HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Vientianeen

Reissun päällä:
Herra Y
Mrs. Tiikeri
Mr. Riiviö

22.7. perjantai Hua Hin: Löytyy täältä jotain mielenkiintoista nähtävää. Vaikka Hiltonin katveessa ollaankin.

Historialuento: Hua Hin on Thaimaan vanhimpia, ellei vanhin, rantalomakohde. 1900-luvun alussa kuninkaalliset rakennuttivat tänne huviloita ja heille tehtiin luonnollisesti myös rautatie. Ensimmäinen turistihotelli rakennettiin ilmeisesti 1921.

Kuningas Phra Bat Somdet Phra Poramintharamaha Prajadhipok Phra Pok Klao Chao Yu Hua syrjäytettiin vallasta 1932 hänen ollessaan lomailemassa Hua Hinissa. Me tunnemme hänet paremmin nimellä Rama VII.

11.8.2016 klo 22 jälkeen Hua Hinin kaupunkialueella räjähti kaksi pommia. Yksi kuoli ja 23 loukkaantui, joukossa 12 turistia. Seuraavana aamuna räjähti kaksi pommia lisää, yksi kuoli ja neljä haavoittui. Lisäksi pommeja räjähti Surat Thanissa, Phuketissa ja Trangissa. Neljä kuoli. Kukaan ei ottanut vastuuta iskuista.

Yhden yön majoituksella ihan kiva kaupunki. Niin kuin kaikki maailman kaupungit.

22.7. perjantai Hua Hin: Ja onhan täällä Pizza Enrico.

Hihihii, lapsettaa.

Mutta ei sillein seksiturismimielessä.

22.7. perjantai Hua Hin: JPN eli Jedpeenong Hotel, 3hh 25e /yö. Sijainti on loistava rannan ja juna-aseman puolimatkassa. Kävelyetäisyydellä molemmista.

Saattoihan täällä jossain olla huoneeseensa lukittautunut vieras, mutta väittäisin että olimme ainoat asiakkaat. Yöllä ei ollut edes aulapalvelua. Olisi siis voinut mennä rauhassa skinny-dippailemaan. En kuitenkaan kehdannut.

KPB Reggae Bar. On vähän syrjässä, mutta meininki on oikein rentoa. Kuten nimestäkin voi päätellä.

22.7. perjantai Hua Hin: Tosiaan, Thaimaassa marihuana on nyt laillista. Lääkekannabis sallittiin 2018, tänä vuonna myös viihdekäyttö. Tosin hallinto suosittelee kohtuullisuutta. Kohtuullinen ja suositeltava suositus. Kotikasvatus laillista, julkinen sauhuttelu kiellettyä mutta yleistä, kaupallinen kasvattaminen edelleen luvanvaraista.

Hua Hinin pääkadulla oli kuvan vaunu, jossa myytiin kannabislimsaa ja jointteja. Poliisiasema on muutaman sadan metrin päässä. Alempi kuva on Seven-Elevenistä. Eli homma on ihan oikeasti laillista. Eli Thaimaa on kerrankin edelläkävijä.

Käytiin jututtamassa kioskin pitäjää. Hyvin mukava ja mahdollisen markkinaraon haistanut nuori mies. Löytyi esitteet ja jokaisen jointin kohdalta löytyi pitoisuudet. Ei tarvitse ostaa ganjaa säkissä tahi Latviassa hikipajassa kyhättyä.

Yksi jointti maksoi 30-35 dollaria. Ei ole halpaa. Eikä ollut kahvia. Sen olisi voinut kannatusmielessä ostaa.

Ei toimi Suomessa, sanoo päiviräsäset, persut ja muu idioottiosasto. No, kerta halutaan virtauttaa rahat valtion sijasta rikollisjärjestöille ja turismirahat muualle niin mikäs siinä. Puhumattakaan mahdollisuuksista maataloudelle.

Eikä Thaimaakaan tätä todennäköisesti pelkästä hyvyydestä vapauttanut. Amfetamiiniongelma on lähtemässä lapasesta, turismi pitäisi saada nopeasti takaisin ennalleen ja vankilat pullistelevat vankeja. Mutta silti. Pisteet Thaimaalle.

Tosin toivottavasti hoitavat asian paremmin kuin useimmat jo aiemmin laillistaneet maat eivätkä mene korporaatioiden ja ison rahan talutusnuorassa. Pienviljelijän pitäisi aina olla voittaja. Siten ihmiskunta on selvinnyt tänne asti.

23.7. lauantai Ratchaburi: Minun mielestäni junassa pitää halutessaan voida olla luu ulkona. Se onnistuu, kun matkaa kolmannessa luokassa ilman ilmastointia. Tosin kannattaa välillä varoa kasveja ja muita teräviä esineitä.

Matka-aika 4-5 tuntia, lippu reilun euron. Samalla rahalla sai vähän rikki olevan vaunun. Olisiko joku ganjapäissään hakannut?

Porttiteoria on myös totta, eikö vain?

Inforuutu: Porttiteorian kehitti Harry J. Anslinger 50-luvulla. Se on täyttä paskaa. Myöskään kannabiksen yhteydestä väkivaltaisuuteen ei ole mitään todisteita.

Ei sinun ole pakko kokeilla huumaavia aineita. Se on sinun oma asiasi. Mutta anna muiden kokeilla, jos he niin haluavat tehdä. V***ako se sulle kuuluu.

Ja kuten aina: legalize now!

23.7. lauantai Bangkok: A-Place Suvarnabhumi. Idyllinen tienoo merikonttien varjossa. 2hh lisäsängyllä 12e /yö. Ei ilmaista shuttlea. Tällä hinnalla ei haittaa. Ei myöskään aamiaista. Tällä hinnalla ei haittaa.

Näillä nurkilla on paljon työperäisiä siirtolaisia Isanista. Se näkyy etenkin ravintolapuolella. Eli laabia ja pla paoa löytyy. Nam.

23.7. lauantai Bangkok: Viimeinkin Bangkokista, Kingkaew Roadilta löytyi uusi KPB. Nimetön, kuten se edellinenkin vietnamilaisten pitämä karaokemesta.

Tarjolla kaksi juomaa, molemmat halpaan riisiviinaan tehtyjä lääkejuomia. Yllättävän hyviä, ei mitään käryä mitä ainesosia siellä oli mutta joskus kannattaa luottaa tarjoilijaan. Toinen maistui vähän sateisen päivän jälkeiseltä kirsikalta ja toinen ei. Shotti 40 senttiä /kpl. Tässä olisi mennyt koko ilta.

Thaimaassa oman alkoholin tekeminen on kiellettyä. Mutta minun tulkintani mukaan tässä vain sotketaan viinan sekaan kasvien juuria ja vastaavia eli homma on laillista. Sama kuin Suomessa teet Taksi Vodkasta itse lakua tai fisua.

Itse tehty lakufisu on myös lääke. Auttaa lähinnä v***tukseen.

24.7. sunnuntai Bangkok: Junnun viimeisen reissuaamun aamiainen: juustonakkeja, pikanuudeleita, tuoppi ja lentokoneesta puffattu haarukka.

Mitä luulette, kummasta jää suurempi muistijälki? Tästä vai bulkkihotellin bulkkiaamiaisesta?

24.7. sunnuntai Iranin ilmatilassa: 11h 40min on aika tuskaa. Mutta onni on hyvät jalkatilat hätäuloskäynnin lähistöllä. Ei maksettu extraa. Ei kuulu tapoihin. Onni oli myös ihan ok leffavalikoima. Irkkuleffa Sea Fever löytyi. Ei se ihmeellinen ollut, muuten kuin että on pienen budjetin elokuva näihin kuvioihin.

Seuraavalla penkkirivillä pariskunta oli ennakkotilannut kosherateriat. Siitä rupesin miettimään, että uskonto joka rajoittaa sinun syömistäsi on aika v***n tyhmä uskonto.

Inforuutu: juutalaisuus kieltää mm. possun, jäniksen, kaikki märehtimättömät sorkattomat eläimet, kaikki tassulliset eläimet, matelijat, sammakkoeläimet, selkärankaisia eläimiä syövät petolinnut, miltei kaikki hyönteiset sekä alle kolmivuotiaiden puiden hedelmät. Islam kieltää mm. possun, maassa kulkevat pikkueläimet, petoeläimet joilla on kulma- tai syöksyhampaat, krokotiilin sekä linnut jotka saalistavat kynsillään. Lisäksi muslimi ei saa syödä maata. Lisäksi halal-teurastaminen on ihan p***eestä.

Raamattu kieltää mm. possun, äyriäiset, hyönteiset ja haaskalinnut. Kristinusko on tosin ottanut tähän rennomman linjauksen eli kaikki kristityt ovat syntisiä ja joutuvat helvettiin. Hindulaisuus kieltää syömästä lihaa, koska se on voinut olla edellisessä elämässä joku vanha tuttu. Mormonit eivät juo teetä ja jainalaiset eivät syö viipaloituja sitruunoita.

Buddhalaisuus suosittelee kasvisruokia.

Fiksulta kuulostaa. Mutta jos haluat elää taruolennon ohjeiden mukaan, niin minä en ole mikään auktoriteetti sanomaan toisin. Varaan vain oikeuden naureskella asialle. Paitsi jos olet kasvissyöjä niin se on aina hyvä asia, oli syy sitten oma terveytesi, ilmastonmuutos tai uskonto. Mutta pliis, älä kerro siitä kaikille.

Ja aina joskus miekin kaipaan elämää, jossa joku pyhä auktoriteetti/evankelista/Joukahainen kertoisi miten hommat tulee hoitaa. Henkilökohtaisen vastuun tekemistään päätöksistä voisi siirtää kätevästi toisaalle. Ehkä elämä on silloin helpompaa. Mutta kun miulle siunaantui jostain järkeä. Järki ja uskonto ei blendaa.

--

Ja hei, Finski oli ajoissa. Jos lasketaan siitä, kun renkaat otti maahan. Kaikki ei taida laskea.

25.7. maanantai Uurainen: Tuliaisista unohtui Tobleronet. Jälleen kerran. Duriansuklaata sen sijaan oli.

Oikealta lukien karhuviinaa, jota sai Vientianen suurimmasta kauppaketjusta Big C:stä. Yhteneväisyys vanhan ajan limsapulloihin on varsin suuri, tällä kannattaa juksata junnuja. Sitten kaksi pulloa omasta mielestäni parasta laoviskiä eli Tiger Whiskyä. Suosittelen kokeilemaan jos joskus saatte mahdollisuuden. Ja lopuksi käsintehtyä riisiviskiä Luang Prabangista. Sanoisin, että parasta lao-laoa mitä olen maistanut. Ei se silti hyvää ole.

En nyt muista paljonko alkoholia sai maahantuoda, mutta onneksi kaikki tullimiehet olivat nukkumassa. Tai liekö heillä on rekryongelmia. Joka tapauksessa tullin nukkuminen on hyvä meille.

1000 tablettia parasetamolia 6 euroa. Miksiköhän lääkkeiden kuljettaminen Eurooppaan päin on niin luvatonta? Pitäisikö ihmiskunnan hyvinvoinnin kannalta lääketehtaiden olla yleishyödyllisiä toimijoita eikä kapitalistisia hirviöitä? Just askin'.

Juuri tämän lääkkeen tuominen ei tosin ole luvatonta, d-merkintä löytyy Fimean listoilta. Bitchees. Ja jos jossain kohtaa oma tulkintani menikin pieleen, niin paketinhan minä vain toin, en sisältöä.

25.7. maanantai Uurainen: Tämä on Kiinassa tehty hyttyssavu, jota ei saa myydä Thaimaassa puhumattakaan Euroopasta. Mutta Laosissa saa.

On hyvin potenttia tavaraa. Itikat häviää koko tontilta eivätkä palaa välittömästi savun hälvettyä. Itse asiassa pysyvät piilossa tai kuolleina hollin aikaa sen jälkeen.

On varmasti myrkyllistä.

50 pakettia maksoi vajaan 20 euroa. Osa matkalaukuista ylitti Finnairin salliman 23 kilon rajan, joten heitin muutaman näistä käsimatkatavaroihin. Olin hyvin varma, että turvatarkastuksessa ottavat nämä pois. Olin väärässä.

Kunhan ei juomapullo ole yli desiä, niin kaikki muu kelpaa. Lisäksi junnu odotti kovasti sitä pyörivää läpivalaisukonetta, mutta se oli huollossa. Höh. Tekisi mieli ensi kerralla viedä kokeeksi pommi Suvarnabhumille. Ihan kuin The Onion.

--

Reissun aikana ja sen jälkeen Qatar Airways koitti huijata koronavouchereilla. Kolmen viikon puhelinrumban jälkeen piti ottaa Travellink apuun. Paskavaltion yhtiölle siis pelkkää pahaa. Toivottavasti öljy loppuu mahdollisimman pian, niin päästään soveltamaan sikäläisiä ihmisoikeuksia myös valtaapitäviin.

--

Ja ihan vain siltä varalta, että elämme vain kerran: muista pitää myös hauskaa. Mahdollisesti tulevaisuuden Keski-Maassa kerrotaan legendoja sinusta. Mutta ellei, niin pidä silti hauskaa. Ellei se ole elämän perimmäinen tarkoitus, niin en tiedä mikä on.

Epikurolaisuuteen kannattaa myös tutustua siinä sivussa.

Edellinen