HUNTERS RACING TEAM

 

Road Trip: Sigulda-Šiaulių

Reissun päällä:
Herra W
Herra Y
Mr. Hyaena

Aito road trip on elämän suola.

Edellisellä Baltian kierroksella jäi pari mestaa kokematta. Nyt aika oli kypsä sen vihreen korjaamiseksi. Ja aika useana keväänä tiimi on jotain reissuntynkää värkännyt. Tämä oli jälleen kerran hyvä tekosyy.

Disclaimer: Samantapaisia reissuja on toki ollut tarjolla myös syksyisin. Ja talvisin. Ja siihen päälle kun heittää joulun seutuun Kanarian-reissun, niin edellisvuoden aikana tienatut lomat onkin taas enemmän kuin käytetty.

Yksittäinen lehmä tuo aina lisäarvoa hyväänkin reissuun. Ja reissurapsaan.

19.5. torstai Jyväskylä: Reissua edeltävänä iltana on hyvä hetki laittaa auton varustus kuosiin. Voisihan sen tietty tehdä aiemminkin, mutta sehän osoittaisi suunnitelmallisuutta. Pois semmoinen meistä. Hus ja paha katse.

Kuvassa on kaksi pyöräkiilaa. Siinä määrin hand made -tuotteita, että puuppolalaisesta näreestä teetetty ensin kenttäsahalla nelosneloseksi ja jatkojalostettu ihan ite tikkisahalla. Vähänkö tulee miehinen olo. Ja mikä parasta, jos poliisi kysyy niin nämä on CE-hyväksytty. Ihan ite kirjoitin tussilla kylkeen.

Lisäksi kun autosta löytyy green card, sammutin, ea-laukku ja kaiken maailman heijastinliivit sekä varoituskolmiot, niin Baltian poliisi tykkää. Saatoimme myös unohtaa jotain, joten kannattaa tsekata vielä netistä.

Latviassa on muuten vekkuli sääntö: jos ajokokemusta on alle 2 vuotta, niin promilleraja on 0.2. Meillä muilla samainen raja on 0.5. Mutta tällähän ei ole väliä, koska liikenteessä aina nollatoleranssilla. Eiks je?

Tuohon ristiin palaamme vielä myöhemmin. Se ei ole pakollinen varuste. Tosin Via Baltican liikennekulttuurin tuntien ei liene ihan turhakaan kapistus.

19.5. perjantai Jyväskylä: Sitten liikkeelle. Jyväskylästä Helsinkiin 275 km.

Päästiin ghettolähiön parkkipaikalla liikkumaan tasan kaksi metriä, ennen kuin sinivalo välähti. Tämähän alkoi lupaavasti. Vaan onhan se hyvä tarkistaa kaikki heti alussa. Ellei se nuorempi konstaapeli olisi ollut niin takakireän oloinen, niin olisi voinut pahoitella ettei mitään laitonta löytynyt. Sai kuitenkin kerrankin pidettyä turpansa tukossa. Laatokka-geeneillä se ei ole niin helppoa.

Mankassa soi juuri sillä hetkellä Hayseed Dixien 'Marijuana'. Ihan vahingossa. Poliisi ei kommentoinut.

20.5. perjantai Itämeri: Eckerö Line, meno-paluu ilman hyttiä kustanti 53e /hlö. Lisäksi autopaikasta piti maksaa 48e. Sekään ei ollut hyttipaikka.

Tallinkin kuutamovuoroilla olisi päässyt euron halvemmalla, mutta ko. lafka ei ole mieluisa vaihtoehto (ks. taannoinen raportti). Ihmisten aikatauluilla Eckerö oli halvin; Viking oli muutaman kympin kalliimpi ja Tallink lähemmäs satasen.

20.5. perjantai Viljandi: Tallinnasta Siguldaan 328 km.

Tiellä svengaava hirvi yritti antaa kuskille pusun. Tuulilasin läpi. Ei kuitenkaan ihan osunut. Ei muuta raportoitavaa.

20.5. perjantai keskellä ei-mitään: Baltian ensikertalainen katsoi hetken ajan eteensä tuotua annosta ja varmisti vierustovereiltaan: "Tämmöisiäkö nämä burgeriateriat on Baltiassa?". Matkatoveri hymyili ymmärtäväisesti ja totesi lakoonisesti "On niitä huonompiakin".

20.5. perjantai Sigulda: Kolmestaan matkustaessa majoitus on aina oma juttunsa, mutta ihan hyvin nämä tälläkin kertaa järkkääntyi.

Guesthouse Marigolds, yläkertastudio 45e /yö. Sauna oli kiva ylläri. Vielä kivempi olisi ollut, jos Harvian kiuas olisi toiminut. Ulko-ovi oli myös aamulla vähän turhan jumissa. Silti hyvinkin suositeltava majoitus hintaansa nähden. Keskusta on puolen kilsan päässä.

21.5. lauantai Sigulda: Vuorokauden levottomuuden jälkeen olisi maistunut pidempikin lepo. Mutta kun kello soi, niin on pakko suoriutua. Joten Lea Lavenit soimaan ja kokka kohti Liettuaa.

Tosin sitä ennen piti tarkistaa Siguldan tarjonta. Paikallinen hawaii oli parempaa keskitasoa. Pohja jäi aika pahasti yläpuolisen osan varjoon.

KPB:ta ei ole. Kasinobisse 2.40e.

21.5. lauantai Sigulda: Baltian suurin luola Gūtmaņa ala, "Gutman's Cave", ei ollut järin suuri. Tai sanotaanko niin, että joissain paikoissa tätä ei kehdattaisi esitellä nähtävyytenä. Paikkana on toki erittäin hieno.

Luolassa voi käydä ilmaiseksi, mutta jos haluaa auton siihen lähelle niin infokeskuksen parkki maksaa 2.50e. Matkaa keskustasta vajaa kaksi kilsaa, joten kävely on suositeltava kulkumuoto. Ellei ole kiire.

21.5. lauantai Sigulda: Elämän lanka. Tai siis vaijeri.

Gauja valley cable car vie paikallisen Gauja-joen yli, 12e meno-paluu. Elokuvissa näissä tapahtuu aina jotain jännää, mutta nyt ei mitään. Ei ollut edes sitä perinteistä luukkua, josta olisi päässyt katolle. Höh.

Korkeanpaikankammoiselle menee silti kertaelämyksenä. Viikonloppuiltaisin järjestävät benji-hyppyjä samaisesta kopista. En uskalla edes ajatella.

21.5. lauantai Sigulda: Tällä kertaa rattikelkkarata oli toiminnassa (ks. taannoinen raportti). Turistina pääsee tosin vain kyytiin, joka voi tarkemmin ajatellen olla ihan hyvä juttu.

Summer bob kustantaa 10e /jamppa, lysti kestää noin minuutin, huippunopeudeksi lupaavat 80 km/h. Hunters suosittelee.

21.5. lauantai Jelgava: Siguldasta Siauliaihin 185 km.

Semmoinen mielikuva on, että jollain huoltamolla jonotin samaan vessaan häihinsä menossa olleen morsiamen kanssa. Kaunis ihminen.

Ja haikaroita oli myös siellä täällä. Ne eivät tuoneet vauvoja. Ihan hyvä, sillä autossa ei olisi ollut tilaa vauvalle eikä aborttikaan ole vaihtoehto.

21.5. lauantai Šiaulių: Ei taaskaan päässyt futispeliin. A Lyga ja I Lyga eivät tarjonneet tänä viikonloppuna pelejä lähialueilla. II Lyga tarjosi, mutta molemmat tarjokkaat alkoivat jo varhain iltapäivällä. Ei toivoakaan keritä paikan päälle siihen mennessä. Hitto.

Naisten lentopallon EM-karsintojen ensimmäinen turnauskin järjestettiin vähän liian kaukana, Alytusissa. Hitto. Naisten lentopallo ei ole niin hieno laji kuin jalkapallo, mutta melkoisen hieno kuitenkin. For the obvious reasons.

Noh, lohdutuskalja auttaa. SPACE_bar tarjoaa näin psykedeeliset näkymät.

21.5. lauantai Šiaulių: Nikka Whisky Distilling Co. Ltd. on japanilainen tislaamo ja 'From The Barrel' on yksi heidän tuotteistaan. Niih, senkin rasistit. Heillä on myös tuote nimeltä Black Nikka. *badabumtsih*

KPB Rock 'n' Roll Pub. Kaupungin ykkösmesta, ainakin nuorten keskuudessa. Bisse 1.5e, shotit 2-3e. Ruokasuosituksena red hot chili peppers, joka on oikeasti mausteinen jauhelihakeitto.

Saules Miestas -kauppakeskuksen katolla on terassiravinteli, jossa on ihan jees käydä oluella. Siinä se sitten olikin.

Pigi Nakvyne Siauliai, 55 neliön aparttementtos-tyyppinen majoitus 42e /yö. Oikein mainio. Kävelykadulle matkaa vajaa kilsa.

Seuraava