HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Addisiin

Reissun päällä:
Herra X
Herra Y

"I can't sit still. That's why I'm very difficult in a relationship. Men get jealous of me travelling - they don't understand that just because I disappear on my own doesn't mean I'm going to shag someone else."
-Rhona Mitra

13.3. keskiviikko Jyväskylä: Miksi?

Noh, koska en voi edelleenkään kutsua Rhona Mitraa sanalla vaimo (harmi), omia penskoja ei ole (luojan kiitos) ja joulu on pelkkä yliarvostettu markkinajuhla (lause joka todistaa että olet liian vanha), niin miksi ei voisi vietellä joulua jossain ihan muualla? Karibia ja Nepal oli ensin mielessä, mutta jostain aivojen sivuraiteilta tuli visio Afrikasta. Vähän pelottava ja enemmän kuin vähän kiehtova ajatus.

Heti alkuun tuli pari yllätystä. Ensinnäkin vastoin ennakkokäsityksiä Afrikka ei ole vain yksi iso maapläntti, vaan siellä on useampia eri valtioita joilla on valtavia kulttuurisia eroja. Toisekseen toisin kuin Afrikan tähdessä, tosielämässä mantereen valloittamisen voi aloittaa useammasta kuin kahdesta paikasta.

Vaihtoehtoja oli siis aivan liikaa. Ensimmäiset puoli vuotta työnimenä oli Ghana. Valikoimassa oli myös Seychellit, Senegal, Togo ja Sambia. Vähän myös Somalia ja Liberia, muttei sillain tosissaan. Ja kyllä, Tansania ja Kenia eivät olleet listalla. Kilimanjarolle ei riitä kunto ja Nairobbery ei vain kiehtonut.

Mutta miksei Etiopia? Niin, miksipä ei. Maa on sentään rastafarien taivas, joten se saa luvan kelvata meillekin. Lisäksi kaikki maat joista saa olutta ovat käymisen arvoisia. Ja täällä pääsee kuumille treffeille Lucyn kanssa.

Kun vaihe 1 (kohde) oli ohi, niin edessä oli vaihe 2 (miten sinne pääsee erittäin halvalla). Hesasta olisi päässyt lentokenttäyö-mallisella vaihdolla Istanbulin kautta. Lentokenttäyö on hauska, Istanbul ei, joten ei kiitos. Tukholmasta olisi päässyt Kairon kautta käytännössä suoralla lennolla, joka oli jo vähän parempi. Nappastiin sitten kuitenkin Lufthansan iltapäivälento Frankfurtiin, josta seuraavana iltana Ethiopian Airlinesilla Addisiin.

Inforuutu: EA:n edellinen lentoturma tapahtui 2010, kun Boeing 737 syöksyi Välimereen Libanonin edustalla (lento 409, 90 kuollutta). Edellinen konekaappari on niinkin kaukaa kuin vuodelta '96 (lento 961, 125 kuollutta). Kerron nämä nyt tässä, koska lentoyhtiön nimi toi nämä asiat kuitenkin mieleesi... you racist bastard.

Tässä matkasuunnitelmassa tuli bonarina yksi yö Saksanmaalla. Frankfurtin yökeskus on Bahnhofsviertel, jossa on myös yksi maailman tunnetuimmista red light districteistä. Voi harmi.

13.7. lauantai Jyväskylä: Koska tonnin lentobudjetista jäi jäljelle miltei puolet, niin oli helppo panostaa varusteisiin. Rinkka 55e (Clas Ohlson) ja makuupussi 13e (Hong Kong). Siihen päälle passi, hammasharja, kalsareita, White Horse Breweryn T-paita ja paljon voittajafiilistä. Lääkityskin on tällä hetkellä meikäläisellä todella kohdillaan.

Inforuutu: pahoinvointi, oksentelu, huimaus, päänsärky, vapina, kouristukset, uneliaisuus, unettomuus, ruokahaluttomuus, psyykkiset häiriöt (mm. ahdistuneisuus, mielialan vaihtelut, paniikkihäiriöt, hallusinaatiot, psykoottiset & paranoidiset reaktiot), näköhäiriöt, tasapainohäiriöt, verenkiertohäiriöt, matala verenpaine, epäsäännöllinen pulssi, maksavaivat, punasolujen esiasteiden muodostumishäiriö, nokkosrokko, hiustenlähtö, rintakipu, turvotus, uupumus jne. Itsemurha-ajatuksia on raportoitu harvoin.

Yllä oleva lista on malarialääkityksen mahdollisia sivuvaikutuksia. Mutta ei hätää, koska eihän kukaan lue lääkkeiden pakkausselosteita. Tämän lisäksi reissun päälle Imodium-paketti ja antibioottikuuri, niin sillä mennään jo pitkälle.

Ja tiesittekö, että Etiopia on yksi maailman köyhimpiä maita? Ihan oikeasti siis. Sen takia sairaaloissa saatetaan käyttää neulat/piikit useampaan kertaan. Näille nyyttikesteille kannattanee siis ottaa omat piikit mukaan. Apteekkaritar ei tosin tainnut uskoa, kun kerroin tarvitsevani niitä lomamatkaa varten. Toivotti kuitenkin onnea tullin kanssa. Kiva kuulla.

Jos lääkäriltä kysyy, niin kaikkea muutakin kivaa olisi ostettava. Tosin ne poloiset ovat niin pahasti lääketeollisuuden tossun alla, että kaikkeen sanomaansa kannattaa käyttää lähdekritiikkiä. Pirun hyvä tulonlähdehän rokotteetkin ovat: Japanin aivokuume, rokotteen hinta 180e, jep jep.

Keltakuumerokote oli kuitenkin WHO:n mielivallan takia vähän niin kuin pakko ottaa. Ja on se muutenkin kai ihan aiheellinen. Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen Matkailijoiden rokotusvastaanotolta sai oikeinkin asiantuntevaa palvelua, ei sillä.

(terveydenhuolto voisi panostaa näihin nimihirviöihin, toim. huom.)

13.12. perjantai Vantaa: Tämä ei ole Finnairin maksama mainos. Tämä vain on ainoa kuva lentokoneesta, joka kovalevyltä löytyi. Tiimikaverin palaneesta jalasta oli kymmenkertainen määrä kuvia. Sitä on taas keskitytty olennaiseen.

Mutta joo. Life's too short not to go, so I gotta go. Tunnelmaan sopiva veisu soimaan, arskat silmille ja menoksi. TIA (tässä pitää tietää Blood Diamond).

PS. Tätä ei saisi kirjoittaa, mutta neiti Vilukissa käski viedä terveisiä Starvin' Marvinille. You racist bastard!

Seuraava