HUNTERS RACING TEAM

 

Matka Sihanoukvilleen

Reissun päällä:
Herra W
Mr. E

6.2. perjantai Trat: Välillä on mukava matkustaa. Ja nyt oli jälleen tarjolla pariskuntamatkailua parhaimmillaan: mamma seikkaili Kanarialla ja tiimiläinen jossain ihan muualla.

Ensimmäisen vuorokauden annoksena lento Bangkokiin, metroskytrain Ek(k)amain bussiasemalle, linkki Tratiin ja yhden yön majoitus kuosiin. Hyvä majoitus, valitettavasti vain jäi nimettömäksi eikä netti tunnu mestaa löytävän.

Trat on kaikkineen ihan ok mesta, mutta jos totta puhutaan niin eihän tänne oikeasti kukaan matkalainen jää paria yötä pidemmäksi aikaa.

7.2. lauantai Pyam: Turvallista matkaa.

Lavataksi odotteli aamulla pihalla ja kuljetti rajalle, v***nmoisella ylihinnalla toki. Puhkiruostunut lavanpohja pelotti aluksi, mutta sitten mieleen tuli levollinen ajatus: jos inkarnaatio on totta, niin tiimiläisille kuolema on vain portti parempaan elämään.

Koh Kong on parempi paikka ylittää raja kuin Poi Pet, ja aamusella myös yllättävän hiljainen. Kannattaa säilyttää jokunen bahti taskussa, koska se on loppupeleissä täällä se varmin valuutta. Siitä sitten ylihintaisella taksilla bussiasemalle, josta ylihintaisella bussilla Sihanoukvilleen.

Bussiasemalta vielä reissun viimeinen ylihinta, kun tuk-tuk kuskasi majapaikkaan. Ensimmäisenä päivänä sitä rahaa menee vaan enemmän, ennen kuin oppii taas maailman tavoille.

7.2. lauantai Sihanoukville: Hanhiparkki. Jos nuo nyt ovat hanhia. Aivan sama.

Jos rannalla joku nevöhööd tulee sanomaan "hello my friend", niin sen kanssa voi huoletta tehdä kauppaa, koska kaverithan eivät kuseta toisiaan. Tällä kertaa löytyi Puman aurinkolasit. Halvalla ja melkeinpä aidot.

Ja jos rannalla tarjoiltava dollarin kalja tuntuu liian kalliilta, niin ilmaisjuomia tarjoavia flyereita voi väärinkäyttää kunhan käy välissä pesemässä leiman pois kädestään. Tosin tiimin buddhalaisjaosto ei tietenkään tee niin.

Otres 1 beachiltä voi vuokrata uudenkarheita vesijettejä. Hinta on suolainen, tehoiltaan rajoitettu malli 55e /30min ja rajoittamaton vieläkin kalliimpi. Onneksi herra W jätti tällä kertaa egon naulakkoon ja otti lievemmän version, sillä aallokossa sekin tuntui riittävän. Noh, pieni vekki leuassa on näissä naamoissa vain komistus. Ja onhan se parempi lentää pää edellä mereen kuin lentää jalat edellä Suomeen.

8.2. sunnuntai Koh Rong: Kerta ollaan hienon maan rannikolla, niin saarelle mieleni tekevi. Pikavene maksaa 24e /menopaluu (köyhille slowboat 14e). Siitä sitten vielä pikavauhtia vene saaren toiselle puolelle (9e /suunta) ja bungalowi Broken Heart Guesthousesta (kallis, 33e /yö).

Sen jälkeen voikin tuudittautua valtaosittain valheelliseen vapaudentunteeseen. Mutta kyllä täällä ihan fiiliksiinkin pääsee; omaa meditointia säestää vain muut majapaikkavieraat ja ajoittainen aggregaatti, ja onhan täällä 7 kilometriä varsin rauhallista biitsiä käytettävissä.

10.2. tiistai Koh Rong: Tyylikästä.

11.2. keskiviikko Koh Rong: Huumevalistusta a.k.a. jos teette näin, niin muistakaa Rikun kuusi sääntöä.

Huomasitteko? Heitin Madventures-viittauksen. Jälleen kerran. Sen voi heittää mihin vain.

Tuossa oli taasen Pasila-viittaus. Ei tämä ole niin vaikeaa, hei!

12.2. torstai Koh Rong: Neljä päivää sluibailua takana.

Hämähäkki kävi morjestamassa yksi päivä. Tai oikeammin sanoen tiimiläinen lähenteli otusta saaren sisäosissa kulkevalla polulla. Hämyli ei sanonut mitään, mutta se oli silti niin pelottava, että piti hakea tupakka ja juoda olut ennen kuin uskalsi tulla takaisin. Hämyli oli sillä välin kyllästynyt ja poistunut. Ja ei, hämyli ei ollut väärinpäin.

Ei muuta raportoitavaa.

edit: Tai no sen verran, että tiimi ei edelleenkään pelkää kuolemaa. Mutta jos saa valita, niin mieluummin sitä siirtyisi seuraavaan vaiheeseen jossain muussa olotilassa kuin darrassa.

edit2: Oletteko muuten koskaan miettineet, että jos 'Päiväni murmelina' -elokuvan hengessä joutuisitte elämään samaa päivää koko ajan uudelleen JA se päivä sattuisi olemaan se teidän elämänne pahin darrapäivä? Tiedän. Pelottava ajatus.

12.2. torstai Koh Rong: Kerran unohdin, enää en unohda. Tässä on raportin pakollinen neiti S -viittaus.

13.2. perjantai Sihanoukville: KPB on Papagayo. Baaripuoli on auki 24h, ravintola vähän miten sattuu, ja yläkerrassa on huoneet joissa majoittua. Elämänpiirin saa siis tiivistettyä hyvin pienelle alueelle, which is nice. Omistaja on porilainen, mutta siitä huolimatta hieno mies. Eli sanokaa Miikalle terveisiä.

Ja oli muuten ensimmäinen paikka, jossa tiimin KPB-toimikunta sai valintansa ansiosta ilmaiset juomat. Kyseessä ei kuitenkaan ollut lahjonta, koska juomat tulivat vasta juhlallisen nimeämisen jälkeen. Tosin ei sillä, etteikö meitä saisi lahjoa. Päinvastoin, se on jopa suotavaa.

Noin kaikkineen Sihanoukville on entinen, nykyinen ja tuleva turistimesta. Hyvä paikka, kunhan muistaa olla toivomatta liikaa autenttisuutta. Ja koska parempaakaan kohtaa ei löytynyt, niin laitetaan tähän: Sihanoukville on aito 4G-mesta (ganja, girls, gambling, good coke). Parit ihan ok kasinot löytyy ja sitä rataa.

Inforuutu: Sihanoukville on nimetty nyttemmin edesmenneen kuningas Norodom Sihanoukin mukaan, joka toimi kuninkaana kahteen eri otteeseen: '41–'55 ja '93–'04. Lisäksi hän oli muunlaisena valtionpäämiehenä '60–'70 ja '91–'93. Välissä hän ehti olla myös 13 vuotta maanpaossa.

Anekdoottina mainittakoon, että kunkku Norodom katseli aikoinaan TV:stä juttua San Franciscon homoliitoista ja päätti sen perusteella, että ne pitäisi sallia myös kotimaassaan. Asia on tosin edelleen työn alla, mutta siis silti. Hollywoodistakin on jotain hyötyä.

15.2. sunnuntai Sihanoukville: Myöntäkää pois, te jo odotitte tätä. Ja siinä se nyt on. Sihanouk-mallin hawaii-pizza.

Joillain sinänsä hyvillä sivustoilla on oikeasti hienoja koukkuja näissä matkaraporteissa. Meillä on maailman parhaat sivut, mutta koukkuna on hawaii, eli maailman ehkäpä se paskin pizza. Otan vastuun, paitsi että en ota.

Mutta njoo, hawaii-asteikolla tämä oli varsin hyvvää. Pizzerian nimi oli hyvin kliseisesti Marco Polo.

Victory Hillin alueella on jonkin verran baarimenoa ja Rabbit Holen chilisalmari on ihanan junttia. Eli eikun kuusi ihmistä tuk-tukiin ja matkalle. Ylämäissä saatatte joutua työntämään.

17.2. tiistai Sihanoukville: No gangstering. Ettäs tiedätte.

Seuraava