luvattu sadetta, joten rannalla sai olla melko rauhassa. Se sopi meille oikein hyvin.

Olisi tietysti voinut osallistua maratonille, mutta sitä ei kuulemma saanut suorittaa alasti, joten se jäi sitten. Jospa ensi vuonna olisi jälleen Nakukymppi.

6.6. lauantai Pori (Yyteri): Tämä on hyvä idea. Mobiili tuhkakuppi.

Osa tupakoitsijoista tajunnee olla polttamatta rannalla. Ne jotka eivät tajua, polttavat siellä riippumatta kieltotaulujen määrästä. Joten puollan tätä muovituotetta. Ja jos tämänkin jälkeen joku heittelee natsoja dyyneille, niin joutaa tulla haudatuksi sen tumppinsa alle.

Joku pekkapuska tosin varmaan itkee, että tämä keksintö houkuttelee ihmisiä polttamaan enemmän. Söpöä naiiviutta.

7.6. sunnuntai Pori (Yyteri): Ja sitten sunnuntaihin. Yöllä alueen yli pyyhkäisi kevätmyrsky. Tosin se ei ollut virallisesti myrsky, vaan toistuvia yksittäisiä myrskypuuskia. Aha.

Noh, surffareita lukuun ottamatta voimakkaat tuulet pitivät muut ihmiset toisaalla. Se sopi meille oikein hyvin.

Ja miksi kuvassa on auto? Noh, aamukahvia juodessa tuli katsottua, kun lokki pöllähti Volvon katolle, katsoi mökkiin päin ja p***ansi. Pasilan sanoin, v***u mikä eläin. Madventuresin lanseeraama 'fuck the animals' olisi hieno järjestö. Paitsi, jos se tarkoittaa lammasfarmareita ja MAGA-porukkaa.

7.6. sunnuntai Pori (Uniluoto): Paikallisen pienvenesataman aallonmurtaja oli oikein mainio paikka. Jopa mainitsemisen arvoinen.

7.6. sunnuntai Pori (Uniluoto): Siinä olisi ehkä yksi maailman TOP-50 baareja. Harmi kyllä suljettiin 90-luvulla.

60- ja 70-luvuilla täällä oli kuulemma kova meno. Tyttöhommat olivat viereisessä hotellissa, mutta täällä kait sai turpaansa ihan pyytämättäkin. Lisäknoppina vielä, että Neumann vietiin 15-vuotiaana tähän baariin, kun hän oli lähdössä neljäksi vuodeksi maailman merille. Silloin nimi oli vielä alkuperäinen Unton Baari.

"Se oli hurja paikka."
- Neumann

7.6. sunnuntai Pori (Uniluoto): Mutta on täällä edelleen riittävän hyvä ehdokas Meri-Porin KPB:ksi. Yhdet joutui ottamaan.

Olisin ostanut baarin T-paidan, kun sellaista seinällä mainostettiin, mutta ne olivat loppu. Kaikki koot. Muutenkin baarin henki oikein huokui kaurismäkeläistä ilmaisua. Tai maustetyttömäistä, ellei jonnet muista. Kannattaa käydä.

7.6. sunnuntai Pori (Kallo): Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs rannalle, jotta saa trooppisia kuvia.

Vai liekkö kuva edes on Porista? Mistä tiedät?

"Trust no one."
- The X-Files

7.6. sunnuntai Pori (Kallo): Tie majakalle menee tuossa noin kymmenen metriä selän takana. Mutta ei anneta sen haitata, koska juuri tähän kohdalle ei taida juuri kukaan pysähtyä. Tosin oltiin vain useampi tunti, joten otantaa on vain sen verran.

Jotenkin Porissa Karhu osuu aivolohkoon. Vaikka sitä ei enää aikoihin ole täällä enää tehty.

Historialuento: Porin panimotoiminta alkoi 1854. Sen jälkeen samoissa tiloissa toimi useamman niminen yhtiö, mutta kun Karhu-olut lanseerattiin 1929, nimi oli Porin Oluttehdas. Se myytiin lopulta 1972 Sinebrychoffille ja kuten näissä oikeistopopulistien märissä päiväunissa käy, niin isompi toimija lopetti tehtaan toiminnan 2009.

Nykyisellään vanhan panimon sähkölaitosrakennuksessa toimii kuitenkin Panimoravintola Beer Hunter'sin panimo.

Ei täällä lie olisi kuitenkaan viihtynyt tuntitolkulla, ellei junnu olisi halunnut kalastaa. Mutta se on tervettä ulkoilua, paitsi tietysti kaloille. Eli mielellään luovutti hyvin palvelleen kaluston seuraavalle sukupolvelle käyttöön. Nyt lähti kolmas sukupolvi.

Laitteisto on muuten Daiwa Apollo ja Daiwa 160x. Jos jotakuta kiinnostaa. Siima on valitettavasti tuore ja valitettavasti jenkkiläinen, eli Berkley Trilene. Jos jotakuta kiinnostaa.

8.6. maanantai Pori (Yyteri): Seuraavaan aamuun. Piti vielä käydä tarkastamassa olisiko Bikini Bar tänään auki. Ei ollut.

Olen joskus ennenkin ollut Bikini Barissa. Vai oliko se Bodega Bar. Mutta kuitenkin. Siellä oli transneiti tarjoilemassa ja osa muusta henkilökunnasta tuli suorastaan syliin.

Porin Bikinissä ei ollut sitä vaaraa. Sen verran on vielä eroa isoon maailmaan. Ehkä se siitä vielä lähtee.

8.6. maanantai Kankaanpää: Korpelan tehtaanmyymälä.

Myymälän vetäjäpariskunnalle propsit. Ja kiitos possun paloista. Taas saatiin lahjuksia osittain sen takia, että näitä raportteja on lyöty eetteriin.

Perjantaisin on kuulemma thaiteemainen päivä. Kunhan buffetit koronan jäljiltä ovat taas luvallisia.

8.6. maanantai Jyväskylä: Nyyh.

Taas joutui luopumaan jostain, joihin on syntynyt miltei ystävyyssuhde. Näillä käytiin Afrikassa aikoinaan. Mutta kun pikaliima tahi ruuvit eivät enää auta, niin jotain on keksittävä. Ja minimalismi kuulostaa paremmalta kuin hamstraaminen.